Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, 2 July 2009

1st Trip, 1st Travel, 1st Honeymoon.






Friday- Sunday,24 - 26 April 2009

Ini cerita first trip @ first honeymoon @ first time travel since aku sampai kat UK.Hubby decided to bring me jalan2 to London.It's actually not a honeymoon trip coz both of us are dreaming to have it in Paris (dream place la konon).However,i really appreciate the weekend that we both had in London.It was such a wonderful trip,n had great sightseeing as well.

Jumaat tu pas hubby half day,kitorag gerak naik train terus ke London Euston Station.Terus check in kat Holiday Villa Hotel(hotel Msia).Malam tu jalan2 kat Bayswater n makan kat Msian Hall.Mahal gile weh,lauk yg diambil pun ikan masin,terung sambal ikan bilis..haii,confirm aku xmakan situ lagi.Next day kitorg naik tour bus pusing 1 London n visit its top attractions such as Buckingham Palace, London Eye,Big Ben,Westminster Abbey,Tower Bridge,Tralfagar Square,Tower of London,n hop-on hop-off Thames Cruise.Lastly, jalan kaki g Hard Rock London (sempat beli T-shirt) then ke Hyde Park Corner n snap photos kat Marble Arch.

Final day,jalan2 kat Harrods(beli cokelat buat mkn2 dlm tren),beli souvenirs kat Oxford Street,n lastly bergambar kat British Museum.Malangnya,kitorg tertinggal train balik Stafford.Hubby aku masa tu dh frust gila,yelah dia kena keluarkan another £100 untuk tiket baru.Puas memujuk,barulah he's ok then.
p/s Coming soon on July 22nd,Paris is our next destination plus London again.Xsabarrrr...!!

3 comments:

lailacern said...

Hu hu.. dun know how to describe my jealousy..Nak ikut!!!!!!

Rinna said...

Salam Ninie,

Waaaaa dah ada blog..boleh laa terjah blog ini selalu.. so ninie jgn lupa update yer..kalau boleh hari2 laa..heheheh.. boleh gak tau aktiviti yg di lakukan..yer..hehehe.. :)

Kirim salam ekk kat Zaid..ok..

Ninie Hanis said...

cern:i'm waiting 4 u dear..jomlah!

maksu:wsalam,saje2 je nk ade blog cm maksu.hehe..will do,insyallah.kim slm kt semua.