Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, 1 March 2012

Baby Shower Tea Party


Nini & Niza Baby Shower

Bertuah betul diriku ini sebab cik puan delina sudi nak organize baby shower untuk i dan Niza. Dari A-Z lah dia yang uruskan, termasuklah invitation card, decoration dan food. We olls tak sempat nak meeting (ceh baria-ia) sebab cik party planner ni memang busy orangnya. Kejenya kerap outstation, takut menyusahkan pulak sebab dia baru je balik dari Brazil last week, then she threw the party on Saturday. Peh..gigih okay. Anyway, I don't have any words to say except.. I am so touched and feel so blessed to have all these. Thank you very much Dalina! :)


Jom tengok gambar.. Enjoy!


I suka the vintage concept, for the theme I think Dalina made the earth and natural colours look tremendously awesome! Kan?

the invitation card.. hosted by Dalina.

here they are, the deco & food..I'm so hungry once I stepped into her house :)

the drinking glasses with straws

plenty of cakes..memang my fave (ok gemuklah i lagi)

from the very beginning of my pregnancy I said I really love natural colours, not to blueish..she really takes note..awwhh! ~cair jap tgk knitted cardigan tu.



Our baby shower tea party started around 3 pm and when all the guests have arrived by 4 o'clock, we started with fun activity, that was facial & mask session. But before that, everyone needs to wear a name tag and identify themselves as according as what've written on it.




Fun eh?

Memang kelakar when they start to call everyone with those names..kadang-kadang tersasul. Okay, aku admit aku le tuh yang tersasul paling banyak -_-" Takpe, there was a fact saying that 'pregnant lady is somehow tend to be forgetful' (ceh..nak cover lagi).

sesi facial by our beauty student, Ms. Simone aka Becky Booties :p


Rosie Mosie basket is my name :) Niza pulak dapat nama Miss Betty Diapers, :D how cute is that?


Dah semua siap facial..Makan Time!

comel je si Aqeef ni mamam bihun..

air laici, si minah saleh Simone baru first time rasa..haha!

mihun yang di'pack' ala chinese takeaway, cute!


Dalina masak mihun, red velvet cupcake, pistachio whoopie pie, mini strawberry tartlet, popia sayur, chicken samosa, sausage roll, choc sponge cream cheese cake. Ada jugak dia beli mini carrot cupcake, strawberry, limau. Niza buat puding bingka jagung yang sangat marveles, share recipe boleh? :) Kak Rose pulak buat brownies. Sedap-sedap semua makanan.. (mode terliur).


Simone, me dan cik party planner (Dalina)

Aku tak masak apa-apa pun (tukang makan je). hehe..sebab aku sebok incharge activities. Sebenarnya patut ada make up session, tapi sebab running out of time, so itu jelah boleh buat. Harap semua had fun lah ye :)


Lepas makan2, Niza and I belek-belek hadiah pulak untuk tulis Thank You card buat semua yang memberi hadiah. Cantik2 semua hadiah..time kasih semua. \^_^/


Dan sebelum semua orang balik, aku sempat mintak diorang tuliskan message dan mendoakan semoga segalanya berjalan lancar nanti. Time kasih semua :)



9 comments:

ummi_ziz said...

Bestnya bb, blom kuar dh dpt mcm2 :)
Nway, kawan nini dalina ia very creative, mmg bleysgt jd the party planner ;)

Take care Ninie, tgl sebulan je lg kn ..tk sbr nk tgk nini n zaid jr, mst cute! ;)

Rinna said...

Betuahnyaa ada good friend macam Dalina yg organise sendiri party ini itu Nini dan Niza.. Tgk makanan dan kek tuh..dgn deko pun cantik.. :)

Haniza Yazid said...

boleh.. :) sy amik kt my resipi :-
1 cawan tepung kastard
1 cawan jagung manis
3/4 cawan gula
3 cawan air
1 1/2 cawan susu cair
-campur semua sekali dan kacau sampai pekat+berkilat di atas dapur. Then tuang dlm bekas n biarkan sejuk.

-sebenarnya sy tak tahu ape itu baby shower, selalu nk tanya tapi terlupa.. terima kasih byk2 utk ninie+dalina+smua warga Stafford utk party ni... :) sorry sy kne balik awal pula haritu... insyaAllah nnt kita jmp lagi... :)

*kalau dh bersalin nnt bgtau ye... Ingat klau bksempatan nk nk dtg melawat ninie+baby... :)

ikan said...

Next time preggy nak request cikgi elina buat party cenggini utk gue! Tak Kira nak nak jugak *hentak2 kaki*

Ninie Hanis said...

ummi_ziz,

thanks akak..on behalf my friend jugak.dia mmg kreatif n suka bab2 ni..hihi.alhamdulillah rezeki baby lah tu.tula,berdebar gak ni nak tunggu time bersalin ni.fuh..fuh! :)

Ninie Hanis said...

Maksu,

tula mmg bertuah sgt :) memang setiapkali tgk gambar rasa terliur balik :p

Ninie Hanis said...

Niza,

oh time kasih byk2 bagi resepi puding jagung yg marveles tu.hee..insyaAllah akan cuba.aah,ninie pun first time jugak rasa baby shower ni.sama2 lah kita merasa :) you're welcome dear..ok,nanti dah bersalin ninie inform.kalau niza larat meh visit sebelum niza bersalin ye :)

Ninie Hanis said...

Kak Dd,

haaaa..suruh jangan tak suruh! Bolehla cikgi elina tu team up dgn kak zie buat baby shower.hehe...

eline hamdan said...

dd... boleh... takde hal punya!!! cepat ah...