Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, 16 October 2013

Happy Birthday to Us! Eid Mubarak to You!

Assalamualaikum dan Salam Aidiladha semua..Wah wah..akhirnya dapat kuhapdet berita sensasi dari Bradford. Alhamdulillah dah selamat kami bermastautin dan menjadi warga kota Bradford. Walaupong tak habih cover lagi, tapi so far kami semua seronok di sini.


Seperti tajuk filem di atas, aku dan incek zaid sambut besday secara sederhana je kat rumah baru. Besday iols lapanharibulansepuluh haritu dan besday beliau semalam limabelasharibulansepuluh. Birthday aku seminggu yang lepas jatuh sehari selepas kitorang berpindah ke Bradford. Hari tu Zaid masih cuti. Aku mulanya taknak gi memana sebab aku nak mengemas je. Tapi Zaid beria-ia ajak so taknak durhaka ikot jelah kan. Hewhewhew..Kitorang gi jalan-jalan ke city centre punyalah jakun happy sebab ada KFC dan Nandos halal. Kahkah! Pathetic sungguh..Zaid bawak makan di Nandos dan kebetulan pulak hari kerja dan time tu dah lepas lunch time, maka tak ramai orang la kat situ.

~we were in smokey black theme that day


~my fav photo of the day :)


Dah makan-makan dan jalan-jalan kitorang pun balik rumah. Rumah kitorang kat Laisterdyke,Bradford, dalam 10 minit dari city centre. Sampai je kat pekan dekat rumah kitorang tu tiba-tiba ternampak satu kedai patisserie ni..

 Zoya Cafe & Patisserie
~apebende ni bolat-bolat kaler pink,mommy?

Kat kedai ni bukan je ada jual kek, tapi macam2 jenis manisan dan juga ada cafe kalau nak makan dan minum kat situ. Boleh like facebook Zoya kalau nak tengok menu dia. Bukan desert saje, Italian food like lasagna, spaghetti, steak dan makanan Asia pun ada. Yang pasti halalun toyyibah :) Hari tu kami pegi disambut chef dia/baker brother Luqman namanya. Masa nak beli aku tanya apa nama kek ni (sebab takde label/nama/price). Pastu bro Luqman tu terus explain satu2 semua kek kat situ, siap panjang lebar ala-ala masterchep punya tajuk makanan. Hahaha!

~mouth-watering deserts in a beautiful box. Perfect for my birthday!


Semalam pulak birthday Zaid dan jugak Hari Raya Haji. Tapi dia keje. So takdelah nak beli kek apa. Cuma masakkan rendang dan nasi jugak nasi ayam madu. Malam semalam juga kami dijemput beraya ke rumah blogger Kak Nur. Akhirnya berkenalan jugak in person dengan Kak Nur dan family dia. Such a nice person and so others Malaysian friends di Bradford. Time kasih jemput. Sedap macam-macam ada, sate, nasi ayam, kek, sambal sotong..kenyang perut sukahati. Hehe.. Si Fahim Zidane as usual, sampai drama dulu. Pastu nampak abg Danish ajak main terus lepas tu buat muka-tak-malu-kelebek-kabinet-dapo-tawaf-satu-rumah haishhh -_-'. Sayangnya terlupa nak bergambo ngan tuan tanah.



Ok..that's it. Cerita pasal rumah kita simpan dulu for next entry. Haha! Jangan marah aa.. Sebab belom habih kemas betul2. Nanti dah siap kita amik gambo. Harap bersabo. Sebagai penghargaan pada kesabaran anda..nah intro umah baru.. Gambo masa hari pindah itu hari..



~jiran baru..Cik Embong. ;)





13 comments:

Fazlinil Irma said...

sy penah sampai bradford.. subway halal pun ada dkt dpn uni. :)

nurbijen said...

Happy belated birthday to Ninie and Zaid... kalau tahu awal, boleh kita plan surprise utk Zaid semalam :)
btw, thanks sudi memenuhi undangan... tu la, tak sempat nak bergambar sekali... masa awal2 jer sempat pegang kamera... huhuhu
Dah lama tak makan rendang masa raya.... sedap rendang Ninie bawakan tu... teringat-ingat sampai hari ni :)

Ninie Hanis said...

Fazlinil Irma,

Oh really?Good2! Tapi memang dah agak dah kalau kat sini sure sume bleh dapat halal lah! Subway sedap..tetiba teringat meatball marinara my fav..nyums!

~Mami Little Hero~ said...

Classic ko nama kucing cik embung. curlast gettu khennn. hahhaa tetibe keluar ayat pondan. heppi besday to ninie and zaid. may Allah bless both of u!

Ninie Hanis said...

Farah,

Haha! Sesuai kan? Macam emma maembong gitew..

Tq2..amin..Oh btw,nasi kerabu uols sehingga menjilat jari tau. ;)

ishamizu said...

Happy birthday again Ninie and Zaid..smg btmbh murah rezeki..amin!

Bestnya rumah dkt dgn city centre! Nice garden dear! Mst the whole house lg cun ni..nk sgah la rumah ninie balik dpd Durham, bley tak? Hihi

Nadine said...

alhamdulillah, seronok dgr tempat baru ninie banyak tempat makan halal...best best!

Mijoe said...

salam orang stafbradford! :)

happy belated birthday to daddy and mommy fahim! Fahim kasi hadiah apa kat daddy n mommy? :)

panjang umur, murah rezeki, diberkati segala amalan, dikurniakan kesihatan tubuh badan, amin amin amin!

cik embung tuh kucen jiran ke ninie?

bestnye byk kedai halal :) mesjid pun dekat...

en nazrul ada contact Zaid x?

big hugs utk ensem boy!!!

Ninie Hanis said...

Kak Nur,

Eh saya rasa dah comment tapi macam mana bleh hilang ni.Haha..

Kak Nur,Tq yek jemput beraya d rumah. Dan sorry pasal Fahim mula2 tak biasa tapi lepas tu cam over plak dia punggah dapo. Y_Y. Amboi,nak surprise gitu.Kira bday dia lagi untung dapat makan sate sedap!

Sedap ke,biasa2 je. Itu kalau mak saya tengok mesti membebel sebab serai tak racik halus tapi sebab masak time Fahim tido kena la laju2 buat kerja. Hihi.

Ninie Hanis said...

Ishamizu,

Tqvm kak izu.Ada jugak pekan dekat rumah ni so takde la susah nak gi jejauh.Oklah.Rumah biasa2 je. Eh bila tu nak gi Durham?Bestnya jalan je uols. :) Harus la singgah tapi pm kita kt fb eh date takut tak check blog ni.

Ninie Hanis said...

Nadine,

Camtulah hidup merantau. Dapat tempat banyak halal food terus girang.Kuikui..

Ninie Hanis said...

Mijoe,

Thank you uncle Mijoe!Amin..

Fahim bagi hadiah plg best tahun ni. Iaitu menjadi anak yang baik sebab sepanjang proses pindah-masuk rumah-kemas rumah,Fahim sgt baik. Mommy daddy sibuk Fahim ok je tengok dvd cite In The Night Garden dan main sensorang. :)

Yessa..masjid dekat & BANYAK,halal food everywhere,dan..nanti korang datang boleh gi Scotland plak sebab dekat sikit dari York ni.Ehem*batuk

Ye,cik Embung tu kucen jiran tapi ske lepak sini pagi2.Nazrul ye your friend tu?Tak taulah..agaknya dia lah yg sembang dgn zaid kat open house kawan tu.

Masitah Abdullah said...

bestkan bradford, mcm2 halal food ada..hehe..happy birthday mummy n daddy fahim. fahim bg hadiah apa? =)