Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, 20 July 2009

Makan-Makan





Smalam kitorang ada buat makan2 sket kat rumah.Actually buat makan2 ni sbb yg pertamanya,nak balas jasa baik Fizal n Jem yg susah payah tolong kitorg angkat barang aritu masa pindah.Memang berat la tv plasma 50inch (ceh ninie perlu ke mention)nak dibawak naik ke tgkat 2 tu.Tanpa Fizal n Jem,tiadalah tv tersebut di rumah kitorg sekarang..Tapi dh ada pun korang still kena tgk cite kat laptop gak kan..hohoho!!Pasal insiden tula,zaid dh berazam nk beli kabel tau tak.hiii...

Secondly,makan2 ni jugak as a farewell party gaklah utk Ujang,lelaki idaman Shiela sepanjang hayat..hahaha.Beliau pulang ke Msia for good n for the sake of their happiness..ceehh..Semoga selamat pulang dan wish u good luck Ujang.

So pepagi lagi aku n zaid dh bangun memasak n mengemas rumah..Reti ke masak?Weyy tgk orglah..haha dh makin mantap dah kepakaran aku ni.Alhamdulillah..Sila lihat gambar di atas sbg bukti.Gua masak kari daging ubi kentang,ayam merah madu,sambal tumis terung ikan bilis,ikan goreng, siap ulam cicah sambal belacan tu..punya la nk memenuhi permintaan si Jem..tapi the best part,zaid buat kek batik,ramai puji sedap..senyum sampai ke telinga la dia..hihi..Hujan lak tu smlam smpai ke petang,rata2 mkn bertambah n siap 2nd round ye (menguatkan bukti aku senaraikan nama mereka :shiela,erin,jem,ninie dan zaid).Oh ye,encik Fizal jaga badan,tak jamah nasi skrg..amik lauk aku je ye...okey takpe,at least u makan kan..

Next makan2 i think raya nanti kot.Tak taula camna raya kat sini..seb baik dh praktis buat biskut raya last raya,if not..adoii..bab baking masih kantoi..hahaha!

p/s gambar di atas: sila perhatikan lelaki berkemeja berkotak2 itulah kembar Rosyam Nor..sama kan??Beliaulah encek Ujang.. :)

2 comments:

lailacern said...

Halamak..besar nyer tv nko.berapa size nyer?.aku tv plasma gak..tp 32inch jer..Anyway..aku dh telan air liur nih..ngah puasa lak tu..hu hu...
p/s: aku x sempat masak lg tomyam putih tu..bz2..nanti aku ym je la..simple jer..

Ninie Hanis said...

bebs,thanks for the recipe..will do it soon.

p/s aku telan liur tgk Mazda RX8 ko tak tau..huhu