Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, 10 August 2009

London Lagi...


























































Sampai dah London..Walaupun masih berangan nk ckp 'Bonjour' dan 'Merci' atau setidak-tidaknya cari perkataan 'Sortie',semua tu tidak jadi kenyataan.Hello..it's London okeyh!Kena ckp 'Hello' dan Thank You balik.Dan kalau nk cari jalan keluar,kena cari 'Exit' jugak.Haihhh...Paris,i miss u.Eleh..baru pegi 3 hari dah mcm2..tsk..ninie hang mengada-ngadalah. :p

So sampai je London tu,terus beli tiket underground n berpisah dgn amir.bye2 amir, c u on Sunday!Zaid n I g Malaysian Hall tido 2 mlm.Ye,saya tido keseorangan di hostel perempuan.Hebat tak?Sila tepuk..(ceh,2 mlm xleh tido,sikit2 tipun zaid :p)
The next morning,aku n zaid g Hyde Park melepak sambil minum coffee.Indah betul pagi tu.Zaid kata kan best klu Hyde Park ni sebelah umah kita je.I said,Victoria Park pun sebelah umah kita je tapi kita je yg malas nk lepak situ.So,jgn salahkan Majlis Bandaran.Kat Hyde Park aku tgk mcm2 aktiviti riadah diorang buat.Dari sekecik2 budak,sampai la setua2 atuk nenek.Kalau kt Msia jogging ngn tai chi je la kot yg biasa tgk.Kat sini..korang tgkla sendiri.

Pastu aku terus g Portobello Road.Tempat ni dh lama sgt nk g tapi xsempat pegi masa dtg London last time.Saturday hari yg paling happening klu nk turun Portobello Road.You'll be surprised when u get there.Tak ramai kwn2 kat sini tau tempat ni.Dia mcm Pasar malam la,tapi jual benda2 yg rare dan unik.Lokasi dia dekat2 Notting Hill (cite Julia Roberts ngn Hugh Grant tu)Panjang gila stalls dia,aku lak sempat grab 1 beg yg colourful,1 jam Notting Hill,n zaid grab topi.

Next,aku g Tower of London.Ni pon tempat yg memang gedik sgt nk pegi.Tempat ni ialah sebuah castle yg besar,lebih 900 thn,tempat kediaman Henry 3 dan Edward 1.Ada 20 towers kat dalamnya.Teruja gile tgk crown jewels n robe yg kings n queens pakai,termasuklah mak queen Elizabeth dulu.Sgt Hebat!!Yea..2 jam gak duk dalam tu.Owh,ada org kawin pulak tu hari tu..Wah..ninie apelagi gedik tgkap gamba sambil jalan sebelah pengantin.(ceh sebok!)As if I've been invited la kan.. tak malu ;p

Then,kitorg g Harrods.Saje nk puaskan ati sbb last time mcm rushing je xsempat cover sampai top floor.Snap2 photos sikit,then chow g Restoran Malaysian Oriental.Restoran ni halal n both of us order chow koew teow.Mula2 mkn,ahh sedapnya,lama xmkn..then zaid dh mula bersuara "sedapnye,pas ni kita order sepinggan lagi".Setuju! Habih je mkn,perut pon dh boncit gile..haha...nafsu je tu.Sepinggan pun dh cukup.hihi..Esoknya,kitorg terus gerak g London Euston n jumpa amir n balik sama2..The End.

3 comments:

Anonymous said...

aku yg paling awal baca blog hg nie hahaha..
xtau dh nk komen apa..tp xpa nk menyibukkan diri jgk huhu..balik msia beli kat aku ape2 tau(tu dia aih xmalunya aku hehehe)

Ninie Hanis said...

ye ye cik nora..nx time taruk nama k.seb baik dh kenal gaya bahasa hg nih.huhu

Anonymous said...

keh..keh manusia yg suka lupa akan nama nya..kat blog along pon sama..baiklah Pn.Hanis saya yg menurut perintah..~~miss NoRa~~