Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, 14 September 2009

Persiapan Raya - Lagi Seminggu Nak Raya

Tak sangka tinggal lagi seminggu kita berpuasa.Sebulan berpuasa terasa mcm seminggu je tanpa sedar (itu pun kalau korang puasa sebulan penuhlah kan..cece..mcmlah kau puasa sebulan penuh,haha saiko!).Macam mana agaknya persiapan org2 kat Msia tu?Kalau dulu,masa belajar adalah time plg best bila nak raya (tolak masa kecik2 dulu la sbb dapat duit raya huhu).Lagi 2 ke 1 minggu nak raya weekend tu dh g shopping tudung raya kat Jln TAR.pastuh g Sogo beli kasut raya (walau kena bersesak dan cium bau hangit ketiak org2 yg mcm semut..tapi tetap suka g Sogo).Pastuh misti buka posa kat KFC(plg senang mkn tapi kena berdiri setengah jam nak cari tempat duduk sblm buka).Sebulan sblm raya dah g jln TAR cari kain pasang trend terkini,pastu g Pudu beli tiket bas tapi last2 tak balik naik bas pun sbb kakak dtg ambik.hahaha..fool! Waktu malam klu lg seminggu nak raya,my babah selalu belikan minyak gas,n i akan pasang panjut sambil tumpang sekaki main mercun n bunga api anak buah.Miss those days n miss everyone.~sigh~

Skrg ni,dah kawin lain sikit kot (tak tau sbb blom rasa lagi,hahaha).Tapi kat sini ala kadar jelah,baju pun pakai yg nikah punya,sedondon sikit ngn encek zaid.tapi tak pasti nak pakai bila.kalo time open house nak pakai cenggitu,habislah baju i kena kuah kacang..Oww NO!

Lagi seminggu nak raya,i dah siap wat 2 balang biskut cornflakes madu (okey admit dh tinggal 1 1/2 balang je..tau jelah keje sapa).Dan smalam i cuba buat pulut kuning makan ngn kari daging.Thanks hubby belikan pengukus Asda yg chomell..hehu! Bz wat kuih ngn masak pulut bagai..buka posa smalam mkn bihun goreng je.




5 comments:

eitagreeny said...

Achik..blog hg nie patut letak...MARI BLAJAR MEMASAK...ahaks! tapi caya lah..dr x reti nak goreng telur..dah mcm2 hg bleh wat kan? hehe..

Rinna said...

Salam Ninie,

Wahh dah byk wat eksperimen lauk pauk ngan kuih muih tuh.. Bagus laa gitu.. sure meriah raya nanti kan.. :)

Cakap kat zaid tuh jgn ler makan byk2 sgt kuih tuh.. kang tak sempat nak beraya ngan kuih raya.. tuh..

Ninie Hanis said...

along,
Mari Belajar Memasak?Oh tidak..saya budak baru belajar..hihi.zaman kanak-kanak dgn zaman umo dah 26 thn ni,mistilah beza.kalau umo skrg xtau masak parah la...hahahaha!

Maksu,
Eksperimen perlu dilakukan sebelum hari open house.nanti xjadi naya je.alhamdulillah ok.zaid mmg cenggitu,tp bagusnya dia gak tolong buat kuih.

eline said...

pos la balas balik kuih raya gue... heheh...

Ninie Hanis said...

eline,
takde maknenye..