Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, 10 September 2009

hari yg malang..T_T

Hari selasa lepas aku jemput erin n shieela (okay i dh eja nama u dgn betul,puas ati?)buka puasa kt umah.erin br balik dr bercuti sebulan kat Malaysia.so i amik kesempatanlah kirim brg2 exotic food cam ikan masin,ikan bilis n udang kering (eh exotic ke?).berbuka aritu aku masak ayam masak lemak cili padi,sayur,popia goreng ngn desert yg aku hentam sendiri.okay korang aku kena cite gak part ni..


aku,erin n shieela yg sibuk cari entertainment masa makan. :))


Lepas sahur,aku mula rasa xsedap perut.pastu dah memulas2..konfem! Perut aku tak tahan pedas masakan sendiri ayam masak lemak cili padi.demn!yg aku heran zaid relax je..ahh perut dia perut beruang,makan apa pun ok je.eh silap perut dia perut fernando torres yg bersix pack tu,makan apa pun maintain aje. heeehee! aku je perut over sensitive,touching,emo dan mcm2 lagi.pantang silap makan..habih la.sampai ke siang ari,derita sakit perut xberkesudahan (ceh mcm Bersamamu,hulurkan tgn,ringankan beban) :p

sampai saat aku rasa cm nak muntah n pening (okay bukan pregnant,sila jgn salah phm,kita msh dlm konteks salah makan) aku decide kena buka posa ni.ceh ceh suka la tu dpt buka posa..eh taklah,sakit okay,tak tipu.so aku pun terus bismillah,mkn kurma byk2.masih x OK until ptg.hampir2 call zaid nk ajak berbuka pizza Ali,last2 gagahkan jugak g dapor masak bubur.


bubur nasi dimakan dgn sup telur dan ikan salmon,bendi goreng belacan dan ikan salmon butter lemon (rasa lemon potong sikit selera aku,but the rest was ok)


sup telur dan ikan salmon..pembuka selera aku.

dalam pada tu aku rasa bersalah sgt kot2 shieela n erin sakit perut jugak.then aku call alhamdulillah diorang ok je,sihat walafiat.Oh tidak! kenapa aku sorang je menerima nasib cenggini?why?why?hmm..redha jelah,winter esok qadha sudeyy.


enak sungguh dia mkn kuih raya aku sambil tgk tv.dah tinggal separuh balang dah.mentang2 dia tau aku nk buat lagi biskut arab tu.tp ko puji sedap,aku tak kesah nk wat lagi.hihihi

5 comments:

Rinna said...

Alahaii cian Ninie..tak tahan ekk makan masak lemak cili api.. adess.. Skrg dah okey ker..??

Masak lemak cili api..mmg feveret maksu tuh.. hehehe..maklum laa org nogori..hehehe..

Bestnya..dpt kumpul kan ngan member2 senegera..cam tak terasa je dok luar negara bila bersama2 ngan dia org kan.. :)

lailacern said...

ooo..ngelat yer..he he.. anyway..mkn jgn tak hengat dunia.. ulur kat aku ckit..

Ninie Hanis said...

Maksu,
tu la,mmg feveret ninie gak,tp terlebih pedas plak aritu.Esoknye tu dh sihat dah,dh bole mkn byk2,hihi..

Dapat kumpul ramai2 mmg best.Nanti raya nak wat open house,mungkin lebih meriah.

Cern,
Mane ade..i baik taww...huhu!Aku dh beli daun limau purut,nnti aku try wat tomyam putih ko.Jgn sakit perut lg sudeyy.hehe

mrs.aAn said...

aku lah saksi semasa engkau membuka pose dgn kurma tu. huhuhu. bukak pose smbil berYM dgn aku. huahuahua

Ninie Hanis said...

dan ko lah yg motivasi diri aku supaya buka posa..kan kan..ahaks..