Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, 8 September 2009

Persiapan Raya - Lagi 2 Minggu Nak Raya

Hai semua..(mcm ramai je yg baca,hik2..)

Kalau last entry lagi 4 minggu nak raya,kali ni lagi 2 minggu nak raya.wahh..debar siot.eh apesal nk debar lak?tah hape2..

Wiken baru2 ni i cuba 1 resepi yg selama hidup 25 thn blom pernah masak sendiri.ngeee..
Ini dia, tada..


Yg blom pernah masak tu ialah nasi tomato dgn kuah lontong/lodeh.Rasanya org Perak xmakan sgt lontong atau lodeh.blaja makan ni pun sbb hubby suka.

So,untuk buka puasa ari ahad tu i masak nasi tomato dgn ayam masak merah,nasi impit dgn lontong.Zaid kasi 2 thumbs up for my nasi tomato.wah,tak sangka!! kalau masak untuk raya agak2 sedap camni tak eh?

Berselera nampak...


Sebenarnya dr last week hubby n i teringin nak g Manchester sbb org kata ada bazaar ramadhan kat sana.hebat ah kalau dpt gi sana.pastu teringin asam pedas ikan pari.disebabkan xdapat g manchester n cari ikan pari,so produce sendiri lah jawabnya.Ni lah hasil air tangan i..


tak dapat ikan pari,ikan salmon aku buat asam pedas..Fuhh,layan beb!!

Bukan tu je,siap masak ni lagi sbb tekak teringin nye pasal.


Yee Mee Ladna.Sebenarnya teringin sizzling mee,dah tak cukup bahan,next time ah.

4 comments:

mrs.aAn said...

tabik spring kat ko beb.. aku pun nak try ah wat nasi tomato nnt.

Ninie Hanis said...

ko yg bg idea kan?memang senang la buatnya..

Rinna said...

Wahh beselera tgk makanan yang ada tuh..

Amboi Zaid jadi model makanan ekk.. :).

Bagus laa gitu kena masak sendiri laa kalau nak makan.. kan. dah duk jauh..

Ninie Hanis said...

Maksu,
Tak boleh lawan kitorangnye terliur tgk maksu makan kt hotel tu... hihi.

kambing panggang..slurpp!