Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Sunday, 27 December 2009

Here we go..My New Mini Honey Neppy

Hey hey hey..my baby is home now.haha..She's my new netbook Dell Mini 10v.OK,aku suka2 panggil neppy sebab dia netbook(bukan nappy diapers ok).Org lain ada laptop panggil Lappy kan.Sukatiaku betul.. :p

Meet my Mini Honey..cantik tak saye?








I just bought my Mini yesterday at PC World, ketika semua rerakan yg lain sibuk membeli belah boxing day kat Cheshire Oaks, London, Manchester,bla bla aku dan zaid pulak pagi2 menapak ke PC World. Just few days before the boxing day aku ada browse2 lappy dan netbook.tiba2 nampak special offer netbook pastuh pastuh dah la memang teruja tgk iklan Dell kat tv yg 'Lolipop' tuh (if ada nmpak kt video bar aku kat sebelah ni sila klik).hahaha..so terus batal niat nak shopping kat Bicester Village.punya la lama plan nk shop boxing day,at last lain jadinya.tapi xpe, it's really2 worth for me! lagipun kitorg plan nk pegi bicester village summer nanti,boleh visit Oxford University, Blaheim Palace n Waddesdon Manor which is even better during summer.

tp aku tetap pegi jugak Hanley (mall kt Stoke-on-Trent),sempat usha2 apa yg patut.actually masa g Debenhams Birm aritu dh survey dah henbeg n baju2 baby yg ada korang kt Mesia pesan.nnti balik Mesia confirm aku borong brg pesanan korang okeyh.dun worry!

13 comments:

ciknoqa said...

ehem..ehem..cute sey neppy hg..tp sama sebijik cm along hehee..wana pon sama..sehati sejiwa ;)

Ninie Hanis said...

uik..along pun pakai Dell Mini 10v ye?ooh samalah cenggitu.sehati berdansa kot..hahaha.

mrs.aAn said...

aku pun pas ni ak cr dell mini ni. da x larat nak angkut laptop g skul.lgpun nak gune utk wat keje2 word ok kan?

lailacern said...

benci tul..baru nak beli...

Ninie Hanis said...

beli la..harga Dell mini klu kat sini sama je dgn HP dan Acer netbook.Samsung pun lebih sikit je.tapi most reviews aku baca Dell mini plg easy to maintain la.plus,i luv the colors.. :) yup,sesuai utk buat kerja.Dell guna XP (sbb aku dh biasa),klu HP guna Windows 7.

Ninie Hanis said...

cern,
hahaha..ko beli la kaler lain..

mrs.aAn said...

ninie, klu kat cni dell mini tu dgn window 7. aku da usha da td kat sunway pyramid. dlm 1200 tp klu beli online lg murah. 1051 je. mmg segera la aku nak memiliki yg kaler yellow tu. sbb yg laptop dell aku yg lame ni kaler putih. x sbr mau beli

Ninie Hanis said...

oyeke..yg ko usha tu mini 10 ke mini 10v?btw,kaler yellow ade ke?stau aku 6 kaler je.black,white,red,pink,green,blue.maybe yellow tu green kot sbb mmg lawa pun kaler2 dia.comel.lg 1,make sure beli yg software ori tau.klu tak risiko sng virus.windows 7 ok la as long as ko biasa.klu xbiasa pun mmg leh tukar pakai XP.tade hal.

mrs.aAn said...

10v la.... aah sbnrnya name dia jade green tp aku nmpk mcm kuning. aku sedang cube meyakinkan aan yg aku perlukan netbook. dell inpiron 14 suda tak mampu utk ku bwk ke huu ke hilir. sakit belakang ku ini.

eita said...

wah..da ade neppy br..tapi btol la..kita sehati berdansa..ahaks!kaler pun samer...hehe!sng nak bwk n cute cam tuannyer jgk..hehe!

Ninie Hanis said...

along,
tula,terbaik lah.mmg worth la aku rasa beli.

Huda Hassan said...

Aku punya warna puteh tapi Lap Top ahh hahaha besaq cket. kuikui

Ninie Hanis said...

hai hud,
ko punya laptop ye.aku beli netbook sng sikit kot travel mana2 leh bawak.anyway thanx 4 visiting my blog hud.sapa2 yg nak beli stuff dr japan ke,yg menarik2 sila ke http://hanafavestuff.blogspot.com/

tuu,da tlg promote free tu.hihi