Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Saturday, 13 March 2010

Lepas Gian..........

How do u feel for not eating KFC for a year?Not only KFC,Burger King,McD n all the fast food that u used to eat in Malaysia?Hah..!I will say it is so miserable..huhu.However,one fine day,i've received a call from my friend,telling me that 'Halal' KFC has just landed in Stoke-on-Trent (the nearest city to Stafford).Wow!!!Thank God!I was about dah meleleh air liur that time,but have to wait until weekend to grab that chicken.On the next day,balik je dari keje macam biasalah masak untuk makan malam.dah siap prepare utk dinner baru teringat henpon i masih vibrate.tgk2 ada message dr hubby yg berbunyi "sayang takyah masak malam ni kita makan kfc".I was like,WHAT??mcm tak percaya pulak.. T_T oh sungguh kesian! Bila beliau pulang,tu diaa...



Satu bucket dibelinya..ambik kau!hahaha...puas makan.Ni baru betul2 lepas gian ni.


Hari ni hari minggu.Bangun pagi agak awal,encek zaid ajak temankan dia jogging sambil i naik basikal.Walaupun i naik basikal tetapi i lagi slow tertinggal di belakang dia.eh mcm mana tu?hahaha..balik singgah tesco,bought some baking stuff (berkobar-kobar ni nak buat kek).After few times trial n error,my husband agreed that this time the texture has improved n it's much much better than before.Yeay!

Please ignore the presentation of my cake.But the taste is not as crappy as it looks okeyh!!!bhahah!



My moist Chocolate Easter Nest Cake (sempena Easter la kononnya April ni).Recipe taken from Tesco mag.Byk yg sudi menderma recipes diorang kat i..nanti i cuba k.thanks.. :)

11 comments:

eline hamdan said...

sedapnye... email me the recipe... oven temp. etc... konon!!!

by the way, mum, dad, k.nani, afy are all here at my place in KL... tonite pls skype with us...

kfc??? yummy!!!

Ninie Hanis said...

eline,
alah..takyah le nk resepi2 dr i.u kan dh terror dgn kek coklat kukus lagi.i lainla,sy budak br belajar..hehe.sorry tak dpt skype smalam.zaid ada warrick game.not sure about this coming weekend coz we might be going to Cardiff (haven't decided yet).kim salam semua yek.

mrs.aAn said...

klaka la ko. 1 bucket. mkn ber2. tp dapat byg la sbb setahun kot ko da tak mkn kfc kan. mmg betol2 menikmati la tu ek.

syabas beti!

Ninie Hanis said...

Mrs.Aan,

taauu takpeee...hahaha!

Nadia Ahmad Kamal said...

Sedapnya kek tu, babe! Share la recipe ngan I... I boleh mintak my mum bake, since I ni memang la fail dalam baking nih! :p

Alaa... keciannya rindu makan KFC, eh? This is among the things that we here in Malaysia take for granted. Tapi syukur la, dah ada KFC halal sekarang. Bak title entry you, lepas gian! :D

Ninie Hanis said...

Nadia,

i pun baru2 je nak belajar baking ni tau.tunggu i dah Pro baru i bg u recipe k. ;p

tula..u should be grateful dear.so eat as much as u can okay..hahaha!

Nadia Ahmad Kamal said...

Eat as much as I can? Tak leh la, babe. Kalau badan I slim macam you, boleh la... ni lemak tepu di sana sini, setiap sudut.

fatt said...

babe, im drooling looking at the cake..look tasty :P~
dahla aku posa ni (posa ganti, ahaks!)
siap ada grated chocloate on top lagi..memang mcm pro..

post la recipe dia kat sini blog ni..leh aku kopi :)

Ninie Hanis said...

dear neddy,
U pun slim ape?ala,lepas makan u jogging la kasi bakar kalori balik.(suruh orang tapi sendiri pun malas jogging).teehee..



fatt,
babe..malu siot nak post2 recipes.rasa diriku begitu naif dan daif dalam bab2 baking nih.huhu..fine,nnti aku post resepi ni tapi sebenarnya aku dah ubahsuai resepi asal.kes bahan xcukup la ni.patot icing tu putih.tsk!

ciknoqa said...

semalam aku dh taip komen tp tiba2 dc plak..dh malas nk taip semula ehee..emm lepas gian??hahhaa aku dapat bayangkan muka hg dapat makan kfc setelah setahun xmkn ;)

Ninie Hanis said...

mmg muka hadap gila la weh..haha...