Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, 14 June 2010

BBQ Parteyy!

Chill n Sunny.The weather is so perfect for a bbq party.Azman and his wife,Farah have sent out the invitation to all guests since Thursday,and me as usual..looking forward to bring something to the party.Tak tau nak masak ape since Zaid only informed me about the party on Friday,so tak sempatlah nak shopping2 masak2 ape kan..so kalut then suddenly an idea 'pop out'.Buat cheese cake jelah.Maklumlah,senang pastu tak payah susah2 bake.Heeee :D Ni semua penangan World Cup. Friday tu dah layan 2 game petang sampai ke malam.Terpaksalah kalut ke tesco pagi Sabtu tu beli brg2.Seb baik bbq start tengahari.Sempat chill cheesecake jap dlm firdge.Me n zaid pun belum kenal Farah n Azman ni lagi,so peluang macam nilah nak berkenal-kenalan :)


Kak Farah the host and chef of the day.Her 'laksa johor' is really superb laa.I tambah dua mangkuk kot.Ada lagi makanan lain mcm puding jagung dan ayam bbq mmg sah-sah lah kan.kalau tak takkan panggil bbq party pulak.






Rumah Azman n Farah sangat cantik.Siap ada backyard,really conservatoire type lah.Memang best buat bbq.Oh jangan pelik bila saya sangat teruja ye.Sebab rumah2 di UK ni memang sama je pattern dia.Semua pakai batu-bata merah.Pastu sebab saya rumah flat kan,so bila pergi rumah teres ada garden pastu ada full glass windows and doors,memang ciri-ciri rumah impian lah kan.Nak-nak pulak ada swing2 lagi kat backyard tu,yang dah beso panjang cam kitorg ni pun kemain lagi main buaian.Nampak sgt kemaruk.huhu..

Sambil2 makan,boys semua layan bola world cup hari tu.Banyak team best2 main, Korea,Argentina,Greece,tapi aku n zaid balik awal sikit dalam kul 7 ptg,just before England vs USA.Anyway,we had so much fun n really enjoy the food.Thanx for the invitation again.

2 comments:

ciknoqa said...

wah..makan lagi..best jugak dapat makan je..dah rasa macam kenduri kendara kat Malaysia pulak hehhe..oopss mana pic cheese cake hang..patut nya upload la satu kasi tengok :)

Ninie Hanis said...

jaja,

serius mcm zaman2 kita ber'bbq' dulu kan.hehe..pic cheese cake xamik la,sama je gambo nye dgn gambo entri sblm ni (yg aku buat cheesecake tu).