Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, 12 November 2010

London Pasar Malam


Ni dah tahap dewa aku punya malas ni.Sampai ada yg sound 'biler leh baca citer baru' lah.hahahaha!Baek,i akan hapdet serta-merta skrg. :p

Ok,first nak story pasal cite yg dah lapuk dek hujan,lekang dek panas..iaitu citer London Pasar Malam 'Malaysian Food Festival'.Memang sangat lapuk.Jadi jangan buang masa,mari baca sekarang. :D

September 24th 2010,Friday.
Balik kerja friday memang half day,terus angkut beg pakaian then bergegas ke train station.Minggu tu Malaysia Tourism organized Malaysian Kitchen and so called 'Pasar Malam'.Lokasi di Trafalgar Square yang memang di tengah2 kota London.Sepatutnya Simone pun aku nak heret sama gi pasar malam tu sebab dia memang teringin nak tengok makanan orang kita kan.Setting dah baek punya last2 dia xdapat ikut.So aku n zaid jelah berdua.Kitorang sampai London Euston (train station) pukul 5 dan terus check in hotel di Queensborough Terrace (dekat2 Malaysian Hall).Pastu letak beg,terus siap2 ambik tube underground pergi Trafalgar Square.Sampai je mak datuk..dah macam konsert dah.Dari jauh dah dengar sayup2 lagu 'Cindai' Siti Nurhaliza.Tapi bukan siti la yg nyanyi,tapi penari2 dok joget zapin atas pentas.Tengokla gambau..


~the crowd

~the malaysian and foreigner pesilat



~crowd enjoyed watching the cultural performances.

Tak sangka pasar malam ni mendapat sambutan hebat omputeh kat sini.Sanggup diorang beratur panjang gile semata2 nak beli sate.Aku memang tak sempat rasa banyak makanan,cuma curry laksa je aku beli (nama je laksa tapi rasa cam mee kari).Sedap sesangat rasanya.Maklumlah lama tak makan. :)

Teringin nak makan sate,aku sanggup beratur panjang macam nak beli tiket bas raya dah panjangnya.Elok je nak dekat sampai gerai,boleh lak diorang announce sate dah habis.Ek eleh..hangin siot.Sabo jelah.Mengenangkan hujung tahun aku akan balik mesia,so terubat sikit hangin aku tu.haihhh!


~the dancers

~the stalls. Harga makanan rata2 £5 semangkuk.Mahal siot..

~teh tarik,sedap!!! Harga £0.60 :)



Dalam pukul 9 malam camtu aku pun balik ke hotel.Takmo la lepak lama2 maklumla malam minggu.Paham2 jelah mat saleh punya aktiviti sosial kan.. :O


p/s Lagi 2 minggu nak balik Malaysia.Boleh pergi pasar malam sampai jemu.kuikuikui..

8 comments:

ciqnora said...

haaa..aku pon perasan hg dah lama tak update blog..ni pon gambar hg,aku dh tgk kat fb hg lama dh baru timbul entri ni no hehehe..oke tak sabar nak balik msia kan..pasni pergi la kerap ckit pasar malam area kl tu hehhe lepas rindu 2 tahun punya..

Ninie Hanis said...

sorry lah aku pon ada gak mai penyakit maleh tu..hahaha.Tu yg berlapuk cerita tak hapdet2.takpa pasni nk update lebih kerap lagi..

mrs.aAn said...

akhirnya ko menghapdate belog. wah.. lg 2 minggu mau hirup udara msia. Syabas beta. Jgn lupa dtg ketemu kami ni tau2

Ninie Hanis said...

fiza,

yesssaa!tak sabar dah ni.Nanti aku nk mintak no fon ko.ko inbox fb aku eh.Confirm la nk jenguk ko.Nak bagi brg hafiy kan ;)

ayu said...

uikss...gamba mu yg di london tu mmg cun2 sumenye..i loikee..hehe.. esp wif ur boots! nway..lamenye x borak ngan ninie.. missed u..huhu.. take care, hope to c u soon~

Ninie Hanis said...

ayu,

tq..tak lama lagi i nk balik msia..calling2 okey.. :)

Mijoe said...

nak sangat makan satay, next balik kampung(mesia), ajak en zaid gi beli satay seri melaka kat AU5, keramat tuh! :p sure dia tahu tempat tuh!

happening nye trafalgar square! i terlambat 3 minggu je, kalau tak boleh gi pasar malam london jugak!

Ninie Hanis said...

mijoe,

hari tu balik mesia sempat merasa itu sate seri melaka.sedap!but i prefer sate perut sate kajang,dunno why,but always2 crave for its kuah..manis2. :)

oh yeke..hmm tak payahlah kat mesia kan byk pasar mlm.kitorang je yg teringin kat sini.