Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Sunday, 14 November 2010

Halloween a.k.a Costume Party cum Farewell Saleh

Baek! Kasik spooky sikit.Wooooooouuuuuuu!






Hahahaaa...takut tak,takut tak?Ok patut hapdet last month sebab 31 October Halloween kan,tapi skrg dah November.So layankan aje.. :p

Ini sebenarnya bukan nak sambut halloween sangat.Tapi more to a farewell party for Sallehin,sebab dia nak balik Malaysia for good.But Salleh came out with a brilliant idea which was everyone needs to come with a costume.Koman2 pun bertopeng hantu lah kan.Pagi hari party tu dah sibuk pegi town cari costume.Mula2 nak beli yg horror2 sikit maklumla halloween,pastu zaid pilih pirate hat dgn rambut pelesu.Pilih punya pilih,i terjumpa Spongebob dress.Dengan idea 'nanti boleh pakai lagi' lalu beli pakaian tersebot.

Ok,costume dah setel.Tengahari terus masuk dapur goreng inti popia.Apa yang penting?Kerjasama! Lalu zaid pun mainkan peranannya menggulung popia.Setel makanan yg nak bawak,lalu bersiap.Make up seboleh2 taknak nampak horrible,maka terjadilah spongebob kurus yang dah ala-ala cheerleaders.Hahaha..lari konsep halloween.



~Dengan shieela aka BatGirl atau Mak Lampir.


~Dengan Sue aka Cleopatra.








~superman,jedi(star wars),frankenstein,cabaret man n woman,men in black,angel and devil,mysterious woman,beruang dan macam2 lagi.Ada karakter yg aku pun taktau ape benda..hakhakhak..



~picture of everyone..best betul,sporting habis!

Acara dimulakan dengan makan-makan.Menu kali ni mee kari Salleh masak.Sedap betul.Aku tambah 3 kali woh.Pastu,nak kasik mood halloween pulak layan citer hantu 'Jennifer's Body'.Huishh..seram! Mak tengok sambil tutup muka you.. :O Ye..i tau semua layan citer tu sebab nak tengok Megan Fox yg howt tu kan..kan? ;p

Finally,tak sangka pulak ada award utk best costume malam tu.Memang bagus betul tuan rumah sediakan acara.Memang layak sangat Sue menang malam tu sebab dia dtg complete dengan accessories sebagai Cleopatra.Terbaek ah..




~Sue dan gummy bear nye,Qamil. ;)

~pirate dan spongebob bergambar dengan salleh.


All the best to Salleh.Thanks to you coz always planned great parties before.Oh lupa nak mention, he's a great cook too. ;)

10 comments:

ciknoqa said...

hehhehe tak komen kat fb..kat sini ja aku komen..meriah sungguh hampa kat sana no..tiap kali ada aktiviti aku nampak cam berkumpul utk hari raya ja hampa kt sana hehehe..apa2 pon pirate n spongebob tetap meletop di situ :)

Ninie Hanis said...

nora,

takpa2 bole ja kat sini pun.heee..memang pun,bila kita malaysian ni tinggal berapa kerat ni je kat negara org,ukhuwah tu penting.Tu dia..mai dah term arabic aku.hahahaha

mommaholicSURI said...

haha.. Ninie, u look cute !!! :)

Ninie Hanis said...

Kak nuril,

Did i? Awwhhhh...~blushing *-* TQ

Tula kan..patutnya jadik pontianak harum sundal malam ke,vampire eclipse ke..hehehe..

Tukang Campak said...

scarynye scary tgk antu baju kunin...x layak jadik hantu la dek, kiut miut. Nxt year cadangan jadikla antu kom kom ke. btw, tie spongebob tu berada pada kedudukan yg agak sensasi :P

Ninie Hanis said...

kak zie,

aih dah balik hanimun?ehem2.. ;)

mahal la baju2 utk halloween,pastu bila masanya nak pakai lagi kan.Next year i buat baju sendiri pakai kain putih alas meja jelah.Jimat sket.hahaha.haa,tie itulah attraction spongebob kurus ni.muahahaha!

ayu said...

ninie...sgt best ok nampak halloween/farewell party ni...huhu.. sgt jeles..baru nak rase camne kononnye celebrate bende alah tu..:(.. mmg meletopss lah sumenye... hehe..well done, keep it up~

Ninie Hanis said...

ayu,

takpe,kalau dtg sini balik dah tentu2 akan halloween lagi.ayu jadik hantu sundel bolong nak?i jadik zombie kampung pisang.hahahaha

Tukang Campak said...

Ninie, kalau baju scary tapi muka tuan dia menten kiut miut pun x jadi jugak. So, nxt yr, selain dr pakai alas meja, sila sememehkan muka mu spya ada ciri2 hantu sket. *ni nama dia tektik nk puji tp xmo obvious*

Ninie Hanis said...

kak zie,

ala..don't swallow ur words.ckp je i kiut.i tak kesah! hahaha...okey,nx year halloween i tenyeh make up kasi ropa antu.err..pontianak harum sundal malam sebelum jadik antu boleh tak?kuangkuang..