Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, 22 November 2010

Selamat Pengantin Baru!

Wahhh..mentang-mentang bulan Disember bakal menjelang tiba,dah bernyanyi-nyanyi lagu Selamat Pengantin Baru iye..Al-maklumlah,bulan orang asyik buat majlis kahwin (ceh kata orang,ko pun sama kawin bulan doblas gak..hahaha).Kepada sesapa yang selamat dan bakal melangsungkan perkhahwinan tu,Selamat Pengantin Baru daripada kami berdua di sini.Maaf kalau tak dapat hadir kat majlis korang tu.Tapi sape2 yang akan buat majlis start 4hb Disember 2010,insyallah kami datang.Sebab apa?Haaa....sebabnya i nak balik Malaysia,tanahairku!!! Wuuhuuu...! So sape yang nak kawen dari tarikh yang disebut tadi sehinggalah 31hb Disember bolehlah jemput i dtg makan nasi minyak korang ek,tadehal..dah lama ni tak makan nasi minyak. :p

Kat UK ni pun dah ada 2 orang pasangan pengantin baru yang baru je kahwin raya haritu (raya Aidilfitri ye,bukan raya haji).Pasangan pertama Eta & Wan Haneef dan kedua Isa & Haniza. Baru-baru ni Eta & Wan Haneef buat majlis ala-ala kenduri kahwin kat rumah dia.Senang je tak perlu berkhemah bagai (buat apa sejuk beku kat luar nuu).Tapi semua orang diwajibkan memakai attire yang lazimnya org pakai ke kenduri kawen.Tu diaa...aku dahlah stok baju kurung dah habis pakai semua.Seb baik ada lagi sehelai baju tunang yang masih muat.. :p

Eta masak nasi putih,daging masak kicap,ayam bakar.Housematenya si Anim buat kuah kacang taruk daging dan 2 jenis kek,1 kek coklat dan 1 lagi cheesecake.Budak2 rumah Shieela pulak bawak nasi impit dan desert pie (aku taktau apa namanya) yang sgt sedap.I?Heee....i first time buat cupcakes.Tak sempat ber-icing.Hahaha..Semua makanan kenduri sangat sedap.Eta i suka daging kicap u tau,menyesal tak buatkan sambal belacan,kalau tak misti Ummphh makan ngan daging maska kicap ngan nasi putih kannn?Kuah kacang daging anim meletopss.I loikee! ;)


~Pengantin Baru Eta & Wan Haneef.Sama cantik sama padan..awwhh ;)

~lauk pauk kenduri dan desert anim pie blueberry kot.

~kek coklat utk Afiq yang akan balik for good :( dan cheese cake utk pengantin :).


~pie shieela buat dan kuah kacang meletopss.

Dan ini pulak kedua-dua pasangan pengantin baru.Amboi,dah terbiasa sangat bersanding lah katakan sampai duduk pun dah macam bersanding je kekdahnye ye.Huhuhu ;)


Eh i patut ceritalah sikit kan (macam selalu kat majlis perkahwinan MC cerita detik2 pertemuan pengantin ehehh)..Si Eta ni masih belajar,baru datang masa i buat jamuan raya tahun lepas.Wan Haneef ni pulak dah habis belajar dan keje kat sini.Kira jodoh diorang memang cepat baru berkenalan,terus wan haneef kumpul duit masuk meminang iye?Bagus2,inilah kualiti yang kita mahu.Hehehe...I ingat lagi Eta datang tolong potong2 bawang kat rumah i dulu,wan haneef pun rajin datang tolong goreng ayam,kennn?~wink wink.Semoga korang terus berkekalan bahagia ke akhir hayat.Amin.

Mari lihat aksi2 tetamu..

~shisha dimana saja walau di celah dapur :p





Time potong2 kek..





~Best of Luck to Afiq..

6 comments:

fatt said...

tahniah! selamat pengantin baru. lawa baju yg dia pakai..tempah mana?
adeh..ko ni asik tunjuk makanan je..meleleh air liur aku beb! kek2 yg lazatt~
aku ni sedih..bukan sedih apa, sedih tgk org sume dah berkeluarga, aku jah yg cam gini..aih..nak wat camne..andai kata bujang smpai ke mati ai redho..huhuhu~

Ninie Hanis said...

Fatt,

cantek kan baju dia.dia kata dia tempah tapi kosong je.pastu dia sendiri jahit manik.tu baju nikah dia.Katanya tempah butik kat Changkat Jering kot.Ala ko ni,tak baik la ckp camtu byk kali,tu doa tau.Bukan takde org nak kan???hahaha

ciqnora said...

aah dr dlm fb lg aku dok usha baju dia..very nice..bagus la depa ni kan study2 dh kawen..tp elok jgk dok jauh dr family atleast dah ada husband tu lain jgk..ada jgk org tgk2 kan..tapi dah perasan byk muka-muka2 baru dlm aktiviti hampa..misti muda2 lg bdk2 nih kan?rasa dah ketuaan kita ni hahha..

Ninie Hanis said...

jaja,

wah,sampai cenggitu hg usha noo..tula kalau pandai jahit manik memang untung kan?beb,bukan ketuaan,tapi mature n grow up woman (ceh takmau kalah).. :p

mashitah said...

eh ade cerita eta la...hehe

Ninie Hanis said...

eta,

lerr..br perasan ke?yelah masa ni eta blom ada blog lagi kan.teringat2 daging masak kicap eta.sedapppp! ;)