Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, 21 March 2011

Ninie & The Fat Cat

I will consider myself as a 'pencinta kucing' or a truly cat lover. All my family know that this ninie (budak cikeding when i was kid) will spend hours of time ngadap kuceng or main2 with kuceng tanpa jemu. I've a lot of cats, and most of them were domestic semi long hair breed that i either accidently found tepi jalan, or someone gave..free of charge. I don't have their pictures to show to you because.. i don't even bother to bring them when i came to England, but a video that you guys gonna watch after this will show you how much I LOVE CATS! :p

psst, i never revealed this video.. enjoy!
video
masalah betul nak amik video tapi taknak tunjuk muka..hahahaha!


video
yes,she bites me.. and you see, i was trying to comfort her as if i was her psychiatrist.Bahah!!

I took the videos in a hotel at Interlaken,Switzerland. That fat cat (i forgot her name) is already 8 years old and she is suffering from obesity! I found her lazying in front of our room, and according to the housekeeper,she will move nowhere except to eat and litter. Lazy bump..tapi best peluk cam bantal ;)

I miss my old Momo. Kucing saya tu hilang masa tengah sibuk pindah rumah. She ran away once we brought her to our new house. :(

Unlike Malaysia, UK has set their procedure when someone wants to adopt a pet. We will pay all the vaccinated,neutered and vet treatment, and they will also make a visit to our house to see the suitability. Lecehnya... Oh another thing, we'll be advised to take the Pet Insurance too..in case in future the pet needs to see the vet,which is also a way to avoid from being charged for the expensive cost!

Phewww...!

9 comments:

Kelly Chantek said...

tapi rasanya kebajikan meow kat UK lebih terjamin kan?

susah nak nampak stray masa kat UK! nak tgk diekor lepak kat outdoor pun susah. frust betul. baru je plan nak peluk2 meow kat UK! :p

Ninie Hanis said...

Kelly Chantek,

memang pon.very the terjaga..in fact i pun belum pernah belai2 kucing UK lagi.hahaha

Kelly Chantek said...

pergh.. bukan u ngan hubby dah lama ke duk UK? tak kan tak pernah dapat tangkap sekor pun buat peluk2? :)

i sempat tgk je diekor lepak depan rumah tuannya masa autumn aritu, short hair kucingnye...tapi gebu semacam jer...ish geram betul!! sampai sekrg teringat2!

ishamizu said...

Geramnya tgk kucing tu, gemoks! :D
Akk pun suka kucing tp sbb ada athma doc tk kasi bela kucing..smpi mak akk bg kucing parsi ktrg kt kwn dia..sedih sgt akk! (dia bg kwn dia tu masa akk kt UK time 2007) T_T sbb klu akk around, komfem akk tk bg mak akk bg kt org.

Now i know apsal ssh sgt nk jmp walau sekor kucing pun kt sini. hihi..

Ninie Hanis said...

memang tak.even susah nak nampak. :p

Ninie Hanis said...

ishamizu,

ala sian kat akak kan..sabar jela.sy mmg sukaaaa sgt2 kucing tp kat sini dgn space yg terhad mmg susah nk bela.

mrs.aAn said...

Saya juga suka kucen. Si kenit yg dijumpai di bilik bimbingan pun skrg da jd mcm pemili gak. Hafiy akan memanggilnya mama nit. Comelkan.

Ninie Hanis said...

fiza,

masa ko ngandung kenit ko letak kat umah ko ke umah mak ko?dgr kata masa mengandung tak berapa elok ada kucen takut virus yg dia bwk kan.

wah..Kenit tu pangkat 'mama' dah ek..bertuah nya hafiy.hahaha

mrs.aAn said...

Kenit duduk dgn mak aku. Once tau pgnt je trus kenit kne pindah sana. Dia pun jmpa vet gak. Amek vaksin bagai.

Esok2 nnt bila hafiy da dapat kaki mau dikejar mama net nye. Mst kenit meluat je dgn hafiy nnt. Ha3