Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Saturday, 2 April 2011

Entry Nyanyuk: My 2nd Snow in UK

Aku ada satu 'pe'el' di mana bila dah siap update entry,aku akan 'save' dulu. Konon-konon nanti nak reread/proofread kot-kot ada spelling error takpun kesalahan tatabahasa. Hahaha..dasar bekas cekgu BM. Kalau lepas tu aku 'publish' takpelah kan, masalahnya aku selalu kena penyakit nyanyuk sebab aku selalu terlupa nak publish pastu,simpan je buat pekasam as a 'draft'. Sampai dah berbelas entries bila check tiba-tiba ada satu entry time winter ni aku belum publish. Hahaha..bongoks! Layankan ajer.. Err.. sila bayangkan sekarang tengah snowing eh.. Brrrr.. sejuk! -_-"

My hubby awakens me excitedly saying 'yang look..snow lah!' And i quickly ran towards the window and subhanallah..beautiful white all over the place!


We're supposed to go to Buxton on that day to visit our friend, Jack and Saiful in Manchester.But with the snowfall earlier we quite unsure how safe the road is during this time.So we watched BBC Breakfast and we're happy to know that Manchester motorways was clear and safe. Lalu terus bersiap..dalam keadaan snow begini perlu bawak sedikit bekalan takut2 kalau kereta surrendered ke,apa ke (mintak dijauhkan). We've never been to Jack's house,so when we're travelling to Buxton it was really captivating to see the wonderful scenery along the journey.






~gambar last ni ada ropa mcm scene citer Twilight tak?



It was really amusing to see Jack's collectibles books,trains,and a lot of 'antiques' stuff.Some of them were really valuable as for example, I've been told that this green color train is worth more than £100! (err..baek beli Nintendo DS :p)


Dan..barang-barang beliau yang memenuhi satu rumah..





~buku,replika keretapi dan gambar keretapi.





~teruja mode*


Jack served us rice and grilled haddock as for our lunch.He was so excited to bring us 'jalan-jalan' to the town centre.Here are some of the 'jalan-jalan to town' pictures..

sekumpulan muda-mudi mahu berhiking..i guess.


~a kid on snow sled

~Buxton..


~ we tried the warm water of the St. Anne's Well ;)

p/s Entry ini ditulis pada November 2010.Harap maklum.

9 comments:

fatt said...

omg..entry Nov'10! no wonder aku cam kenal je gambar2 ni..lelagi gmbr 1st tu..hahaha..dah spring dah kot ninie oit! ekekeke :D

Ninie Hanis said...

fatt,

woi sejuk woi..brrrr..hahaha!aku mmg dah nyanyuk agaknya.memang spring dah sekarang. :p

Miss El said...

aiyooo, ini makcik sudah tua laaa. hehehe
btw, sonoknyeeee dapat main salji. *jeles

Mijoe said...

my friend kat Bham cakap, winter kali ni lebih awal dan sangat sejuk berbanding sebelum ni...

terasa nak pergi masa hujung autumn la so that boleh gak jumpa snow nanti.. :p

Ninie Hanis said...

Miss El,

i bukan tua..badi senility barangkali..erkk..tidak!! :o


Mijoe,

yes,mmg awal sikit dan alhamdulillah masa cuaca yg terlalu sejuk tu kami di malaysia,bercuti :)

ishamizu said...

hihi akk pun lmbt jgk update psl snow aritu, hee. Nway, cantiknya tpt tu..! :)

Ninie Hanis said...

ishamizu,

tula..sy ni agak nyanyuks.kekeke...

si aku said...

Best gila dapat jalan - jalan dalam salji. Dari kecik teringin tapi tak kesampaian lagi. Tsk.

Ninie Hanis said...

si aku,

ada seronok dan tak seronok jugak.seronoklah sbb seumur hidup blom pernah rasa kan.yg tak seronok bila cuaca sejuk sgt,kasut basah,nak masuk toilet pun tak tahan..sejuk! :)