Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, 8 April 2011

Kek Alunan Kasih; Kek Terakhir Di Rumah Ini

Ini kek terakhir aku buat sebelum aku officially tutup oven. Haa..misti korang heran apesal lak nak tutup oven,kan? Sebab aku akan berpindah ke rumah baru hujung bulan ni. So aku kenalah start kemas barang, termasuklah perkakas baking aku ni. Nak pindah mana? Yang tu..surprise! Iols saje jer nak wat surprise kat uols. Harharhar!


Kek ni aku cedok dari blog Husna's Cupcakes. Terima kasih pada resepi asal Dapur Tanpa Sempadan. Mula-mula aku ingat nak buat rainbow cupcake,tapi pewarna tak cukup 7 kaler.. haa, cepat hafal warna pelangi ikut turutan :p Jadinya aku pun ikut resepi asal tajuknya Kek Alunan Kasih (halamakk nama.. macam zaman arjuna ckp lu).




sorry la kalau kek aku tak jadik beralun, cam rama-rama dah aku tengok :p



Another reason, aku nak membalas bekas kek Dalina yang cun melecun tu. Korang kalau rajin cubalah ye resepi ni. Kalau taknak pun takpe, ade acik kesah? :p

11 comments:

fatt said...

seriously, aku envy sgt kat ko ok..aku ingt lagi dulu ko tak reti masak, then after ko kawin dan pindah sana...vasss...terus jadi handal. ai jeles ok! siap kek rama2 lagi..kalau aku, tak taula jadi kek apa..

weh poskad dah sampai? aku ada anta kat ko tau..takut dah pindah ni tak sampai pulak.. btw, izit far from Stafford?

Ninie Hanis said...

fatt,

aiyoo,pecah rahsia aku. :D

duduk mesia senang carik makan weh.takyah susah nak bako kek.

kita bako je..kita bako.. :p

p/s poskad blom sampai,but dun worry aku kat stafford lagi.thanks beb :)

Mijoe said...

perghh..pindah rumah? nak kitorang datang tolong ke? :p

tolong la pindah ke Manchester..:p

mashitah said...

ok nmpk begiru lazat kek itu tau. hehe...corak dia mcm peta, eta ingt kek peta td. hehe...gurau je.

selamat berpindah nini..jauh la kite pasni..(ayat over)

Ninie Hanis said...

mijoe,

eh kecik tapak tangan,stadium old trafford kitorang tadahkan.. :D


eta,

Aah la eta,baru ninie perasan mcm peta geografi plak.wakaka!

alhamdulillah rasa takla segan nk bagi jiran (dalina) :p
slack sebab lama sgt kek ni dlm oven,tu yg bahagian tepi mengeras sikit.

ishamizu said...

Eei sdp nya kek!! tk kisah la rupanya jnj sdp!! tp akk tgk cantik jer! ;)

Nk pdah? where? sj suspen yeh..hihihi. slmt packing..:)

Effa Akmal said...

woowee....kek rerame... kak ninie dah pindah ke mane?? jauh dari stafford ke..?? -ceh, bajet mcm penah pigi jek stafford tu en..hahahhahaha

Tukang Campak said...

wah wah rama2 la pulok...baguih anak cikgu ni !! I pon minat dapur tanpa sempadan uuuu, tp nama resepi dia adalah x hengat. Nanti i pass kat u resepi apam gebu 7-tengkat. U tolong test untuk ai..ai xde masa nak buat hahaha

Ninie Hanis said...

ishamizu,

yeke..maseh.kena la rahsia..baru saspen..haha!


effa,

pindah kat stafford jugak lah.alah,bukan jauh sgt ipoh-stapok ni,moh le dtg wiken2 kome. :p


kak zie,

nama kek memang taknak kalah kan uols..haa..ada resepi baek punya mai bagi kat i k.i boleh je test kan.huhu..

mrs.aAn said...

aiyooo... pg2 hadap blog ko trus tgk bahan utk dimakan. aku da bertahun tak buat kek... nnt mau try gak arr.

+++ acik mau pindah yo??? ceciter nnt kat next entry ye

Ninie Hanis said...

fiza,

hahaha,standard la aku.ko kalau rajin try la.ajak si kecik main tepung skali hehe..

+++ aah,acik nak pindah ni ha.bepoloh kotiak den ngomeh barang :p