Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, 13 May 2011

Enjoying So-Called Korean Food While The Blogspot Connection Sucks

I'm not sure is it just me or it happened to other bloggers too when I failed to access to blogspot dashboard. What is exactly happen in these couple of days is I couldn't sign in from morning until evening and I lost several comments from other bloggers in my entries. Why are you doing this Blogspot? timkai ya? timkai? haiya...



Well, since the service of blogspot has been unreliable for the past few days, it stimulates my desire to try other Korean recipe. Waiceh..gile, terus tukar mood masak. Macam ni hari-hari blogspot sucks incek somi misti happy :p



Ok, munculnya idea masakan korea ni bila dengan tak sengaja godek-godek youtube. Maklumla blogspot cuma boleh read-only je sepanjang hari. As usual,i have altered the recipes due to some hard-to-find ingredients :p Tapi aku punya alter tak hagak-hagak,macam dah lain bebenor dari ropa asal. Meh tengok..



두부 된장찌개

Ya, ropa ada ala-ala tom yam tapi bukan -_-"


My husband and i had this for today's lunch and he really loves it. This soup definitely will be in my list on the next winter.

..............................


This was the original recipe of the picture I've posted before. Oh i love tofu, unfortunately I didn't have any tofu in my fridge so.....



Aku substitute tofu dengan ayam, dan gorengkan ayam dulu dengan tepung tempura, then follow step-by-step macam dalam video tu.

Hasilnya...



Bukan paprik ye, rasa macam ayam goreng tempura berkuah rojak.. Cepat bayangkan sekarang -_-



Till then, we see again in the next masak-memasak episode. Bye.
:p


p/s Jadi jangan tanya aku apa nama masakan ni. Sebab aku pun taktau..pandai-pandai tukar resepi orang kan.. tsk!

10 comments:

Miss El said...

sumer blogger face the same prob la kak ninie.

wawwwww, dah terer masak makanan korea pulak. ;)

haishh, lapar dibuatnye.

Ninie Hanis said...

miss el,

good,at least i know i'm not the only one having the crap. :p

taklah terer,coba2 je.jom try.. :)

Mijoe said...

memang tensen tahap gaban bila tak leh access blog dan tak leh update. byk entry tergendala... :p

how's your hubby..sure tunggang terbalik happy macam den..he he he..

the blue side of manchester akhirnye berjaya membeli sebuah trophy dengan harga yang sungguh mahal...he he he

tetiba je den lapar... kemsalam kat Zaid! :)

Rinna said...

Waahh caya laa.. Ninie.. masakan antarabangsa gitu..hehehe.. nanti leh laa masakkan utk weols plak yer.. :)

Ninie Hanis said...

Mijoe,

Kitorang sebenarnya sokong Stoke City masa tu,sebab Stafford ni dekat ngan Stoke-on-Trent.Local ppl ada cakap Stoke City satu kelab yang tidak berhutang dgn mana2 pihak so far (seperti kelab2 lain)..so we were hoping that if they win they could buy more good players in the future.Tapi sayang,kalah. :(

Ninie Hanis said...

Maksu,

Haha..senang benor maksu.Boleh2,kalau kat mesia lagi best sbb semua bahan senang dapat.Konfem jadik.teehee...

Mijoe said...

sapa kata den sokong City? mmg den tak suka langsung!!! ANTI!!!

mmg harap sangat2 Stoke menang. Tapi nak buat camne kan. Tu pun kira agak memalukan utk Man Shitty tuh, belanja juta-juta, menang 1-0 jer? :p

Ninie Hanis said...

Mijoe,

ohyeke,sori ingatkan fan Man City.Tula,main kasar gak sapentah player dia tu.Mmg Stoke main bagus tapi takde rezeki kan.

ayu said...

ninie...hehe..syoknye tgk ur korean dishes!! hmm..rindu nak masak, makan, jln2 cari makan sama2...huhu..nway, rase cam my comment ade yg xde je..hmm..xpela..okies..keep on posting ur delicious cooking adventures! (^__^) take care!!!

Ninie Hanis said...

ayusss..rindu la.haha,bolehlah ala-ala kan.btw,bukan comment ayu je,ada few comments lagi yg jadi mangsa masa blogspot connection error hari tu.thanks,u keep on reading yeah. ;)