Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, 16 May 2011

Once Upon A Time As A Sensei...

Entry ni khas untuk semua guru-guru,cikgu cekgi, teacher tichi, lecturer lekceri dan semua yang bergelar pendidik. Dalam banyak-banyak cikgu yang pernah ajar aku, aku paling ingat kat ustazah yang ajar aku dari form 1 sampai form 5. Surprise kan?Err,tak ingat pulak nama dia (aiseh kata ingat tapi lupa pulak nama). Mungkin apa yang dia ajar lebih banyak terkesan di hati :)




Ramai kawan-kawan seuniversiti dan sepermainan dah bergelar guru. Nak list down pun tak boleh sebab terlampau ramai yang dah bergelar sensei..hehe. So,korang baca entry ni korang taulah yang aku memang dedicate entry ni untuk korang, especially to my beloved Cikgu Hapipah, Cikgu Eline dan Cikgu Nani.

Cikgu Pipah,my mom..dah pencen :)

Cikgu Eline dan Cikgu Nani, my sistas..



dan.....

















Ni ekslusip aku post.Once upon a time me as a sensei ...



kat dalam kelas, ada sambutan hari raya

aku ingat lagi dak ni nama Vaino dari Finland.

Ipoh International School ex-colleague, Caryn.



Love to quote this: To teach is to learn twice ~Joseph Joubert. Happy Teacher's Day ya'all.

8 comments:

mommaholicSURI said...

Waaaa Ninine pernah jadi cikgu yer? Samerla jugak dengan akak. Happy Teachers day!! :)

Effa Akmal said...

ohh..saya maseh terkenang² manisnye bergelar seorang cekgu.... (nk menanges meleleh air hidung..). rindu kenangan dapat hadiah berjembek² mase teacher's day. :)

Ninie Hanis said...

kak nurill,

pernah jdk cikgu gak ke?woah...happy teachers day gak buat akak.hehe..


effa,

kalau dah sedia nak kerja balik nanti (kalau hubby izinkan) gi la try kat IIS.Confirm dapat punya sbb diorang selalu kekurangan cikgu BM kat international side. :)

happy teachers day to u too.kita yg dah tak jadi cikgu pun boleh la celeb8 kan.. :)

ishamizu said...

Bestnya ada xperience ngajar kt international school tu..mst come2 kn ank omputih..heheh

Nway, Happy Teacher's Day, teacher Ninie! ;)

eline hamdan said...

honestly for me, tak sangka tak jangka at first. it's in our blood gamaknya. proud to be one anyway. hope sepanjang perjalanan yang lepas dan akan datang akan diberkatiNya. syahdu sebenarnya bila bergelar/digelar GURU.

Ninie Hanis said...

ishamizuu,

memang comel..ala mcm tgk budak2 sebaya zahin kat sekolah dia tu kan..adorable sgt.Thanks.


eline,

yeah,i guess so.semoga terus cemerlang,gemilang dan terbilang iye..hehe.

Mijoe said...

happy belated teacher's day to cikgu ninie hanis... :p

Ninie Hanis said...

Mijoe,

thanks. (eh perasan padahal bukan cikgu dah pun,hihi)