Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, 9 May 2011

Menjadi Tetamu, Tuan Rumah dan Pesakit

Weekend lepas aku jadi tetamu, tuan rumah yang menerima tetamu, dan pesakit jari tangan yang tersepit pintu kereta. Cukup package!

Kecederaan jari itu sangat menyakitkan, nak stress lagi, MENYAKITKAN. But it never stops my fingers from dancing across the keyboard, err..except for that injured finger. Get well soon, index finger. Saat-saat ini saya begitu hargai kamu terutama ketika sesi mengorek hidung. Eh..menggosok gigi.




Hari sabtu lepas kitorang nak gi Stoke beli ayam buat stok. Eh cam pantun dua kerat lak. :p Pastu ajak Dalina & Jerul sekali sebab diorang pun tak sure kat mana kedai ayam tu. Kebetulan kedai ayam tu berdepan je dengan rumah Isa, so kitorang plan nak singgah since belum pernah lagi visit rumah dia.


singgah makan tengahari kau... sedap sangat,tq niza.

Ketika sesi mengketedarah ini kecederaan jari belum berlaku.




Yaaa... ketika pulang menghantar dalina & jerul lah kejadian itu berlaku..terpaksa control macho depan diorang padahal dah nak pengsan tahan sakit, belum tengok darah lagi. T_T



Hari Ahadnya, Isa & wife datang jalan-jalan ke Stafford. Katanya teringin nak datang jenguk kitorang di rumah baru. Hehe.. datang je tak kisah, tapi sorry lah your short notice plus kecederaan jari memang takde apa sempat buat. Order pizza je kitorang.



our very first guests..


tengok Man Utd v Chelsea



Jari sakit masih ada hati nak ambik gambar orang. . . :p


keadaan backyard masih bersemak samun..tak ready lagi nak start camwhoring session. teehee.

11 comments:

fatt said...

amboi kemain ko yer..jari berselotep gigih nak posing gitu. camne tu bleh terkepit? cer citer skit..

get well soon dear. aih bila la kita nak ceting ni..aku this weekend takde for a whole week. travel la apa lagi. yay! :)

Ninie Hanis said...

fatt,

amboi noks..travel ke manakah kali ni?best2..aku suka aktibiti ko tu.teruskan sehingga ke UK melawat aku pulak ye. :)

jari tersepit konfem turun keta sambil verangan..hadoii,sabo je tau.

ishamizu said...

kesiannya tsepit, huhu mst sakit yg amat tu. tk care k.

Nway, umah Ninie cantik sgt!! ;)

Ninie Hanis said...

ishamizu,

ye sangat! hampir2 pitam ketika kejadian.

biasa je kak..hehe tq.

ikan said...

Saya dpt rasakan kesakitan itu, dulu (nak jugak cerita lol) saya siap pi X-ray takut tulang jari retak sebab sakit nak mampos! Bila kuku tercabut akak nangesss sbb jari nampak buruk gila hahaha
Maka jagalah jari jemarimu:)

josrevalution said...

salam kenai..followed u blog..nice blog..tapi agak lucu skit..hehe..pls folo back yer..
antara perkara lelaki itu rumit!betul kah?

Mijoe said...

takde close up photo jari yang malang tu ke? :p

get well ASAP!!

camne happy En Zaid, camtu la saya di sini..he he he..

Ninie Hanis said...

kak dd,

harus x-ray kah?so far bengkak kebiruan je.kuku tak tercabot,cuma darah beku je ada.memang nampak burok dahh..uwaaa...

Ninie Hanis said...

josrevalution,

thanks for visiting.Harap anda enjoy walaupun tulisan agak bersepah..err,lucu ke?mcm bimbo je kadang-kadang.haha.


mijoe,

nak close up mende lagi,jari dah macam jari E.T dah.thanks.Memang kitorang happy pun.tapi nanti barca v man utd saya sokong barca tau.haha!

ayu said...

ninie..x merase laa nak g visit ur new hse skang ni..nampak cantik je..emm..nway, da bley amek pet kitten comey2 da kan?? hehe..oohh, hope ur jari heals ok.. take care~

Ninie Hanis said...

ayoke,

kamu patut buat blog juge.baru boleh ikuti perkembangan kamu di sinun.:)

takpe,nanti ada rezeki kita jumpa lagi,tak kt UK kat mesia.ala..biasa je rumah area2 university,tp byk pokok2 besar.kitten tak jadi kot,kena ganti dgn wild life pet,iaitu beburung dan tupai.hehe.yeah,it hurts so much,gile taw..thanks nway.