Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, 14 June 2011

Hazama Nak Kahwin Kerrr?




First of all, tahniah pada Hazama sebab menang (ye aku tau dia tak baca blog aku pun tapi aku tetap nak congratulate dia gak,so what?) Kombang-kuncop idung incek zaid, nak tumpang populariti budak Keramat lah tu. Kuikui.. Terima kasih kepada EmeraldL2009 kerana meng'upload' dengan pantas Konsert Akhir AF9. Jasamu dikenang.



Hahaha..dah macam blogger gosip hiburan plak aku ni. Sambil-sambil dengar radio Era pagi ni, aku terdengar DJ radio cakap yang Hazama nak kahwin. Ok sape minat nak tau boleh baca sini.



Katanya, dia nak kahwin lagi 3 tahun, dan selepas tamat pengajian yang tertangguh di UUM sebab masuk AF9 hari tu. Pada pendapat aku, rancangan sebegitu sangat cerdik. Sebab apa aku cakap cerdik? Sebab dia dah ada duit dalam tangan. Boleh terus sambung belajar dan habiskan cepat-cepat sementara masih muda. Tahu tak salah satu punca orang tak dapat sambung pelajaran sebab kesuntukan wang?



Dan aku adalah antara salah seorang daripadanya. Well..memanglah dah ada degree, tapi bagi aku tak cukup lagi. Sebelum aku jejakkan kaki ke UK lagi aku dah pasang niat nak further study. Dah cuba survey kat UKEC pun takde rezeki, sebab banyak institusi yang hanya mampu sponsor belajar di Malaysia sahaja. Mahal woo buat master sini, £10k gak kurang-kurang. So no money no talk.



Sebab tu..bila aku terbaca yang Hazama nak sambung belajar, aku rasa itulah tindakan paling cerdik. Tak kisahlah course dia tak semencabar engineering mahupun medics sekalipun, ilmu tetap ilmu, ye dok? I've been considering taking a pastry course..still it is an 'ilmu', no?

Kan Usop Wilcha kata 'itulah pentingnya english education'..taknak la di kemudian hari Hazama ditanya wartawan camni.



Image courtesy of google

Sebenarnya aku dah stalked fesbuk Hazama (peh..dasar bizibodi,takpe bizibodi hal retiss je, bukan hal jiran sebelah). So far belum keluar lagi kan identiti girlfriend Hazama? Heh..heh..yang ramai tau awek dia keje astro. Sebab aku mengaku aku 'terlampau rajin membaca' termasuklah membaca komen di fesbuk, aku rasa aku dah terperasan sorang girl ni awek dia. Gagaga! :D



Sebelum ni budak tu ada comments 2,3 keping gambar fb Hazama, pastu hari ni dia dah deactive fb dia. Maybe selepas Hazama umumkan perancangan kahwin diorang, dia takmau orang cari dia kat fesbuk kot. Kekeke.. korang takyah la cakap 'AAK' dengan ulasan gosip aku ni kan, sebab memang aku tak suruh korang 'AAK' pun. Wawawa!



Anyway, good luck to Hazama in whatever you do (again, I know he won't read this). Nice to see people have planned something for their lives. So let's start ours now :)

Image courtesy of google



p/s: 'AAK' = Ada Aku Kesah.

Clue: tengok je video clip dia.

12 comments:

ikan said...

APTB la you ni!!
= apa pon tak boley

Haniza Yazid said...

yeke nk kwin dh? bagusla gitu...

theblabber said...

gila hebak pengatahuan industri hiburan tanah air mu.

Ninie Hanis said...

kak dd,

Apa yang APTB nye kak dd oii?


p/s tak suka Jambu.suka Sepah je. lol..

Ninie Hanis said...

niza,

jangan baca title entry je,penat i tulis gosip panjang2..hahaha!



theblabber,

tau takpo.jangan sampai kawe tau identiti mu,punoh nanti.hahaha..

ishamizu said...

Adoiyai ttgl train sokmo..tup2 dh abis af yer..tu la pemenangnya eh. br kutahu.:)

Aah la Ninie, let's plan our future 2gether..hihi. husben akk pon suro wat master, huhu mcabar la dh beranak-pinak ni. tp dh dia nk support akk ok je. tp mmg mhl la kn..huhu. jomla smbg master! ;)

theblabber said...

hoh?? kawe buke artihh.

Mijoe said...

sekali sekala tukar genre posting kat blog ni ok gak kan..he he

semoga cerah masa depan ninie... Amin!

Ninie Hanis said...

ishamizu,

ala kak,layan je sume konsert kt youtube.nak lagi best layan Imam Muda,best jugak tau.

wahh,kalau hubby akak nak sponsor apelagi kak,sambung je.saya kalau tak dpt buat master sy mungkin buat benda lain (belajar benda lain) ;)

Ninie Hanis said...

theblabber,

cuak tak..cuak tak? :D



mijoe,

tukar genre?maknanya dr blog masak2 & jalan2 ke blog gosip?huh...err,ngaku jap.sy memang budak komunikasi dulu.Hahaha!

tq..

mrs.aAn said...

Tabikk spring la kat ko yg menghapdet dunia hiburan mesia. Dah mcm abang Nara. He3. Weh... apsal x online ym? Aku mengalloo ko brrulang kali sik ada jawapan

Ninie Hanis said...

fiza,

peh..abg Nara ko ckp?gile kentang..blog picisan cam aku mana ade org nk baca sgt weh.

time aku ada ko takde,ko nx time kira tolak 7 jam waktu mesia tau. :)