Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, 8 June 2011

Nangis Kerana Korean Got Talent?

Maybe ramai dah tonton video ni kat youtube atau baca blog Oh Bulan. Aku pun nak share jugak supaya boleh jadi inspirasi pada kita semua. Kalau kita rasa diri kita ada kekurangan, fikirlah ada orang yang lebih malang nasibnya dari diri kita.

Korean Got Talent menampilkan seorang peserta yang pernah ditinggalkan di rumah anak yatim ketika dia berumur 3 tahun. Pada umur 5 tahun dia melarikan diri kerana tak tahan didera. Sejak itu dia tidur di toilet awam dan kaki lima dan meneruskan kehidupan dengan menjual chewing gum serta energy drinks.

Tapi dia mampu pergi sekolah dan belajar.





Amaran: Sila sediakan tisu sebelum menonton. Selamat menangis!



Sung-Bong Choi






He sang from his soul. tears*

8 comments:

bdk2 said...

seriusly, sgt2 x sangka! mmg sedih hidup die ni. hopefully, hidup dia akan berubah.

Ninie Hanis said...

bdk2,

sedih kan?nangis tak?hihi..

kita tak paham apa dia nyanyi pon boleh rasa kan jiwa dia..

ishamizu said...

ya Allah sedihnya life dia..sedih jgk dgr dia nyanyi wpon tk phm..huhu..smg dia bjaya jd penyanyi yg bjaya. :)

Ninie Hanis said...

ishamizu,

tulah..sy pun tak paham jugak.tp hingus jugak..hehe.why some ppl could somehow be so cruel towards kids kan..

theblabber said...

kakak juri tu cun.

Ninie Hanis said...

theblabber,

nampak aje..

우미 칼솜 said...

Yeeahhhh Kak Ninie dah buat Cikmie gila post ni, <3 korea! (;

p/s : blhkan Cikmie panggil Kak Ninie? Mcm comel je hehe.

Ninie Hanis said...

Cikmie,

ni mesti kipas-susah-mati (die hard fans) Korea ni kan?hihi..ala panggil ninie je pon hokay jer.. ;)

p/s i dah try masak 2 korean dishes tau.jatuh cinta dgn korean food lately. :)