Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, 3 November 2011

I'm Baaaackkkk! What's New About Me?

rindu ai kewwwwrr? (sambil tangan di dada, mata ke atas)


Ya ampun...lamanya tak hapdet belog.gile bersawang-sawang dah seropa rumah antu.Hihi.. Elok sangat la sempena Halloween aritu. Baek, first of all.. i would like to apologize to those waiting for my updates. Frankly speaking, my first trimester experience wasn't nice at all,except that I knew there're a (yes only one,CONFIRM) tiny human soul lived in my womb. I've been ignored the outside world (including shopping, jalan-jalan, outdoor activities) for almost 3 months. Dan yang paling kelakar, setiapkali aku nak log in blogspot, aku rasa nak termuntah. Hahaha!! Adoyaii..


Sekarang aku dah 17 weeks.. Alhamdulillah, kesihatan semakin baik, perasaan pun semakin happy (most of the time for no reasons) :p Masa kandungan 12 minggu, buat pertama kalinya aku dan zaid 'dating' dengan 'dia'. Subhanallah........ both of us were speechless when seeing this,



...when we listened to his heartbeat, when he moved around (dia duduk tak diam,ikot sapala ni :p) and when the stenographer asked me to cough hardly,so that she could capture more pics of him. That was amahhhhzinggg! Alhamdulillah, baby sihat. The only thing that we are eager to know right now is the gender. Whether it's going to be blue or pink. We will know in 3 weeks time. C'mon guys, let's start guessing now! :D


As for now, lemme introduce you my new neighbour. We've just met this morning, at first she was just starring at me from far, then I called her few times but she didn't say anything, only stared. She maybe realized that I am a good neighbour so she came to knock my door eventually. Ahahh.. tau pun!





kaki tembam.. ekor ke penyapu tu? :D



Cerita lain tentang my new neighbourhood..biasalah bila takdak keja, apa yang boleh aku snap, aku snap..


lori sampah..nais! ;)


Haa..ni khas untuk kekakak Dd & Zie :p Sayangnya gambau ambik ngan henpon, so takleh prove kat kekakak yang selalu encourage aku ambik gambau lelaki hensem ala model GQ kekdahnya tetapi bekerja sebagai kuli. Serius kekakak sekalian, posmen ni smart woh, tak tipu. Hari-hari hantar surat jalan kaki je. :p




Another 'contaminated story' (cerita basi), ialah cerita sambutan birthday kitorang (aku & zaid). Memang buat korang bebulu je baca entry ni, segala macam cerita dalam 3 bulan aku compact kan masuk 1 entry. Jangan marah..nak tau sangat kan... :p

Kitorang celebrate sama-sama kat rumah dalina & jerul.


as usual..stimboat in da house.. :)

our birthday cake, Banofee Pavlova Cheese Cake

made on the next day, first attempt of laksa..mmmm finally. mekasih kakak gue Eline atas kiriman laksa kering beliau. Jasamu dikenang, cikgu!


Ok that's it! Sebelum aku akhiri entry ni (dan taktau la kurun keberapa pulak aku akan rajin berbelog lagi), aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha buat family terchenta, sedara mara dan kengkawan serta bloggers semua. Kalau makan sup gear box tu ingat-ingatlah kami di perantauan ni eh..hihi. Till we meet again, daa...


p/s Oh ye selain tu nak buat pengumuman sket, beza waktu antara UK-Msia dah jadi 8 jam. Our clock jumps an hour backward. -_- I don't blame you if you don't bother..


16 comments:

fatt said...

akhirnya! peh...

mana baby bump?? nak tgk!! ^__^
takpelah ninie...aku paham kariermu skrg *tetiba*...sila jaga baby dlm perut baik2..aku dr kejauhan mendoakan semuanya selamat. jgn main kucing...aku risau ok...nti ada germs terbang kat ko...tak lama lagi kan? tunjukla ur baby bumps...aku nk tgk gmbr ko preggy...spesel rekues dari aku di kejauhan..kalau segan tayang cni..tayang di pesbuk private album oke :P

daaa~

Ain SSB said...

OMG EXCITEDNYAAA BABYYY! Ain suck at guessing but...I'm guessing...a boy? hehe. Take care Kak Ninie! <3

Ninie Hanis said...

Fatt,

oh dear..kau juga menantikah?sorry beb,ni baru nak mai mood rajin.sebelum ni dok mood swing semedang.kekeke..btw,aku belum ada gambo baby bump.insyallah will fulfill your request soon. ;)

btw,ko kena guess jugak sex baby aku.hadiah berupa tiket melancong ke UK tajaan sendiri menanti anda,teehee...Teka jgn tak teka tawww!

Ninie Hanis said...

Ain,

ok,nanti kita sesama tengok,in 3 weeks time je.pasni kita leh sama2 teka baby kak niza pulak ;)<3

Haniza Yazid said...

wah, akhirnya ade juga entry ni stelah dua bln x update. tertunggu2 juga. hihi. emm, sy rase baby girl kot. :) aaaaaaaa, sedapnye smua makanan2 tu. :(

selamat hari raya aidiladha juge dr kami di stoke! :)

Mijoe said...

salam fren!

alhamdulillah semua sihat. tgk gambar baby tu pun rasa happy sangat2. InsyaAllah semua akan dipermudahkan.

kirim salam kat jiran baru yang malu-malu kucing tu..mmg kucing pun kan..:p

lepas ni, hopefully rajin la update blog sebab dah tak muntah dah nak log in blogspot..he he

check this out ...

http://sisinmaru.blog17.fc2.com/

Ciknoqa Yusof said...

em pasni dah sihat..leh la update blog selalu hehehe..emm aku rasa baby girl la ;)

Ninie Hanis said...

Niza,

Awak kat stoke pun mesti selalu makan2 kan..hehe,hari tu balik dr Ikea terus gi kedai gangster (balkan eh?) Tapau nasi iran..hihi.Niza pun take care tau. thanks for guessing.Nanti kita tengok siapa yang kena!!!! hihi

Ninie Hanis said...

Salam to uncle mijoe,

alhamdulillah,semuanya ok kt sini. :)

jiran i tu mmg malu2 tau.mula2 eksen..kasi roti pun tak nak.pastu last2 dtg jugak.dia nak sgt masuk rumah tp i tak kasi sbb yg pertamanya takut tu kucing orang kan,tak pasal2 ada yg claim kita kidnap.huhu. Secondly sbb tgh pregnant tak digalakkan bermain dgn kucing.anyhow,i'll send your regards to her next time i see her.hihi

salam aidiladha buat uncle mijoe sekeluarga.

Ninie Hanis said...

nora,

wow..baby gurl..misti hg nak tgk aku pakaikan dia gown eh..cute.ok,nanti kita tgk siapa yg kena!!! hihi

S.H.I.K.I.N said...

Alhamdulillah pas aku baca entry ni subhanallah Indah dan Unik nya ciptaan Allah...doa2kan aku k.:D
Seronok sgt bila ko dah kembali menulis..hari2 aku tunggu update dr ko..FB senyap, Blog pun senyap..Rindu rasa..Humm sebelum terlupa Happy Belated Birthday to U & Zaid..jaga kesihatan k.. :D

Effa Akmal said...

alah..rindunye mase preggie dulu.hahha..
i guess its a girl.confirm!! x tarik blek dah kenyataan nie.hahahha

Ninie Hanis said...

shikin,

thank u dear..insyallah semoga rezeki akan menyusul ko nanti.amin..

aku pun baru je cuba start balik.ntah boleh bertahan mcm dulu ke tak.insyallah,hrp2 masih bersemangat mcm dulu.rindu ker..hihi.ada je kdg2 di fb cuma malas updates.

thanks for the bday wishes by the way.. :)

Ninie Hanis said...

effa,

amboi rindu ke time preggie?time skrg lah more precious dh ada depan mata kan..

wow,baby girl eh?hihi..good2.nanti kita tgk siapa yg kenaaaa... hihik.

fatt said...

insya Allah i'll make my way to UK in 2013...hahaha...ok 2013 is wayyy to go but who knows :)

erm...kene teka ke? oke..im bad at guessing but aku nak try. aku teka baby boy! :)

Ninie Hanis said...

fatt,

well,at least i see numbers there rather than takde langsung nak dtg. :)

baby boy ek?pray hard coz aku nak scan week 20 ni. :)