Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, 23 December 2011

Xmas Sale-Part 1

Selepas membaca sambil meleleh air liur kat blog Ishamizu tentang entry Clarks Clearance tu..terus plan dengan encek zaid nak start shopping barang-barang baby. Untuk pengetahuan,kitorang belum beli apa-apa pun lagi untuk my mini me. Memang sengaja tunggu Xmas sale..


Mula nak tunggu boxing day,tapi rasanya tahun ni tak pegi kot time boxing day. Bukan apa,diriku kini tidak betah lagi bersesak-sesak time sale macam dulu. Dulu belum berbadan dua, oklah nak berebut size kasut,berhimpit sume..Sekarang ni jalan berapa kedai pun dah mengah. Hehe..


Xmas hari Ahad ni, hari Rabu hari tu kitorang just try luck kot2 ada sale best kat shopping outlet Cheshire Oak (lebih kurang sejam 15 minit perjalanan dari Stafford). Tak plan pun, pukul 12 tengahari baru bertolak. Sampai je tengok ada je parking kat depan2 outlet Mamas n Papas. :)




Kedai pertama yang kitorang tuju ialah Pumpkin Patch. Beli baju newborn dan 0-3 months untuk dia.

bila kata jangan beli banyak2 newborn size nanti dia cepat besar,bapak dia pulak kata nanti dia tade baju pulak..haih..


Then, ke Mamas n Papas pulak. Tak sangka ada sale menareks..Baju newborn 0-3 months sedang sale 7 packs, Buy 1 Get 1 Free. Heehuu! Dapat 14 helai ye baby..


Udah-udah..tengok stroller dan barang2 lain pulak, tapi rasa kena buat research dulu. Stroller dan car seat kena gi Mothercare nak try pasang dalam keta dulu,baru puas hati. So gi kat Stafford je. Terus jalan lagi, sampai kat kedai Clarks. Mak & bapak berpisah ke section masing-masing. Time shopping untuk mak ngan bapak pulak.


Tapi takdela beli banyak kasut, sebab sale yang kutunggu Buy 1 Get another pair for £1 tak start lagi. Lalu ku aim sepasang ankle boot saje. Alhamdulillah tak ramai orang jadi size 5 ku ada je.Kalau tak size 5 memang larissss! Habis sokmo.


Bila gi bayar, pelik apesal kasut mak dan bapaknya total £30 aje. Kat tag sale boot aku dah tertulis £25. Takkan kasut bapak £5 je. Rupa-rupanya kasut aku tu dah jadi £15. Hee... :) alhamdulillah rezeki. RRP £59.90 rasanya..


Jalan lagi masuk pulak ke kedai Samsonite. Ok,announcement! Samsonite sedang BIG SALE ye. 50% sale..sape nak beli luggage ke,beg travel ke silala ye. Rasanya for 30kg luggage after discount £59.90.. kitorang dok terpikir2 nak beli ke tak, sebab Samsonite jarang sale gini. Tengoklah kalau perlu nak repeat balik. Reason? Setiap kali balik Malaysia luggage kitorang tak panjang hayat, kalau tak patah, roda yang tercabut.. :p


Aku beli beg backpack untuk bubuh diapers,baju dan botol susu dia bila bawak dia jalan2 nanti. £17 selepas discount 70%, kaler brown. Dah pikir dah,esok tolak stroller maknye kena lupakan sekejap handbag nya..kenalah galas backpack anak merangkap handbag maknye skali. T_T


Dah habis kat Samsonite, singgah plak kat 1 kedai ni Warehouse. Tak pernah aku masuk, tetiba ternampak skirt siap ber'belted' lagi..(verangan nak pakai ngan knee boot aku).. Harga dah jadi £5. Pulak tu Buy 1 Get 1 Free noks.. Tapi apakan daya maknye mengandung (suka tak sedar diri tau Y_Y) , terus pilih plain skirt labuh kaler black dan hijau gelap. Takpe janji murah kan..


Bila bapaknye nak melilau dalam Levi's store, maknye dah tak larat, lepak luar je. Tapi Levi's pun ada sale pair of jeans £55 Buy 1 Get 1 Free..banyak choice.. tapi bapaknye kalau maknye takde disisi memang takde feel nak shopping kan?Tau dah..maknye dah lapo. Nak cari fish n chips..


Dah beli 2 set fish n chips, kitorang makan dalam kereta je. Best betul sebab parking dekat. Dalam pukul 7 lebih camtu kitorang balik Stafford.


Dan inilah hasil menuai di cheshire oak..






12 comments:

fatt said...

amboi sakan hasil menuai kome...time sale ni bila lagi nak menuai. hahaha.

aku dok terpikir musim ape yg patut aku datang so pesta menuai sebegini dapat dijalankan sekaligus. time spring ke autumn ke ada tak? aku takmo dtg time summer..malaysia ni pun sepanjang tahun summer...aku dahla jenis cepat burn..makin tan la jawabnya nanti

brand pumpkin patch ni byk aku tgk kat oz & nz..klu kat nz tu lagi la murah sebab convert to rm lagi better dr oz punya currency. aku suka gak masuk..mesti terbabas beli baju budak2..tapi kasik kat anak2 buah aku le...comel2 sumenye...geram tengok...

Ninie Hanis said...

fatt,

yelah..amik kesempatan patut anaknya brg je,ni mak bapak pun nk join skaki eh.hehe..

dtg time lepas new year.sebab masih sejuk,kalau UK kdg2 snow ada lagi lepas new year.Sale pulak time lepas xmas dan new year lah lagi murah.Masih byk nak clearance.Time ni baju summer murah,sbb winter kan.Boleh pakai kat mesia.

Tapi jgn risau,summer sini takde mananya ko nak sunburn.Mild je panehnye..

p/s Pumokin Patch mmg Aussie brand.. :)

Mijoe said...

to Baby..(bukan mak baby yer..)

tgk le, betapa bersusah payah dan excitednye parent Baby shopping utk Baby tau!

so, nanti Baby kena la jadi anak yang baik, dgr kata parent, jgn derhaka (nauzubillah), belajar rajin2 dan jadi insan berguna, Amin.

balas jasa parent ye wpun sebenarnye nak ikutkan mmg tak terbalas, but, just do your best..

ntah berapa tahun lagi la Baby leh baca comment uncle Mijoe ni ek? he he..

err, Baby just ignore pape yg parent shopping utk diorang sendiri tuh yer...he he

jelesnye Ninie tgk hasil tuaian tuh... :p

Ninie Hanis said...

Uncle mijoe,

memang kena save ini comment biar dia baca nanti.haha..ntah ada ke tidak lagi blog ni nanti. :p

memang masa sesuai nak menuai ni.kihkih..

ishamizu said...

Wowwie besh nya! Tak sbr akk nk gi boxing kt cheshire oak ni. Ktrg dh kt2 chester ni hee. Ala ninie tak pegi ke esk? Ketidak mst langgar2 bahu kn kita! Hehehe..

Nway dh nmpk sket bb bump ;) comey u in red! Bseri2..

Effa Akmal said...

banyaknye rompers utk bb!!! hahhaha..sejuk la bb nati mami.. tade rompers Man U ke?? huhuhu..

bb feyash dah x muat pakai rompers MAn U tuh.. huduh beno rupenye. singkat dan ketat.hahhaha.

Azian Elias said...

salam kenal...


bestnya shopping sakan...boleh kan buy 1 get 1 free tu ye..Mmg boleh kering pocket dibuatnya.

Ninie Hanis said...

ishamizu,

Kita pegi lewwww...mula plan tak jadi sbb pagi tak sihat,tetiba muncul pukul 3ptg kat cheshire oaks.akak ada lagi ke time tu?nanti i cerita apa hasil tuaian ye. :)

p/s masih boleh sorok kalau pakai jaket :p


effa,

rompers pakai dgn tights/ suar dia lewwww....pakai gitu pun boleh,dlm rumah jelah.baby lahir time spring to summer.tunggu dia besar sikit br boleh bwk gi shopping kt old trafford stadium. :p

Ninie Hanis said...

Azian Elias,

Salam kenal juga..thanks for visiting my blog. :)

time ni je shopping sakan tu,setahun sekali.sbb murah,kalau mahal tak beli kot :p

Nadine said...

Arggghh! Bestnya shopping! :)

Akak pun suka beli pumpkin patch for my kids esp time sale, murah2 n stock dia takla lama sgt.

ps: mothercare sleepware baby you sama dgn faaz punye tau! now d twins yg pakai..hihi :)

Frau Azmir said...

waaaa cerita sale sana sini hahah! tungu citer sale dr deutschland pulak ye! hehe

Ninie Hanis said...

Nadine,

yeke sama?tp sleepwear ni beli kat pumpkin patch.sama lak coraknya ngan faaz punya yek.pumpkin patch mmg murah kan..design pun cantik2. :)


Frau Azmir,

semua org sibuk cerita sale yek.yela bila lagi setahun sekali je beli belah ni.