Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, 12 December 2011

Our 3rd Anniversary; soon the 2 become 3hree.

Happy anniversary to my beloved dearest hubby,encek mohd zaid..Thanks for loving me endlessly. :)




Semalam masa sambut anniv masing2 sibuk. Hari paling indah ni pulak jatuh pada hari Senin..mmm..memang takde la nak plan pape.Tau dah encik somi memang selalu bz especially on monday. He suggests to dine outside but I don't keen for his idea maybe because it is winter now and I am not feeling well recently. In fact today rasa cam nak demam, hidung pon asik berair.. So I come up with the idea of dinner at home, and i promised him I will cook something special with 3 course meals; starter,main course and desert. :)


So here are our humble romantic dinner, minus points for no candle!

starter~tuna in vol-au-vent


main course~bihun goreng,

two deserts~ puding caramel & strawberry custard with kiwi

air hangat~coffee



tuck in love!



Semua food dimasak dalam sejam ajeww..jangan tertipu yek, ahkak takdek masa nak masak beria cam dolu. Semua maen instant2 je. Yang tak dapek nak instant bihun goreng je kot. Kalau ada paste my favourite singapore noodle dah tentu masa memasak jadik setengah jam je.Hahaha!


Encik somi dah pandai buat surprise sekarang. Tup2 dia balik bawak sejambak roses ngan cokelat. Auww..terharu sampai meleleh hidung (sebab hingus) hahaha! Tak pernah dapat sejambak ni..i mean 14 red roses! ngee... \^_^/



Al-kisahnya masa pegi scan baby hari tu kitorang nampak sorang daddy kat wad bersalin. Dia bawak sejambak bunga. Then i told zaid i want a bouquet of flowers too (masa bersalin nanti), but it must be 12 red roses. Why? Hehe.. number 12 indicate luck to our life. 12/12 is our anniversary, and no. 12 is our house no. where I finally knew that I've conceived.. And..my baby is expecting to be delivered on 12th April 2012.

So that is the story of a dozen red roses. Tapi tetiba dapat 14..haha! Whatever it is, thank you very much dear. .really appreciate that..~lompat bintang ;)

Harap dedi pun suka hadiah mami. I bought him 2 pairs of socks. Tak kasik dia pakai gi keje, pakai jalan2 je. :D



Alhamdulillah..our marriage is the best journey ever,insyallah..till death do us apart.

17 comments:

fatt said...

HAPPY 3RD ANNIVERSARY NINIE & ZAID!! such a wonderful couple both of u :)

u look stunning ok, aku rasa betul la org ckp pompuan mengandung mmg berseri2. ko nampak tak berisi sgt, put more weight ok, for the baby!

ohmai, aku rasa teruja ok dgn tarikh delivery ko tu sebab....sebab....its my birhtday!!! peh...kalau ko deliver tarikh tu akulah org paling happy & rasa honour gitu...feeling sungguh aku ni...nak jadi godmother anak ko la cam gitu so bleh kami sambut besday sama2 nanti :D

am truly happy for both of u...aku doakan semoga ur marriage & ur pregnancy will be smooth. oso, speed recovery ok! take care! :D

Ninie Hanis said...

Fatt,

mekaseyy dear..awww..do i look that stunning to you?thanks,but hey,I'm almost 60kg okay and I am just 5 months.Chocolate and cakes sre my fav deserts now.I wish my baby won't grow too big,otherwise i have to go thru caesar,harap2 tak..

tapi yelah,kat sini aku pun taktau berat aku normal ke tak.jarang jumpa midwife kan.end of this months i'm going to ask her.thanx for noticing my weight. :)

Amin,amin..nanti aku teran on dat date eh.gulp!

ishamizu said...

What a romantic celebration!!
Serius sweet, lbh sweet sbb u yg prepare seniri for the dinner! Cayalah!;)
Eh 12th April ur edd? It's zafri's bday n nice date for next yr ;)
Take care!

mrs.aAn said...

HAPPY ANNIVERSARY Ninie & Zaid. Aku lak lebih2 terharu bace entry kali ni. Sbb? Suke tgk ko yang sgt gojes kulihat semasa 5 bulan pregnant ini n sbb Encik Zaid yang pandai menggembirakan wife yang mengandung ni dengan surprise yang BEST!! suke2.

Yup.... takpe put on weight skrg... for d sake of ur baby. As long as sugar level n blood pressure ok i.ALLAH semua akan ok. Nape sorok2 perut oiii kasi tayang sikit ye.

Mami yang hepi during pregnancy akan menghasilkan baby yang happy dan energetic. Hihihi. Cth??? boleh lihat Hafiy Rayyan. Jiran sebelah pun pelik nape tak penah dengar dia menangis.

..... HAPPY ANNIVERSARY kawan. Allah bless. i.ALLAH

Mijoe said...

hola Stafford!!!

selamat hari ulangtahun perkahwinan yg ke 3!!! ni la last nak celebrate berdua..tahun depan...dah bertiga he he he. Excited pulak...

semoga keluarga anda sentiasa diberkati, dimurahkan rezeki, dan diberikan kesihatan tubuh badan selama2nye...Amin.

bestnye bihun... terpaksa aa lunch cepat...he he

Ninie Hanis said...

ishamizu,

eh yeke kak?12th april is zafri's bday as well?wowiee..hopefully my baby will deliver on that date too,the boys leh celebrate sesama.hihi..

thank u..masak biasa je,hihi..tu la kan,sejuk skrg,malas nak kuar kan..

Ninie Hanis said...

Mrs. Aan,

hihi,tenkiu dear..gojes ke?alhamdulillah,hrp baby happy kt dalam tu yg buat mummy dia look gojes.kuang2..aku bukan sorok,ko kalau live ko leh nampak perut aku kot,tapi bila bergambau susah nau nak dapat angle bump ni..nanti la aku tgh tunggu snow,ada projek nak buat. ;)

waa,hebat la hafiy,ceria dak ni,sampai jiran tak dengar dia nangis ek..bagus sgt abg hafiy. :)

happy birthday to hafiy rayyan (15/12/2010). ;)

Ninie Hanis said...

mijoe,

thank u..tula next year sambut ngan dia pulak. :)

insyallah..amin..semoga keluarga uncle mijoe juga dirahmatiNya selalu.

p/s amboi terliur ke?hehe..bihun goreng mmg menu feberet kitorang.

Haniza Yazid said...

happy 3rd anniversary 2 k.ninie & hsband... :) thn dpn sambut dgn baby pula, insyaAllah... :) wah, dh nmpk ckit2 perut k.ninie... :D

wah, dh 60 kg ke? Mmg k.ninie berselera mkn ek skrg ni? Berat sy makin menurun... :(

selsema? ade amik flu vaccine kt NHS x? Better g amik sbb mmg utk pregnnt womn... sy pun dh amik dh haritu... Alhamdulillah, sy sihat stakat ni, as compared 2 last year msa time winter ni mmg sy dmam, batuk sbulan xhilang2, selsema smua...

emm, knp ye layout dlm rmh k.ninie tu mcm dh lain je, dh pindah kah? atau saje ubahsuai suasana baru utk si bdk tecit yg akan dtg nnt... :)

Haniza Yazid said...

sy ade kasi flu jabs phamphlet kat email k.ninie... nnt tgkla ek... sy ambik sbb risau juga bila isa balik dr ofis dia slalu bersin, selsema mcm nak demam...

Frau Azmir said...

hepi anniversary :) so romantik, dinner, roses, dah lama plan nak ade romantik dinner camni, tapi tau dah mesti ramai si kecik tukang kacau hehe.. tapi nice idea ye, setakat ni anniversary je mesti kitorang dine outside, why not do it at home kan, best jugak :)

Ninie Hanis said...

niza,

tula..dulu kan antibodi i mmg kuat tau.tak pernah selsema atau demam sepanjang di UK.alhamdulillah sgt,lebih2 lagi zaid mmg kuat selsema.Samalah,baru2 ni dia kena jangkit ngan orang ofis dia.

zaid dpt flu vaccine tu.tapi ninie tak tau pulak boleh dapatkan juga.sebab zaid dapat thru GP's recommendation since record dia selalu selsema n athma.

Oh lupa la niza,aritu jumpa doc tnya psl flu vaccine,dia ckp skrg GP kekurangan that vaccine since skrg tgh winter,ramai yg ambik.So hanya org ada record mcm zaid je yg boleh dpt.Takpe nanti hujung bulan nk jumpa midwife nanti i tnya.tq niza.

kenapa niza lose weight?Makan byk2 sikit tau,ninie skrg dh belsah coklat mcm org gile.hehe..tp skrg minum air putih beli air still water sbb lebih sedap & encourage tuk minum byk.

p/s Niza je yg notice,hehe..iye,dah pindah.Hehe..jemput le dtg.

Ninie Hanis said...

Niza,

thanks for the wish! :)


Frau Azmir,

thank u,alhamdulillah sambut sederhana je.sejuk la kak,tak koser nak kuar.Selsema plak tu.Kat Germany mesti lagi sejuk kan?Takpe,ada anak2 mesti lagi meriah sambut anniversary kan.. :)

Nadine said...

Awwwwwh, sweet!

Happy belated Anniversary Nini n hubby! Bestnya! the last time I dpt fresh roses from my hubs was during courtship yer. Lepas kawin skali dpt masa 1st time sambut mother's day tp dpt pink garbera je. This year plak red garbera tapi fake one! hahaha! tak kisahla, suami akak mmg x romantic sgt pun. hihi.

Ninie Hanis said...

Nadine,

ala..hubby i pun jarang nak romantik2 ni,tp sekali sekala mmg cair gakla ngan surprise dia.hehe..tak kisahla fake ke tak,janji flowers kan.thank you for the wish.. :)

S.H.I.K.I.N said...

Happy Anniversary ninie + hubby

Semoga di panjangkan jodoh, dimurahkan rezeki..mmg sweet u all ni...

Ninie..pstt aku ada soklah skit...huhu mcm mana nak link kan blog kita ngan FB..huhu mcm ko wat tuh..(sorry klu soklan aku ni kampung skit)

Ninie Hanis said...

Shikin,

thanks beb.amin.

aku dh reply kt fb.tp aku balas lg skali kt sini.Ko perasan tak ada kotak MBtf kat atas icon pencil tu (tgk kat setiap entry),haa klik icon 'f' tu lah,nanti dia akan publish entry ko kt fb ko.just choose which entry u like,k :)