Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, 20 January 2012

katil dan gobok (lemari) baby.. :)

Yeay, mummy & daddy won bids on Ebay! Cerita sebuah katil kecik yang hanya dia je muat, dan sebuah gobok atau lemari katik, juga muat barang dia je.... haishh!

----
--------
-----------


Mummy bid the item for you baby..Mummy and daddy are planning to start decorating your nursery soon. It's not easy to win those stuff on ebay because they always 'laku macam goreng pisang panas'. If you lucky, you can get a brand new item with very reasonable price. Some of them are used, but still in excellent condition. Baby cot, moses basket, nursery furnitures are among hot selling stuff. And the best time to bid is at the very end of an auction, and that's not easy when there have many bidders at the same time. Pheww..

----
-------
---------


Firstly, daddy managed to buy a brand new Mamas n Papas baby cot and also a new Mothercare spring mattress Amicor for the cot bed from the Ebay. The seller is also expecting a baby on March and the cot bed and mattress are gifts from their family members, so never been used. We were happy to buy them for £85, which is more than half price.. The Mamas n Papas cot bed itself is cost hundreds pound... :) and the mattress is £54 from the store.


white baby cot.. as I've always wanted ;)

----
------
---------



Secondly, mummy won bid for a baby wardrobe for £22.89. It really suits the cot bed as both of them are in white colours.Heeee...i love white so much. Macam suci gitew..kan? What do you think of these two stuff? Ok tak?


wardrobe yang pendek..bahah!

----
-------
-----------



So daddy dah sewa small Fiat van untuk pick up barang-barang baby. Esok pagi-pagi kita akan pergi ke Liverpool (woohooo!) to pick up the wardrobe and on the way back tengahari tu singgah Crewe ambik baby cot pulak. Huhu..mummy yang excited sebab zaman skolah dulu mummy Liverpool's fan tau...Dah kawan ngan daddy kenalah sokong Man Utd kan..Nanti baby nak masuk fan club apa?Ala..mestilah ikut daddy, tau dahhh! Esok musti ajak daddy singgah Liverpool stadium okey?
comel tak kami bertiga naik ni esok?ngeee :D

----
-------
----------


p/s Happy Chinese New Year to my chinese friends & Happy Holidays everyone in Malaysia.

14 comments:

Haniza Yazid said...

awwww, bestnye dah beli... :D A'a, iyela, ninie pn lagi 2 bln lbh je lagi nk due kan, elokla mbeli skrg ni... sy pun jadi mcm akauntan dah skrg ni dok kira2 budget & buat comparison harga2 brg2 baby... Best jugak! :)

Nanti mak ninie dtg x msa bersalin? lama x diorg dtg? tahun ni mesti raya kat mesia kan... :)

Ninie Hanis said...

jangan kata akauntan,dah jadi mcm2 dah maklumla kena jaga budget kan..alhamdulillah tiket utk parents pun dah beli,insyallah diorang sampai 17/3 dan stay sampai 1/6.

balik raya tu tak pasti lagi..kena tgk ongkos nya jugak..niza mcm mana?parents/PIL datang?

p/s kalau rajin nak ajak zaid gi beli ikan kat stoke hari ni.tingin pulak..

Haniza Yazid said...

insyaAllah, nnt parents sy dtg tp skejap je sbb ayah sy keje... parents isa xtahu lg dtg ke x...

Haniza Yazid said...

e'eh, td dtg stoke ek? kalau sy tahu td ajak singgah rumah pn xpe...

Mijoe said...

the 'grobok' and the baby cot matched giler2 la Ninie. Sesuci hati Zaid Jr tuh...:), bakal die hard MU Supporter..he he..bertambah lagi sorang kroni aku..huhu!

err, Ninie, gi enpil tuh jgn le lama sangat, kang Zaid Sr terbakar nanti. Tak ye pun, dia bakar stadium tuh..he he

mashitah said...

putih mmg warna yg sgt sesuai untk baby. my dream colour too. ehe.. dh ade list name ke? bestnye mengandung..

ishamizu said...

Bestnya dpt katil bb n gobok kaler putih tu.. Akk pon suka kale putih tp kaler putih mmg mhl kn..!hehe takpe2 btuah bb dlm perut mOmmy tu :)

Ninie Hanis said...

niza,

singgah stoke semalam balik dr Liverpool.kalut jugak sbb nak cepat hantar van takut tak sempat.tp dapatlah beli ikan bwal 2 ekor.ikan terubuk takde.


uncle mijoe,

tq..mmg matching ek..

tak jadi pon singgah Anfield sbb tak sempat.Kami cuma berjalan2 di Albert Dock je..but it was fun indeed..ada gak teringat nak beli bj baby Liverpool..heh..heh (gelak jahat)

Ninie Hanis said...

eta,

ninie pon suka..list nama belum ada..tapi namanya dah ada.eh?hehehe..

ada juga cari tapi yg satu tu je berkenan..:) eta nak peknen lagi ke?mesti seronok tgk khalid membesar kan..

Ninie Hanis said...

ishamizu,

memang kaler putih selalu lagi mahal,padahal sama je kadang2 design n material dia.haish..ni pun alhamdulillah kebetulan dpt murah kat ebay.hehe..

Mijoe said...

tak naik boat kuning kat albert dock tu Ninie? tingat pulak masa bekfes kat Costa Albert Dock dulu... :) ni yg terasa nak gi UK lagi ni.. :)

jangan dibeli baju baby LFC tuh...nanti daddynye bako ..ha ha!

Ninie Hanis said...

mijoe,

tak sempat lah nak tour2 segala..lgpun weather xbest..woo..lepak costa mmg best,tp sy lg suka signature hot choc starbuck :)kedai kopi sini murah,tak mcm mesia mahaiiii...

p/s nanti nak survey ebay Y.N.W.A for baby..woooo! kekeke..

mashitah said...

haha..kalo dh ade name yg bekenan mmg xde list la kan. mmg teringin nk ngandung lagi, kalo ada rezeki tp bukan sekarang. huhu..seronok sgt. rse xnk terlepas satu mumen pn. huhu

Ninie Hanis said...

eta,

tulah..ninie pun terasa skejap je masa berlalu..dah 7 bulan dah..nanti mesti rindu dgn perot besar ni. ;)