Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, 27 March 2012

Parents' Arrival & Mother's Day in UKeeeeyyy!




Salam semua.. lamanya daku hambik masa nak hapdet belog. Tapi memang serius busy doh bila parents/tetamu datang dari Malaysia nak visit kita. Kita yang busy nak bawak diorang sana sini. :) Hari Sabtu 17/3/2012, flight Emirates dari Dubai landed di Manchester Airport dalam pukul 7.30 pagi. Aku dan Zaid keluar dari rumah pukul 5.55 pagi dan alhamdulillah motorway (highway) pun clear je. Sampai kat airport dalam pukul 6.45 pagi camtu.


Tunggu punya tunggu dalam ke'nervous'an (sbb byk sgt makanan eksotik yg aku kirim) last-last muncul 2 wajah yang memang ada iras wajah aku (bapak dgn mak aku ler) :p Alhamdulillah, berkat tak putus2 baca doa dipermudahkan segala urusan, bagasi Haji Hamdan dan Hajjah Pipah lepas kat imegresen tanpa kehadiran sekor anjing pun. Peh.. selamat ikan keli salai sama ikan pekasam. Lebih kurang pukul 8.30 pagi kitorang bergerak dari airport menuju ke Old Trafford stadium. Saje bawak parents jalan-jalan sekitar bandar Manchester..





~aku pun teruja sama sbb 1st time sampai nih..


Lepas tu kitorang singgah Manchester City stadium pulak. Al maklumle..itu pak aji minat sama team Etihad Airways.





Dah pusing-pusing satu bandar, kami bergerak balik tapi singgah kejap kat Stoke-on-Trent untuk lunch. Saja nak introduce makanan Iran kat diorang so kami makan di restoran Bakhan. Aku pernah post gambar nasik dia kat sini. Dah kenyang, bawak parents beli ayam halal kt butcher pakistan, siap dapat free tulang kambing ke lembu ntah. Shopping barang dapur sikit then balik ke Stafford lepas tu. Elok sampai rumah, siap mandi, solat, dan aktiviti memunggah isi perut bagasi, diorang pun dah jet lag. :)


*************


Esoknya, Mother's Day di UK- 18/3/2012. Untuk pertama kali aku sambut Hari Ibu sebagai seorang ibu. Hee.. macam tak caya pulak. Masa parents sampai semalam aku dah present cupcakes kat mama. So esoknya aku dah buat research nak bawak diorang ke Cheddleton Village di 1 daerah kecil antara Stoke dan Stone, untuk naik steam train. Tapi hari tu service dia tak pakai steam, diorang pakai diesel je. Merasalah naik train jaman dolu2. :) Sape minat bolehlah cuba. Tiket adult £11, senior citizen £9. Yang tak best ialah hanya 3 stations je dia bawak. Chedleton-Consall-Kingsley & Froghall.




~Happy Mother's Day to us ;)






That's all for now.. hari ni hjh pipah massk mee kari. Harus makan puas2 sebelum pantang neh (asik excuse yang sama je eh) hahaha!

14 comments:

Nadine said...

best..best.

have fun Ninie! Enjoy to the fullest before the the baby popped out! :)
take care..

ummi_ziz said...

Bestnya mak ayah dtg! How i wish my parents can come again. Hehe..

Nway syokla dpt mkn masakan mak. Enjoy dear! So sweet sambut mother's day dgn ur mom! Kem salam mak eh! Hehe.

Ninie Hanis said...

Nadine,

tulah..sedang enjoy makan puas2 ni..tapi takleh over sgt takut overweight nanti.heee..tq. :)


Ummi_ziz,

tercapai gak impian nak bwk diorang dtg.lagipun 1st baby mmg husben pun byk benda tak tau nak buat sgt.harap ada mak ni bolehlah tlg2 kan.. :)

Syok..hari2 ada chef masak.hehe..kejap my mom kejap my dad.hehe..Thanks,happy mother's day to u too. :)

Mijoe said...

salam Pakcik Hamdan,

sokong la team yang menantu sokong..he he. Jgn marah ek Ninie.. :p

Cane aar anak dia leh sokong LFC...ish ish ish...

lepas Zaid Jr dah kua, bawak dia gi Old Trafford ok!!

-uncle mijoe pulak saspen/eksaited giler tunggu due date... :)

Ninie Hanis said...

Mijoe,

haha...tuunggu la bila man utd vs man city,kita tgk mcm mana aksi itu pak mertua sama menantu depan tv.hehe...

itu dah tentu,daddy dia dh berangan nak beli baju man utd kat dia.haishh..

fatt said...

dear,
lama tak singgah blog hang sbb busy manjang. how are u? dah deliver ke? wah lamanya parents hg kat sana...seronokla nanti sbb org2 yg penting ada sekali..alhamdulillah. aku doakan semoga semuanya berjalan dgn lancar dan ko & baby sihat dan selamat...ameen~

love & hugs for u <3!

Frau Azmir said...

best nyer, how i wish my mom is here with me huhu.. ninie, akak terpaksa private kan blog akak for some reason yg tak dapat dielakkan huhu.. nnt email akak your blogger email so akak bole invite nini.. anta kat fauzana_28@yahoo.com ye. thanx ninie :)

Ninie Hanis said...

Fatt,

tula..lama beb hg tak singgah.now lagilah aku plak yg busy..ehem..maklumla baby yg dinanti dah selamat keluar dari perut.alhamdulillah..thanks doakan..hugs from baby Fahim to aunt Fatt. xx

Ninie Hanis said...

Frau Azmir,

oh ye ke..ok nanti sy email akak eh.thanks..

Mijoe said...

Salam Mummy Fahim!

uncle mijoe nak tanye neh... bilik kat windsor house hotel tu dapat bape pound satu malam? ngeh ngeh...

Ninie Hanis said...

Mijoe,

Salam to u,tak tentu lah.Last time kitorang cari kat www.travelsupermarket.com dan dapat best rate kat hotel tu. Yg best sbb boleh masuk sefamily 4 adults+ 1 child. Selalu pun klu nk cari hotel mmg cari website tu sbb dapat compare prices semua hotel.

p/s Uncle mijoe nak dtg ye?kalau nak dtg mesti singgah rumah Fahim Zidane okey? :)

Mijoe said...

thank you Mommy Fahim..

menarik gak travelsupermarket.com tuh. tak pernah jumpe lagi site tuh! TQ sekali lagi yer.. :)

uncle mijoe tgh buat homework sket neh utk winter holiday tuh nanti...

sorry la, uncle dah email kat Mommy Fahim tadi tanye pasal benda yg sama. Terima kasih sebab pelawa uncle mijoe ke rumah Fahim, tapi tu kena tgk jadual dulu. sebab uncle mijoe nak gi tgk game kat OT on 2nd March. Chances utk singgah tu, hmm, mungkin on the way to Manchester kot. Kalau jadi singgah, boleh la kalau Mommy Fahim nak kirim pape dari KL utk uncle mijoe bawak ke stafford nanti. :)

Ninie Hanis said...

You're welcome uncle mijoe,

Fahim eksaited ni kalo ada org sudi singgah rumah.hehe..website tu mmg bagus sbb leh compare semua website's prices kan. Jgn lupa tau book awal bila tix train murah :) Ha,mommy Fahim dah replied email. Sorry lambat reply maklumla budak kecik ni pantang nengok netbook merah mak dia. :p

Haa..cantekla tu 2/3 tu weekend.Mai time weekend incek Zaid cuti senang bwk guests jalan2 makan kambiang *ayat pancing. :)

p/s kirim?susah2 je..hehe(malu)

Mijoe said...

nak singgah tu mmg uncle mijoe n auntie malin sudi sangat2 la... :p cuma 'masalah problemn'ye nak kena set timing betul2... game kat OT tuh kena confirm dulu. stakat ni game tu belum confirm wpun jadual asalnya on 2/3. check kat manutd.com semlm, TBC. kalau dah confirmed baru la senang sket uncle mijoe nak buat plan betul2. :)

Daddy Fahim cuti on 2/3 je ke?

pasal kirim barang tu, dulu pun uncle mijoe bawak gak barang dari KL utk member blogger kat Coventry tuh. Selagi senang nak bawak, uncle mijoe no hal ler tolong bawakkan... :) jgn suh bawak durian udah le...keh keh...