Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Saturday, 5 January 2013

What's new in 2013?

Salam and happy new year to everyone. Sorry lama tak hapdet belog..penuh bersawang dah belog ni. Tahun 2012 dah pun meninggalkan kita. Too many sweet things happened in 2012. Tahun kami dianugerahkan cahaya mata kesayangan si Fahim Zidane. Dan aku admit semenjak ada dia, aktiviti blogging semakin berkurangan. Tak sepatutnya aku biar blog ni sepi selalu kan..haish..Semoga tahun 2013 ni aku akan kerap lagi menulis. Aku terlupa ada yang masih sudi nak jengah dan baca blog picisan aku ni (I thought when I stop writing for a while there'll be no one will drop by and leave a comment, but I wrong :p) Maaflah ye biarkan komen2 lama terperuk tunggu di'approved'. Hehe...


So what's new in 2013? New story jelah kot..the latest story about us kat sini ialah kitorang baru je berpindah ke rumah baru. Everything done for the sake of our only child. Harapnya akan lebih sesuai untuk Fahim membesar, more space, more comfy, more engaged to home safety because I don't want to say 'no' or 'don't touch' to him every 2 minutes. Freak kan kita mak-mak?





Sila abaikan gambar rumah/dapur bersepah sebab masih dalam proses mengemas masa tu. Lihatlah aksi anak bujangku sudah besar sangat lagaknya. Yang basuh tangan kat sinki (konon) si bapak dah standby kat belakang, saja nak ambik gambaq. :p



2013, kami di rumah baru. Itu yang sibuk sepanjang december 2012 mengemas, pindah, cuci rumah,bla..bla.. Tak jauh pun dari rumah lama, tapi kali ni memang sepelaung je jaraknya dengan tempat keje zaid. :) Maka incek zaid bertambah seronok lenggang kangkung pegi keje jalan kaki. Yang lebih seronok tentulah Fahim sebab ada taman permainan kat depan rumah tu ha. Pagi-pagi lepas daddy gi keje, kalau ada matahari memancar sikit baru mommy bawak dia keluar dengan tricycle dia. Bukan tu je..



Front view: Balik dari jalan sure muka ngantuk habis. Kalau pusing-pusing jauh sikit alamat tido la dalam tu.



Backyard view. Time for the boys to spend time together.



Video ni masa kitorang bawak Fahim naik swing kat taman dengan daddy sebab weekend. Punyala seronok kemahin.. :)



Ok,that's it for now. Till we meet again. Akhir kata, sekeping gambo si Fahim Zidane yang baru menginjak 9 bulan pada 4/1/13 lepas. Ye, dia sudah punya sebatang gigi dan 1 lagi baru nak tumbuh. Jadi member perasan dia sudah boleh makan sendiri.


gambar breakfast pagi tadi: toast with egg yolk and cheese.

22 comments:

Effa Akmal said...

canteknye rumah dia.... jelesnye...... umah nie bertingkat jugak ke?

Eta said...

fahimmm!! mcm dh boleh jalan lagak dia. haha.

~Mami Little Hero~ said...

Nini pindah area mana? Nanti kalau akak turun stoke boleh la g lawat si kecik tuu. Dah besar ye dia. ;)

ishamizu said...

Cantik dan besar rumah baru Ninie! Seronoklah Fahim nak explore! Hehe happy new year, dear! :)

Mijoe said...

tungggggguuuuuuuu ye Fahim... :p

Ninie Hanis said...

Effa,

Tq,bukan rumah kita pun.rumah landlord.hewhew..Aah,bilik kat atas.



Eta,

memang pun..pernah dia cuba lepaskan tangan dari sofa nak jalan.seriau!

Ninie Hanis said...

Mami Little Hero,

kat Stafford jugak.Takdenya nk keluar stafford terchenta ni. Mai la kalau singgah Stoke ye.Dah persis anak bujangan dah hero saya ni :)

Ninie Hanis said...

Ishamizu,

Ikutkan rumah ni lebih kecik size dia dari rumah lama,tapi sebab rumah baru so design dia bijak menggunakan ruang,plus good isulation la kan.Rumah lama brrrr... :D

Ninie Hanis said...

Uncle Mijoe,

Welcome to Stafford! Nak sedia karpet merah la nanti. Hahaha!!!

Nadine said...

cantiknya rumah baru ninie! i adore the backyard view so much!! :)

Ninie Hanis said...

Nadine,

thank you..previously the landlord himself yang duduk sini. So that's why he did the garden so lovely..kalau tenants je sure tak boleh memandai2 kan..everything must be approved by landlord first. Tp dah verangan dah summer ni nak lepak2 luar garden tu :)

Rinna said...

Cantik rumah baru..sesuai sgt..

Amboi Fahim pandai dah skrg yer.. asik senyum jer bila diambil gambar.. so cute..

Tak lama lagi dah bolehb berlari laa dia yer..kejap betul.. dah besar dah dia.. :)

Yong Is My Name said...

Hai Mama Fahim,

Cepatnya Fahim besar
baru hari tu tgk dia baby lagi pi jenjalan london

Happy new year Mama fahim.

xoxo
Cik Yong

Miss Anna said...

Cantek rumah, i like, comel nye fahim, dah besar nmpak, basuh tangan kat sink tu mmg terbaek hehe..

Ninie Hanis said...

Maksu,

tq..aah dah 9 bulan lebih dah. Tak lama lagi dapat kaki lah tu.Skrg ni pun kemahin laju dia..tup,tup dah sampai..hahaha!

Pantang org hala hp suh senyum,asik nak tunjuk gigi yg 2 btg tu. :)

Ninie Hanis said...

Cik Yong,

Tq..happy new year to u too! Oh pi London masa buat passport ka?Hehe..Tulah pejam celik pejam celik dah 9 bulan..nak dkt setahun dah.Haihh..sayu tetiba. huhu!

Ninie Hanis said...

Miss Anna,

tq..mmg dia perasan mcm dah besar sgt tau..hari tu daddy dia agah dia lupa yang dia tu takleh jalan lagi terus2 nak melangkah.pelagi tersembam le! hewhew..

Miss Anna said...

Ninie, kak nana dah email ninie, nnt cek ok :)

Haniza Yazid said...

cantiknya rumah baru ninie... :) wah fahim... :D dah pandai berdiri atas tu ye... :):)

Ninie Hanis said...

Kak Nana,

tq for the emails. Fb pun dah approved. Nanti apa2 kita contact2 di fb ye sbb kak nana senang check thru fb kan ;)


Niza,

alhamdulillah rumah kurang sejuk dari rumah lama.tu yg penting. hihi. Nanti jalan2 Staffrod mai singgah ye. :)

iyan shazlind said...

assalamualaikum :)
cutenya fahim...baru 9mnths eh tp nmpk cm budak besar dah :)

Ninie Hanis said...

iyan shazlind,

wa'alaikumsalam wbt,time kasih sudi singgah blog ni. Fahim mmg pe'el mcm dah besar sgt.ramai pun ckp camtu padahal br 9 bulan.hehe..

p/s singgah kejap blog awak tadi. tahniah dah ada butik pengantin! Nama Annabel glamer mcm Annabel Karmel you ;)