Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, 19 February 2013

Fahim Zidane~What he's been up to?

Salam to you my dear readers. Cewah..macam ramai sangat yang singgah sini ek? Ntah..tak tahu dan tak nak ambik tahu pun berapa ramai yang sudi singgah, sudi baca, sudi telek belog picisan aku ni. Bukan taknak menulis, tapi kekangan masa (waiceh bahasa hebat), ditambah pulak pe'el si kecik zidane ni pantang nampak aku on netbook, mulala dia pun sibuk. Nak tulis pakai ipong..err..blom explore lagi. Leceh noks try upload gambau xmuleh. *cry baby


Ok, aku mengaku aku tulis entry baru sebab blogger Effa sudah tanya sama ada aku dah pencen dari menulis. Choi!!! Ko nak sangat baca ye..tak komen siap. Haha!! Sebenarnya recently aku busy skit. Hari tu dah berazam mahu start bawak Fahim pegi kelas bersosial dia tu. The following weeks dia kena selsema. Mesti jangkit. So till now, aku belum bawak lagi dia pegi kelas2 lain. Bila dah sihat sikit, sekarang ni cuaca pun dah cantik sikit ada panas, hari-hari bawak Fahim pusing2 ambik fresh air keliling taman ni.


Fahim sekarang belum jalan unattended lagi. Dia masih jalan berpaut pada sofa, wall, walker, pintu etc..Tapi yang terbaru dia pandai dah turun tangga dengan meng'gostan'kan vontot ambik ombang sket pastu pelan2 turunkan kaki. Naik tangga dah master dah bulan lepas :) Skill turun tangga tu dia apply jugak bila nak turun dari sofa atau pun treadmill. Kadang dia lupa jugak hulur kepala dulu, cepat-cepat mummy sound "LEG FIRST"..baru pandai hulur kaki. haha.. Aku ada amik video mula-mula Fahim belajar gostankan vontot dia nak turun tangga. Siyes lawak! Tapi taktau kenapa takleh transfer dr hp ke netbook aku. Haish..


Fahim jugak suka game flash cards dia. Banyak jugak yang dia boleh ingat macam carrot, milk, socks, dog, cat, etc.. Sebulan yang lepas dia asik jawab betul je tapi recently agaknya dah boring, sengaja je pilih wrong card la, nak pilih dua-dua kad lah..sabo jelah. Kalau berjaya transfer video nanti kuhaplod ye.


Perkembangan lain, Fahim sekarang dah makan nasik yang sama macam aku dan daddy dia makan. Cuma aku akan blend degan isi ayam nasi tu. So tak perlu lagi buat bubur atau beli baby rice sebab dia suka ada sedikit tekstur kenyal2 untuk dikunyah. Tapi Lauk lain macam sayur, kentang atau mushroom dia suka pegang dan suap sendiri. Pasta, mini pizza, cheese stick, bread and peachy porridge masih di tangga teratas. Boleh kata so far alhamdulillah anak mummy lalu makan semua yang mummy sediakan. Tak cerewet serupa daddy. :)


Last but not least..semalam mummy berjaya assemble menatang ni lepas berjaya jumpa screwdriver. Kawan baru Zidane..Dino.

~muka eksaited baru bangun tido nampak dinosour


~Selain boleh ride on, Dino jugak boleh convert jadi walker.

6 comments:

Mijoe said...

Fahim buat muke nakal kat Dino ek...

Ninie Hanis said...

Mijoe,

Very the notty..hewhew..

ishamizu said...

Hehe comelest! Cepat Fahim dpt kaki..;)

Ninie Hanis said...

Ishamizu,

agak jugak kan..hihi.Tapi dia masih belum konfiden nak lepas tangan sebelah kita.hehe.

Effa Akmal said...

kekeke... stress jea kena paksa menaip entri bawu kan??? hahha. padan muka. puas hati dah dpt nengok budak fahim zidane yg bontot cekci tu. hihihi.

Ninie Hanis said...

Effa Akmal,

tak stress pun..*sambil tiup kuku.

ha..awak tu dah reply komen kitew keww... kuikui.