Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, 23 April 2013

The city of Leeds..

Hari Jemahat lepas kitorang ke Leeds, West Yorkshire. It was a short weekend break actually. Stay satu malam di Travelodge Leeds Colton, rupa-rupanya 4 minutes drive je dengan rumah member a.k.a Zaid's uni-mates, Intan & Wee. Haha..Saje je hambik hangin kat Leeds sebab kitorang belum pernah sampai situ lagi. Since we've never been there before,so I contacted her to ask any halal/buffet restaurants in Leeds that she would reckon to us but it turned out that we had dinner at theirs that night. Sungguh sedap incek Wee masak malam tu. Alahai susah2 aje. Thank you so much for the lovely dinner. Intan is expecting her second one that's why la Wee rajin ke dapur ye. Bertuah lahai..hihi.

Unfortunately my 2 boys had a very bad day, starting from Wednesday night when Fahim vomited up all he had just eaten, followed with cherry berry on the next day. Phew..pening dah cane nak jalan-jalan ni. Hotel dah booked. So bangun pagi terus buat appointment ngan GP. Doc check kata semua ok dan normal sebab biasalah babies always pick things from the floor pastu tak sedar masuk mulut. Friday tu lepas lunch pantau tengok dia dah tak muntah cuma cirit saje. Kitorang teruskan jugak perjalanan. Well, dengan keadaannya begitu memang dijangkalah perjalanan kitorang sedikit terganggu. 2 kali stop kat services, sepatutnya sampai pukul 3, traffic pulak sampai delay 3 hours. Haduii..sabo jelah. Yang penting selamat sampai.

Check in hotel dan rehat2 jap, mandi2 solat, dan bagi Fahim bubur nasi yang dibawak, cirit lagi. Tapi dia masih happy explore bilik hotel tu.





Yang malang tu daddy lah,sampai je hotel dia pulak yang start pening,muntah dan cherry berry jugak. Aishh..berjangkit celah mana pulak? Kesian..Tu yang dinner kat rumah Intan & Wee pun tak sempat snap2 gambo. Ralat betul..


Esoknya lepas check out kitorang singgah kat Argos dekat Colton tu. Beli apa tau?


Portable DVD with in car charger. Untuk sape lagi.....haish.

Penting untuk kasik dia duduk diam barang sejam dua. Tapi sebab dia baru lagi introduce mende ni, so setengah jam je bertahan. Lebih dari tu dia akan buat sign no-no which means taknak tengok dah sile turn off,please. Perangai mommy sangat dia ikut..nak tido dalam keamanan gituh. :p Cite yang dia suka of coz la In The Night Garden. Konfem dozed off pastu.

So we off to Leeds town centre right after that..Memang best city dia. Bukan aku je teruja, incek zaid pun sama. Maklom la, dua2 kaki sopink (oi boleh tahan gak dia tau,bukan ai je). Kitorang gi mall baru Trinity Leeds. Sampai carik port makan dulu..lapo. Tak jumpa lak kebab ke,pakis ke..straight jelah gi Wagamama. Ai order Itame in Prawns soup (opt to Chicken/vegies) sebab lain non-halal. Zaid order apantah nama tapi Salmon with fried noodle. Yang paling best.. 



Order jugak kids meal untuk dia. Cod fishballs,sticky rice,ngan shredded carrot & cucumber. Hamboi selera mommy tengok. Happy sampai terjerit2 gelak satu restoran dengar. Malu ai..Apa2 jelah nak..janji you can sit there and selera nak makan.


Dah makan,alhamdulillah tadelah straight away Fahim cherry berry lagi. Kitorang pun window sopink la sampai la kat luar mall masuk Victoria Quarter yang gah ngan Reiss, LV, Karen Millen dan segala branded things-you-can-name-it gitu. Tetiba feeling kat Milan sebab cam sama pulak building dia. Sayang tak ambik gambo. 

~Victoria Quater,Leeds. (google courtesy) 

~me in Galleria Vittorio Emanuele II, Milano on summer 2009. sama kan?


Then kitorang jalan jumpa H&M. Memang tak keluar2 dah berjam2 dalam tu. Haha..Nak-nak pulak Fahim dah tido kekenyangan lepas lunch Wagamama tadi. Suka hati mommy daddy menyopink. hewhew..


Harapnya Fahim Zidane cepat lah pulih sepenuhnya. Tak suka taw mommy basuh nappy awak bila cherry berry. Ok peeps,doakan Fahim recover cepat. Sebab 30/4 dia nak kena injection yang setahun tu. Risau plak takut demam. 



6 comments:

Haniza Yazid said...

La, sama dgn isa, dia pun cherry berry juga since jumaat hingga semalam, smlm pun dia xgi keje, mc. Skrg dah ok sikit, ambik ubt kt farmasi.

Kesian zidane, semoga cepat sembuh ye. Nasib baik zidane happy je xmeragam. Good boy! :)

Yg bentuk bangunan kt Leeds tu cantik la. :) mcm ade juga pnh nmpk bentuk mcm tu kt London, kt area imperial war museum, dia mcm shopping outlet tp xbyk.

Ckp psl London ahad ni pegi mengundi x kat sane? Hihi..

Mijoe said...

salam Zaid, Ninie & BigBoss...

itu budak nampak susut sket la badan dia...mungkin sebab muntah2 and cherry berry tu kot...

semoga 2 hero tu segera sembuh! Amin. Daddynye sure dah sembuh tuh.. Dr RvP dah kasi ubat malam tadi kan? :)

Glory Glory Man United! :)




Ninie Hanis said...

Niza,

laaa yeke?ninie suspect Fahim kena rotavirus,sebab tu bleh berjangkit kat zaid pulak.Kawan pun cakap kalau baby kena camtu kena salin sume baju dia skali. Alhamdulillah ninie takde kena jugak. Kalau tak kesian kan diorang.

Harizs tak kena la ye cuma isa je?salah mkn kot..zaid ni mmg taktau punca,last seblum kena tu dia ada cuci berak Fahim.

Oh ek..ada jugak building dia sama yek.bolehla nx time visit kt London pulak.Tak pegi la London nanti.tula sayang dah 2 undi.takpela tade rezeki kali ni.Selamat mengundi ya niza & isa.

Ninie Hanis said...

Mijoe,

aah..ada gak perasan Fahim dah susut sikit. Asyik cirit je. Makan je cirit walaupun x on the spot, tapi still xpuas hati nengok stool dia.

aah...hepi la tu uncle mijoe and aunty malin tu.samalah mcm dedi..senyum meleret champion smalam.thank you,amin..

Haniza Yazid said...

A'a isa tersalah mkn rasenye. Lps dia mkn sandwich kt office dia terus kene. Saya n harizs tak kena. semoga fahim cpt sembuh.

Aa building dia lbh kurang mcm tu, tp yg ninie tgkp gbr kt Leeds n Milan lagi cantik. :)

Hihi.. Sy xdaftar,blik Msia hari tu kelam kabut sampi terlupa.. Isa je yg mengundi nnt.. Teman dia ke sna.. Alang2 tu jln2 la skali.. Hihi.. :)

Ninie Hanis said...

Niza,

laa..kesian Isa. Kira food poisoning la ni.Itulah,kalau Harizs kena cam Fahim kesian nengok. Tapi sekarang dah ok dah.

Boleh la nanti ada rezeki pegi London cari building yg seakan2 mcm kt Milan & Leeds tu. :)