Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, 12 April 2013

Fahim Zidane's Birthday Bash & Treat.

Yeay! Sudah menginjak setahun umurnya si Fahim Zidane hari Khamis yang lepas. Hari tu daddy ambik cuti sebab daddy dan mommy ada something special for the birthday boy. We went to...




Safari Park, the birthday treat.(Thursday 4.4.13)

Pagi tu Fahim bangun agak lewat. So mommy pun pack siap2 untuk picnic nanti; nasi putih ayam masak pedas, satu flask coffee, manggo juice dan nasi putih tomyam campur untuk Fahim. Ye,dia dah makan tomyam. Tapi less salt dan kuah tomyam blend tomato saje. :)

Oh dan tetiba *kringggg* (bunyik loceng rumah)..ada special delivery pulak..

~a surprise bday present untuk bday boy from our friend, Syazwan. Tq so much for the present. Feeling2 krismas pulak dengan sack gini. :)



Kitorang sampai di Safari Park Bewdley, Kidderminster dalam pukul 1.30 camtu. Sampai je parking dulu then makan dalam kereta. Tak gamak nak keluar sebab weather sungguh tak best hari tu. Mendung dan sejuk bebenor. Maka piknik aje dalam kete. Birthday boy makan sampai licin tupperware. Syok kot makan berdiri kat kerusi co-pilot. Huhu.. Dah makan kitorang gerak masuk ke Drive-Thru Safari Park. Mula-mula jumpa rusa wooishhh, kagum mulut dok pot pet2 tunjuk kat Fahim. Pastu sekali zebra datang dari belakang lalu tepi tingkap terperanjat acik..tetiba teringat cite Jumanji..haha! Best kot.





Pusing-pusing terlepas pulak nak masuk ke zone Lions, Cheetah dan haiwan2 seangkatan. Aiseh cuak dah tak boleh patah balik ke sebab one way. Jalan terus jumpa gajah. Yaaa Elephant!! Aku yang paling eksaited sebab aku dah ajor Fahim buat signal belalai gajah siap2..haha semangat tak aku? sebulan aku train dia tau. Tapi as usual, dak Fahim menunjukkan ekspresi TIADA PERASAAN beliau.



grrrr...rasa nak gigit pipi dia. Agaknya sebab bukak tingkap angin tiup muka tu yang member rasa ngantuk tu kot. Bila dah habis pusing keluar je kitorang parking sebb daddy nak gi toilet. Mommy ambik peluang bfeed Fahim. Pastu baru realize 'eh boleh masuk pusing lagi la daddy'..So kitorang drive-thru lagi sekali dan kali ni masuk ke zone Lion, Cheetah, Tigers yang terlepas tadi. Woo..nasib baek..kalo tidak mau nangis aku bayo tiket mahai2 pi Safari Park tak jumpa singa apa kes? Dah puas ati kat zone tu terus chow keluar then daddy cakap jom makan fish & chips. Itulah fast food pertama yang Fahim makan. Fish & Chips. Tapi dia suka chips je, fish dia tak nak sangat. Lepas ni bolehla mommy bagi oven baked chips selalu eh..as jajan. erkk..jajan pun high carb ye. Haha!















Birthday Bash (Saturday 6.4.13)

On Saturday, we're throwing a birthday party for Fahim Zidane. Well, it was not just a birthday party, but also a house warming (sebab since pindah belum buat makan2 lagi) and maybe a farewell(?) too. Hihi..manalah tau ada rezeki balik ke tanah tumpah for good ke. :)

So aku jemput sume yang di Stafford dan few dari Stoke datang. Invitation card sudah dipos seminggu awal.  Ye kad buat sendiri saje. Jimat. Gagaga! Deco pun simple je, more to baby blue. Makanan aku masak laksa sarawak, stimboat sama kuah yong tau fu, dan guests jugak boleh ber'grill' teppanyaki makanan yang diorang suka macam daging atau seafood. Ala-ala Seoul Garden giteww..Desert Marlenka Cake memang kitorang order khas..sorry tuan rumah tak buat kek sebab birthday boy cuma potong kek buah-buahan. Apapun time kasih pada Niza dan Misa/Afizal yang susah-susah je bawak puding jagung dan cuppies. 



~handmade bunting ;)

~behind-the-deco-scene.look at our little helper.ish..ish..

Tadaaa....

~simple aje. Alhamdulillah.

~the stimboat & teppanyaki station

Yang paling tak menahan si birthday boy hari tu ada babysitters a.k.a abang2 hensem dua orang ni. Tak padan tau ngan kecik tengoklah aksi nak join budak besar.....




~dah la jalan orang kena ngekor..nak naik atas patio decking tu pun orang kena angkat. ih iiihhh...



~thank you for all the awesome gifts guys!


To all guests, thank you very much for coming and the lovely presents. Birthday boy sangat happy on that day. Kalau ada yang kurang harap maaf ye. :)

14 comments:

Eta said...

nini nak balik? ingatkan nini nk sambung pr je thn ni..=)

~Mami Little Hero~ said...

Ninie,

Akak ni nak sangat gi umah awak kat Stoke tu, tiap kali sampai Stoke mesti akak ingat kat awak n Niza. Tapi akak segan la nak pi. huhuhu. Takut susahkan awak je. Insya Allah kalau takde aral next time g Stoke akak singgah menyinggah.

Btw, akak terliur betul la tengok awak punya grill bulgogi mende tu. hukhukhuk.... Happy birthday fahim zidane. semoga Allah panjang umur dan murahkan rezeki dapat adik baru k.... hikhikhik

ishamizu said...

Bestnya bday treat Fahim..dpt pegi Safari. Akk pon tingin nak masuk safari tp tak plan2 lg nak gi sbb mcm takut plak tgk haiwan dtg dkt2 ;D selamat je ek Ninie? ;) nway, happy birthday agai Fahim Zidane..bash pon meriah, mcm2 mommy n daddy buat tu..smg Fahim mjadi anak yg soleh dan berjaya di dunia dan akhirat. Amin!

Ninie Hanis said...

Eta,

kalau xjadi PR, baliklah.Kalau tak jadi balik, PR lah.hehe..

Ninie Hanis said...

Kak Farah,

ish..ish konpius aje kakakku sorang nih.kitew kat Stafford lewww...bukan Stoke. Haa..Niza mmg duduk Stoke. Hihi. Tapi kalau dah alang2 ke Stoke tu mari la singgah Stafford yang cuma setengah jam dari Stoke tu. Dekat je.

Nanti ada rezeki bole la berbulgogi bersama2..tapi habaq awai2 na..Last minute kalu kita jamu tea n biscuits jela baru feeling omputeh..bahah!!

Ninie Hanis said...

Kak Farah,

eh lupa nak komen..Tq for the wish.Apa?? adik baru?kita ikut list la.Kak Farah kan tgh musim mengawan.meoww!!


Ishamizu,

Best la kak izu.Jom2 kitorg pun nak pegi lagi sebab beli tix aritu dpt free return trip tau.Pastu on August ada bukak night safari lagi until 9pm. Selamat je sebab zoo keeper dia ada je di mana2. Siap boleh feed certain animal lagi. :)

Tq for the wish. Amin..
Kecil-kecilan je sebab dia belom tau apa pun lagi. Nanti ada rezeki next2 year leh wat lagi proper.

Mijoe said...

muka BigBoss maintain dan control tuh mmg takleh lupa la...ha ha...

ruginye takleh join birthday party BigBoss...ingat nak datang dah aritu..keh keh..

tetibe teringat Marlenka cake pulak..

Ninie Hanis said...

Mijoe,

Haha..tensi je uncle mijoe melayan dia..Aah tulah..tak sempat nak join eh.Hari tu Fahim mmg sporting habis..siap ikut the boys gi park depan tu.ewah..cam besor sgt padahal berdukung je.

p/s Marlenka cake menjadi perhatian.Especially yg chocolate flavour.kan dah bilang hihi..

Yong Is My Name said...



Happy belated birthday Cute Fahim Zidane!

xOxo
Aunty Yong

Nadine said...

bestnye birthday treat Zidane! Dapat pegi safari. tang TIADA PERASAAN tu sgt kelakar ok! hahaha! :))

pandai ninie deco birthday party zidane. simple but nice, i especially love the polka dots alas meja tu! dah kata suka polka dots kan. ehehehe

Ninie Hanis said...

Yong Is My Name,

thank u Auntie Yong for the wish.

xoxo,
Fahim Zidane :)

Ninie Hanis said...

Nadine,

Mak dia yang teruje daripada Fahim pegi Safari tu sebenarnya..hihi.

Thanks,tau dah u suka sebab peminat polka dots. Hii..I pun suka jugak..and actually the invitation card and ribbon on the bunting pun ada polka dots motive jugak. :)

Haniza Yazid said...

Best juge safari tu... Nnt nk bawa harizs ke situ juga la... :)

Ninie Hanis said...

niza,

pegi jgn xpegi..best! Harizs mesti suka. Hihi..oh nnti dpt free return tiket jugak tau. :)