Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, 29 March 2013

I can't believe my squidgy baby Fahim will become a toddler soon!

Hah..panjang berjela title..menggambarkan sangatlah aku punya tak percaya tu. Terimalah hakikat..anak kau semakin membesar. semakin dewasa..semakin anak bujang. *tak nak.tak nak!!..sobs* 


Takdelah emosi sangat.Propa je aku. Aku bersyukur sangat alhamdulillah Fahim membesar dengan sihat. Pada kami, dialah anak yang terpaling baik dan terpaling bijak. Dialah anak yang terpaling comel. Terpaling kami cinta. Semua parents pun akan rasa benda yang sama pada anak sendiri kan? Biarlah bushuk masham macam manapun, biarlah cranky bangun malam melalak tak hengat pun, biarlah tak serupa anak orang lain bijaknya pun, tak apa.... mommy dan daddy nya tetap cinta. Lebiu very mucho Fahim Zidane. We are so blessed to have you in our life. Ups and downs, laugh and tears, sweet and bitter..you are always be our precious gift. Thank you Allah. *wipe tears* Eh wipe hingus lah sebab aku selsema. Mommy kan macho!


Tapi ke'excited'kan aku terserlah bila aku berjaya hantor birthday card Fahim ke rancangan Cbeebies kat tv. Hah!, orang kampung yang nak nengok kad Fahim tu ate..ape lagi. Bukak le tibi ye 4/4/13 nanti Hari Khamis tau. Jam berapa taktau. Tercongok la aku nanti satu hari depan tv nak tengok ada ke tidok diorang siarkan kad Fahim. Tak tayang kalu..mak nangis guling2.


Cbeebies,tolonglah siarkan kad harijadi anak saya.Puhleaseee*kelipkelipmata*



So, any plan for his birthday? Of course..but I'll keep that first for a little surprise for you guys.Hehhee..Nanti kita story mory in the morning glory later okay. Till now, enjoy some of my not-so-baby-anymore Fahim Zidane's pix... Tata!



~budak first time rasa demam. Teddy is his bestfren.


~"..morning walk with mommy is fun. I like to see train chugging down the track..

~playing with sand..

~pick up (even tried to swallow) some stones..
~ripped off some plants



~sledding on snow..with daddy of course..

~and finally I can make a sign of elephant (the elephant's trunk) when someone said 'Elephant' or when I hear mommy making an elephant sound 'eeeeeekkk'!

~And I just learn how to make a sign of lion (roar) and crocodile(snap snap). I remember what book and pick it when mommy read the story out loud. I can kick a ball (daddy loves this), pointing out with my index finger (if I know and see the objects like flowers and ball), waving hello & goodbye, salam (shake hand), cross and wave my hands to say No-No and ......"


......aahhhh..many more. Mommy gonna remember every single first sign you did baby.

*peluk-ciom-gomol-picit kali sejuta*



6 comments:

Mijoe said...

Big Boss dah semakin besar... pasni Zaid boleh register itu budak ke MUSoccer School...keh keh...

uncle n auntie suke gambor dia jalan sorang2 tuh... :)

ishamizu said...

Sekejap je masa berlalukan..wah, happy birthday in advance Fahim..all the best k! Rajin mommy buat kad anta cbeebies tu..teringin nk tgk kad fahim masuk tv, tp tataula smpt ke tak..hihi

Ninie Hanis said...

Mijoe,

Haih..dah besar makin rindu masa baby2 tau.

Uncle Mijoe,Fahim dah pandai sepak bola 2,3 times sekali jalan.Hebat tak?Hasrat hati daddy mmg nak pon...huhu.

p/s dia mmg suka dah jalan sorang2.kadang2 dah buka pintu dia patah balik nak jalan lagi. :p

Ninie Hanis said...

Ishamizu,

Tq autie Izu.Ntahla..cbeebies tayang ke tak.Ntah2 tak laku kad ku iteww..uwaa!

Nadine said...

Wah wah, siap buat card sume, untung Zidane!

Anyway, budak comel and ensem, aunty Nadine wish u a very Happy 1st Birthday! Moga membesar sihat, bijak, handsome and jadi anak yg soleh. Ameen.

Hugs and kisses to u Zidane!! :)

Ninie Hanis said...

Nadine,

Thank u auntie Nadine.hihi.Amin..hugs & kisses to my Abam Faaz & sweet twinnies too ok.

xoxo
Fahim Zidane.