Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, 10 May 2013

Daporku berasap..

Dah lama tak post entry dalam segmen dapur perantau. Sejak berinstagrem, masak-snap-post je kat #daporberasap. Aci ngelat betul..pemalaih betui nak bukak netbook menaip. Balik-balik Fahim yang kena...Alasan standard: budak kecik ni pantang nengok netbook. Tapi memang iye pun. Haha!!



Sekadar koleksi lapuk dek hujan lekang dek panas dapor perantau  ;)


~Chicken chop breaded with cornflakes & mushroom gravy

~Salmon en croute

~Lemon butter chicken

~Mushroom & cheese stuffed chicken (for Fahim)

~Laksa Penang

~Steamed salmon bersambal

~Siakap 3 rasa 

~Mee kuah udang & ketam

 ~Beef lasagna
~Asam pedas ikan salmon. Tq Wani & K.Mas melayan aku masak via whatsap. :p


~Kuih keria bersira (first attempt,sira tak jadik) Tq kak Mas, Wani & Noni share resepi dengan aku di perantauan ni. Tak perfect tapi sedap! 

~Salmon & mushroom linguine


6 comments:

ishamizu said...

Thumbs up! Sgt rajin dan terer mommy Fahim ni masak. :)

Mijoe said...

ish ish ish...saje je ek kasi org lapar...padahal auntie malin baru je tapaukan mee goreng + kerang kat depan 7e kat petronas au3 tuh :p

BigBoss kalau tak gemuk jugak tak tau aar... dah mkn best2 camni BigBoss wajib chubby tau! :)

Ninie Hanis said...

Ishamizu,

haha..sangatlah sangat.Sangat lembab hapdet belog.kihkih.tq kak izu.meh la dtg stafford lagi :)

Ninie Hanis said...

Uncle Mijoe,

haa..tau dah auntie Malin tunjuk gambo smlm korang mkn mee goreng kerang tu.sedap dak?harap2 sedap le penat mommy & daddy promote tempat dating diorang tu.huhuhu!

Eta said...

Pandainye mummy fahim ni masak! Terliur tgk salmon tu.

Ninie Hanis said...

Eta,

alahai..masak simple bolehlah.makan anak beranak. ;) resepi eta ninie nk try.Kalo jadik nak buat menu raya tau. hihi.