Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, 3 September 2013

Our Last Open House in Stafford.

Ahad dua minggu sudah aku jemput kawan blogger dari Manchester, Farah datang beraya di Stafford. Al-maklumla asik datang Portmeroyan je..singgah2 lah Stapod ni alang-alang.. :p Sampai jugaklah diorang ke sini (sejam dari Manchester). Time kasih datang Farah, Rizal & Rizq Darwisy (ai eja nama penuh you..). On that day, I chose to wear this pinkish tudung, present from mama. Dia kirim masa kitorang dapat kuih raya hari tu. Tq mama. Susah nak matching sebab takde baju kaler yang match ngan tudung ni, nasib baik muat lagi iols pakai baju bertunang iols. *ahem..*

~selfie sikit~

Ok, takdak modal sebab gambo cuma ada gambo tuan tanah dengan food. Sebab tetamu sampai terus excited borak sampai terlupa nak ajak kemhoring. *tepukdahi*. Maka redha lah kalian melihat aksi 'Aku & Makanan'. 



Hari tu aku masak popia goreng for starter, nasi minyak biasa, ayam masak merah, ayam bakar (buffalo chicken wing recipe), jelatah, dan desert strawberry custard with pineapple dalam cup. Time kasih Farah for the delicious carrot cake. Suka cream cheese topping dia. Tetamu sampai terus lepak kat backyard, tuan tanah pun terus bukak tikar makan kat patio deck. hahaha! Si Fahim nak nangis tak jadi sebab nampak abg Awisy..nak berkawan le tu.. Fahim pun sebok je nak ngendeng kat mummy Awisy, orang tu nak suap anak dia la nak oi..ish ish..tak malu kan ini budak? Hope you guys love the food ya? 


Not long enough, Emilia, her partner and 2-mos baby arrived. Then Simone and her boyfriend too. Dah lama sangat diorang plan nak jumpa tapi asik cancel je. So alang-alang dah masak lebih dan kebetulan Emilia pun baru dapat baby,invite jela. Lepas ni entah bila la nak jumpa lagi sebab aku dah nak pindah Leeds. Diorang ni kawan rapat masa aku keje dulu. Emilia ni Polish dan Simone ni British. Menjadi kebiasaan tiap kali aku buat makan-makan Raya ke, Birthday ke, Baby Shower ke, mesti ajak Simone sebab dia je kawan British yang rapat dengan aku. Yang lain-lain tak berapa semenggah sangat perangai kan. :p Even masa raya tahun 2010 dulu Simone aku paksa pakai baju kebarung (yang pink nilah). Tapi dia rela sebab dia suka culture kita katanya. 


~Simone in the Eid outfit.

~Emilia,me and Simone..3 years later..


Open house kali ni dapatlah introduce serba sedikit makanan kita kat diorang ni. Bukan tu je,budaya dan yang paling penting, Islam itu bukan peperangan semata-mata, seperti yang diorang lihat di Syria dan Egyt sekarang ni. 

So, inilah last open house kitorang di Stafford ni. Ketika entry ni ditulis, tuan tanah sedang sibuk menelaah. Nak sit exam for PR Khamis ni. Patutnya exam semalam tapi bleh plak cancel sebab penjaga exam cuti sakit. Haish sabo jelah. Wish us luck ya!





9 comments:

ishamizu said...

Hehe salu gitu kan bila tetamu smpi tlupe terus nak amik gmbr. ;D

Nway, simone pakai kebaya n selendang tu dah mcm rupa org Arab, comey! Hehe

Ok ninie, good luck for your xm..:)

Eta said...

Good luck ninie, tetiba rasa sedih pulak ninie nk pindah. Padahal eta bukan duduk sana dah pon. He he..

Ninie Hanis said...

Ishamizu,

kan...tetamu dah balik baru rasa ralat.sigh*

Aah,katanya bapak dia Egyptian. :)Tq kak Izu!

Ninie Hanis said...

Eta,

tulah..rasa sedih kan.Mungkin kita sama-sama kat Stafford dulu sebab tu kita rasa sedih kot. Stafford ni taklah besar,makanan halal pun bole tahanlah,tapi semua within walking-distance,pastu tak semak sangat ngn jem,bersih.Harap2 pasni pun oklah kan.

nurbijen said...

cantiknya simone berbaju kebaya... nasib baik dia layankan jer karenah nini... sporting betul...

Good luck to both of you.. moga segalanya dipermudahkan :)

~Mami Little Hero~ said...

Ninie,

Tulah u ols excited sangat kan borak. I nak amik gambar pun boleh terlupa sbb hp charge. uwaaaa! Sayang nye. I is jeles tengok u bergambor sorang2 ngan makanan. Ini tidak adil! kikiki. Alaa takpe lah ninie budak2 biasa la tu nak makan sama2. Suap sana suap sini. Waaaa sedap ke kek carrot tu? Farah tak rasa pun. huhuhu. Nak rasa nak rasa last2 lupe. Eh pe benda yang tak lupa? bergambar lupa, makan carrot cake lupa... Btw, Simone tu sebijik Amy Winehouse. kikiki

Ninie Hanis said...

Kak Nur,

kalau tidak kan hari tu pun dia sepatutnya dia pakai blouse kebaya ninie,tapi sebab terlupa takdelah dia pakai. :)

Tq kak Nur.Amin..

Ninie Hanis said...

Farah,

ye..ralat kan?haa..tulah.nx time kita bawak keluar dslr siap2.kemho sebelum makan noo..Uish..rugi..rugi.sedap itu kek.hihi.

Indeed..she's the Amy Winehouse gothic version. ;)

Mijoe said...

good luck xm! :)

ish..sedih pulak dgr last open house kat stafford... sweet memories ngan Fahim n family... :)