Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, 22 September 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI



Gambar gelap sbb cahaya matahari pagi.. :p

Tibalah hari yg ditunggu-tunggu,open house yg kami berdua rancangkan,alhamdulillah berjaya juga akhirnya.first time buat open house ni,hihi..ramai gak yg datang.ada 3 sesi lagi,pagi, tgahari dan petang.kenapa ada 3 sesi?hihi,sbb space umah yg agak terhad so kitorg jemput budak2 batch baru datang n budak2 mesir dtg pagi.tghari tu diorang dah balik,kawan2 dari Stoke dan Machester n kwn sekerja zaid plak dtg.pastu petang semua yg di Stafford pun dtg.Muat jugaklah rumah ni.hihi..

Memang best hari tu,hilang rasa penat memasak sbb dapat berkumpul ramai2 camni.Thanks to kwn2 yg sudi bagi mcm2 nak memeriahkan open house ni,Erin bg kuih tat nenas (layan ni)n kuih raya lain,Wan Haneef sbb bg serunding ikan yg sgt lazat,Salih sbb rajin masakkan kuih bengkang bakar n karipap yg sedap(byk tu),Shida n Arul bg kek yg best,Tasya dgn tat nenas nya jugak,sumbangan coklat2 dr bebudak umah shiela,dan tima kasih sgt shida tolong aku basuh pinggan n periuk semua pas majlis.semua yg datang pun terima kasih sbb sudi datang,tgh tunggu gambar dr camera mahal korang je.so yg ni gambar2 dr kamera tak berapa mahal kitorang.hehe..


















Byk plak gambau so xsempat nak detail satu2.Juadah raya ialah nasi tomato,ayam masak merah, jelatah, pulut kuning n rendang ayam, nasi impit, kuah kacang, kuah lontong,serunding daging n ikan n byk lagi yg kwn2 bagi.Yg si comel2 tu anak2 kawan2 yg lahir kat UK ni.si Mirul n abgnya Jack tu comel sgt bila speaking.Si Iman baru dpt dgr suara dia,happy sgt kot dtg rumah aunty nini n uncle zaid.yg tgkap gambar ramai2 sopan2 tu n semua boys tu budak2 baru n students mesir.yg ramai2 with hubby tunggang langgang tu kwn2 kat staffordlah tu.ish ish...hihi.fun sey..Oh ye,gambar dgn Shiela pun ada,tetamu plg awal tu dtg,sbb pastu dia nk fly balik beraya kat Malaysia pagi tu.ok Selamat Hari Raya Aidilfitri,kalau ada terkurang apa2 tu hrp maafkan.Maaf Zahir Batin untuk semua di UK dan di Malaysia.Eid Mubarak to all.

3 comments:

shalyafzan said...

bleh laa buat 2nd open house..
org cardiff plak serbu..
hehehe..

eline hamdan said...

salam aidilfitri....
wah meriah nye raya di stafford!!!
sama meriah je mcm kami di sini...
semlm (raya ke2) ibu zaid dtg dr teluk intan, 4 kereta 1 van. masa tu aku blom blk BG lg. kak nani je la...

hari ni kami msk nasi minyak, ayam msk merah, gulai daging kentang n jelatah. ramai ada di sini... mak ruby satu family pun ada, cik dah, cik ani, maklong dll...

esok kami nak ke kenduri kak minah... hang kena pos hadiah dari london untuk dria woo!!! nanti kami upload gambor dia...

ok, ingat nak skype... xde answer... beraya kot eh?

Ninie Hanis said...

tukang masak,
bila org Cardiff nk dtg ni?bole je klu nk dtg bgtau tau.cemana plak sambutan raya kt Cardiff?sure happening smpai takde masa update citer baru kan..hihi

Eline,
Family zaid dh dtg beraya ye..tula dia ada minta no tipon umah hari tu.Aku dh on skype,free je dok tunggu kot2 hgpa on skype,call jelah yek.esok kot br nak call umah,sbb nak gak tau citer kak minah nye kenduri.kirim salam kat dia,n jgn lupa hadiah on behalf of me n zaid.

Raya mmg meriah,dapat kumpul ramai2 n berkenal-kenalan.apapun,alhamdulillah semuanya OK!