Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, 16 November 2009

My precious day with Baby Big Mole..

Hello everyone.Today,Stafford has a bright sunny Monday morning even though there was heavy rain in the early morning.It is certainly that weather in UK are so unpredictable.sigh... tak mcm Malaysia,kalau nak plan g mana2 memang tak ada masalah.Kalau kat sini,kena check forecast,pastu tak jadi Plan A kena tukar Plan B.

Okay,aku dah mula membebel for no reason.haha,fokus okay..people might be thinking who the hell is Baby Big Mole? (merujuk pada titile entry gue).hahaha,i'm referring this to my best buddy form Singapore who visited us on the last 2 weeks.I am very honoured (ceh mcm dpt award ek) to have her as my first guest yg sudi bermalam di rumah i.manalah ada lagi kaum keluarga dan sedara mara yg dtg ke rumah kitorg ni,so sedikit teruja (eh banyak kot).Like she said,aku mcm mak tiri,will feed her every 5 mins.muahahaha... yelah tetamu kenalah didahulukan. Actually,this girl (Ms. Hanna Taufiq Siraj a.k.a Baby Big Mole) was my UIA roomate.We have another roomate from Indonesia and she's the one who started to call Hanna Baby Big Mole (sbb hanna ada mole yg cute seyy, p/s sila rujuk gambar selepas ini).

She came on Thursday by taking a wrong train from London. :) After had nasi tomato for our lunch,we went to Stafford Museum which i've been told about its hauntedness,but semuanya penipuan belaka.OH adalah satu bilik tu sedikit seram (ceh berlagak kan).Pastu i bawak dia jalan2 lagi di town Stafford sambil memasuki kedai2 charity.kedai charity kat sini jual barang2 yg org donate tapi masih baru n elok macam baju,handbags,kasut,buku,home decoration dan mcm2 lagi la.Shopping sakan kau ye hanna,henbeg kuning £3 tu memang kelass..

Dah tour2 satu town mcm i ni tourist guide,kitorang pun balik.Almaklum le,kul 4 ptg dah gelap nak maghrib.Malam kitorang mkn kebab Ali je.Esok pagi,I buatkan nasi lemak for breakfast.Borak2 sambil breakfast dan minum teh memang layan...it reminds us of the campus life as we laugh n laugh for there is no end..That was Friday afternoon,n zaid came n took us to Stafford Castle.I pun first time tau g Stafford Castle.Tapi rasa2nya Kelly's Castle hebat jugak.huhu!! tapi yg paling cantik ialah pokok2 dan daun2 besar yg dah gugur sbb skrg kan Autumn.It really gave the nice shots for us.She then took the right train to London this time.Haha.!!










2 comments:

nani rasidi said...

best nyerrrrrrr.. tgu 2011 kami p serbu rmai2..

Ninie Hanis said...

mai jgn x mai...hehe