Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, 26 November 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua ahli keluarga, saudara mara, sahabat handai n to all bloggers. Hari Raya Haji tahun ini beraya di sini lah saya kali ni. Awalnya rasa mcm tak raya pun,maklumlah mana ada pemandangan lembu/kerbau/kambing kena tambat kat tepi surau/masjid menanti untuk dikorban. Open house pun jarang la org nak buat time raya haji ni. Tup-tup loceng rumahku berbunyi 'tenenenenet'(oh comel bunyi loceng sbb itu adalah interkom sbnarnya).Oh ada parcel..rupa2nya mama dgn babah kirim dodol n kuih simpulan kasih.Yeay..ada kuih raya.At least adalah suasana Satu Hari Di Hari Raya tu..huhu..Time kasih hantar kuih raya dan dodol kat kami di sini.Luvvvv u soo muchhh!

Sambil dgn raliknya makan simpulan kasih sampai separuh bekas (habih la satgi zaid balik misti komplen), ni nak upload gak gambo dodol dan simpulan kasih.nanti pas ni pos laksa pulak ek..eehh..hehehe.

Here are the photos of the kuih, dodol plus a handwritten letter from mama..mekasih byk2. *happy :)



6 comments:

eline hamdan said...

yuuuhuuuu... dapat parcel dodoi pulak... melampau mintak laksa bagaaaiii...!!!

ni mama konplen... sila buat correction ye... tulisan itu adalah tulisan MAMA!!!

selamat hari rayeeeeee... sok nak tgk korban lembu 3 ekor kat surau sini...

Ninie Hanis said...

eline,

am craving for LAKSAAAAA!!!

oh yeh?tulisan mama ke..laa,patutla bahasanya bunga2 macam pantun 5 kerat.. Sowi2, kena wat correction nih. :p jgn lupa snap pic korban lembu esok,pastu email kt aku ek..

Zainin Osman said...

Assalamualaikum...Paksu dan family ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha,Maaf Zahir Batin, kpd Ninie & Zaid...kalau kelapangan nanti kita skype je la ye...

Ninie Hanis said...

Paksu,

Wsalam.. Selamat Hari Raya Aidiladha, Maaf Zahir Batin juga pada paksu,maksu sekeluarga, serta ibu dan keluarga di Keramat.Kalau makan tu ingat2 lah kami berdua di sini..hehe.

mrs.aAn said...

best la gak raya ade dodol bagai. aku raya haji order kek je kat chegu skula. mls kan

Ninie Hanis said...

mrs.aan,

hehe,jgnlah kata ko xmkn lemang ngn rendang daging korban..meleleh air liur aku ngn lomang ni..apo nk buek kan..