Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, 1 December 2009

Burrr...!! Frosty,Foggy n Christmas..

When i woke up this morning,i didn't feel cold much.In fact i slept without wearing socks last nite.And when i walked to the balcony door to wave Zaid goodbye,i saw he did something unusual.He took something from the boot n wipe away the thin layers from the front mirror.Then...i realized,IT'S FROSTING! Laa...dah start membeku dah.

Setakat ni,kitorang belum pernah on heater lagi dlm rumah ni.Masih bertahan dengan memakai baju berlapis2 mcm kuih lapis dan setoking. :) Berjimat*

Now when i'm writing this,i can feel my hands shaking mcm pakinson..my fingers seems to be frosting as well..hahaha!Dah hampir setahun di sini.Tiba-tiba teringat masa mula2 dtg sini.I came here when it was winter,where UK hit by the heaviest snowfall in 18 years.This year,hopefully takdelah lagi teruk.Takat boleh buat snowman atau paling koman pun leh baling2 snow ball je udahle..hehehe..

Last weekend,di town Stafford ada Christmas Parade.Secara tak sengaja kitorang nak jalan2 pegi town,bila turun bawah apartment (town dkt seberang jalan aje) tengok2 ada parade yg comel sgt.Perarakan ni atas usaha Stafford Borough Council dan ramai parents dan anak2 join.Atuk nenek pun ada skali.Tema parade thn ni ialah Cinderella theme.I pulak lupa bwk camera,terpaksalah pakai cam henpon encek zaid.





Ni pulak budak2 primary school berarak dgn their festive art workshop masterpiece.Paling comel budak2 atas lori dgn costume diorang..kiut gile.Makcik2 dan nenek2 pun xnak kalah.Siap berbelly dancing lagi aa,hambik kau!






Ada jugak perarakan kereta antik,marching bands dan juga anjing..(anjing xsejuk ke?)



video

video
Apekah ini Britain national anthem?rasanya bukan..hehe..

Kalau Krismans takde Santa Claus,bukanlah Krismas namanya kan..Kena la naik reindeer skali..hihi

p/s sebenarnya aku teringin nak naik skali dgn santa claus tu,tapi sume kanak-kanak aje..ciss!

4 comments:

mrs.aAn said...

gile best..... teruja la aku melihat pix2 itu

Ninie Hanis said...

mmg best,siap ada fireworks lagi,tp xsempat p tgk.

eita said...

pesal x naik jer ngan santa tu weih..??sesekali jd kanak2 pe slhnyer...ahaks!

Ninie Hanis said...

eita,

tula..patut try naik skali kan..bkn slalu..hehe