Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, 5 April 2010

Bank Holiday's Activities: Ashiana, Bowling, Bicester Village andOxford.


Hello readers.Last week was the best bank holiday ever.Opps,kepada sesiapa yang tak tahu Bank Holiday tu menatang apa,ia adalah hari cuti awam kat UK.Kira public holiday ala-ala wesak day, awal muharram, thaipusam, dan macam2 lagi la yang korang kat mesia tu dok syok2 cuti tu kan..(maaf sedikit emo gara-gara UK tiada public holiday seperti itu T_T). Hari Sabtu tolong mr. n mrs. Ali pindah rumah.Lepas tu dah penat angkat barang, perut pulak lapor.Maka badan pun lemah.Lalu terus mencari destinasi makan2.Kitorang decide makan kat Ashiana,an Indian cuisine diner owned by a muslim.So ada chance order apa2 pun sebab halal.Waiter pun sgt ramah siap suggest their new chef's special meal yang belom ada dalam menu lagi.The Authentic Lamb Kasmiri! So kitorang pun order 2 nasi beriyani,1 pilau rice (pilau tu nasi putih),1 naan, 1 lamb kashmiri and 1 chicken tandoori n sheek kebab.And a jug of Manggo Lassi was the perfect juice for us.Sambil makan sambil posing..haha!!


Dekorasi yang anggun menawan buat kami teruja nak bergambo..haih!




Apapun,makanan di Ashiana mmg sedap,harga pun berpatutan.2 thumbs up! :D

Dalam kekenyangan tu,Ali plan nak main bowling pulak.Saturday night boleh main unlimited games.Wah..bagus!Pas makan kita bersukan pulak.So ajak few friends to join us,Arul,Fizal,Jem,Man dan Mior.Dah buat 2 team,team bujang vs team org kawin.Well,my performance wasn't bad,it was just the food that made me huffed n puffed up during the game.Kalau tak boleh kalahkan team bujang kot.Hahaha!


~ewahh! Siap ada asap2 lampu2 bagai,buat kelabu pemandangan aku jer.Camne nak strike,kenn? Hahaha!

Lepas 3 set main,team org kawin pun balik.team bujang meneruskan lagi permainan mereka.Hehe..Actually kena balik tido awal sebab esok pagi2 nak pegi Oxford.Esoknya pukul 9 pagi gerak dari Stafford ke Bicester Village,Oxford.Bicester Village ni satu tempat outlet shopping terdiri daripada designer2 yang terkenal macam Salvatore Ferragamo, Versace, Jimmy Choo, Anya Hindmarch, Karen Millen, Valentino, Amanda Wakeley dan byk lagi brand yang korang dah sedia kenal macam Gucci, Guess, Dior, D&G, etc..Target aku of cos nak cari henbeg kan..so disebabkan Juicy Couture tgh buat renovation (ditutup),so aku pun terminat kat satu beg di Guess.Rembat la 1 bwk balik :)




Zaid pulak berkenan dengan tshirt Malboro Classic,dia pun beli la 2 helai.Shopping dari pukul 12 sampai pukul 5 petang.Dari Bicester Village,kitorang terus ke Oxford University.Ini memang dalam agenda aku la hari tu,malangnya bank holiday mana bukak nak masuk tempat2 utk visitor.Aku nak masuk Christ Church,salah satu daripada 39 kolej Oxford University yang terbesar.Christ Church juga terkenal dengan tempat scene movie Harry Potter.Kitorang parking kereta then main redah je jalan2 dan lorong2 kecil di Oxford town centre tu.Kitorang jalan2 sebelah accomodation diorang,fakulti2 dan jugak main road.Aku memang teruja la kan sebab dapat tgk bangunan2 dia yang I guess dah more than 300 years.Jom teruja sama,sila lihat gambau di bawah ye..







Best siot kalau dapat belajar kat universiti mcm ni..siap pintu nak masuk kolej pun gile medieval habis..boleh lepak2 kat padang sambil baca buku..Wah! Maklumlah cuaca kat sini kan sejuk sepoi2 bahasa.Hehehe..Akhirnya tercapai jugaklah impian nak tengok Oxford University yang tersohor di dunia tu.Yelah dulu dapat pegang Oxford dictionary je kan. :p






~boleh perasan tak henbeg sudah bertukar warna.Wakaka!

Jalan punya jalan,terjumpa pulak restoran Wagamama (Japanese Cuisine).Wagamama agak femes dengan sup ramen dan curry mee dia.Kitorang of cos pilih seafood ramen n seafood curry noodle.Sangat sedap ramen..Super Duper Yummy!






Walaupun best trip kali ni,aku masih tak puas ati sebab bagi aku belum dapat cover Oxford betul2.Banyak lagi tempat aku kena pergi macam tempat scene movie The Golden Compass,padang yang Harry Potter main game Quidditch dan dining hall Hogwarts di Great Hall Christ Church, Bodleian Library (Hogwarts Sanatorium) dan Blenheim Palace (a very magnificent castle in Oxford).Insyallah trip ini akan di'repeat' on this summer.Wuhuu!!!

14 comments:

f a t t said...

hamboi pegi tmpt harry potter ni buat aku jeles..takpe..kendian aku pegi pulok. insya allah..

aku pun teringin nak tgk oxford univ tu dari dekat, nak belaja situ otak dah tepu, aku pass baton kat org lain jela..hahahaha~

ciknoqa said...

yihaaaa...dah update pon blog..memang best tengok pic hang kat Oxford University..macam mana nie aku dapat pegang Oxford dictionary je sampai bila2 hehehe...ok nanti update je blog kalo gi mana2:)

ikan said...

uwaaa saya pong dapat pegang oxford dictionary jekk...
babe, bila nak balik kampung?

Ninie Hanis said...

fatt,

hehe,aku pun teringin nak gi NZ.sok2 klu aku nak pi aku roger ko ek?aku blajau mau lagi,tp bukan kat situ la kot..tak tercapai akalku kot.wahaha..

jaja,

aku tunggu hg n along mai sini tau.skali dgn fizah,simpan duit leh jalan2 mai sini.

kak Dd,

kenapa ikan??hehe soalan masih belum terjawab.ninie balik ujung thn insyallah.sebulan yeeehuuu!

cern said...

http://delylastyle.blogspot.com/

babe..check this out

Ninie Hanis said...

dah tgk blog ni.nice scarfs.delyla?ko ke jual?wah bole pos ke UK skali ke?hehe.nanti ujung thn aku balik aku cari ko ek beli scarf.aku letak add ni dlm blog list.

eita said...

Best btoi aku tgk pic.hg kali nie...suke btol aku ngan bangunan2 kat Oxford tu...classic!! n Unik...mmg rs mcm tgk harry porter...tiap kali aku tgk Oxford dictionary tu, mesti teringat pic2 hg nih..bila agaknya aku akan sampa ke sana??? huhuhu....tungguuuuu..

Ninie Hanis said...

along,

kt sini mmg byk castle.sampaikan university pun mcm tu..boleh punya,di mana ada kemahuan... (sila sambung sendiri). hihi.aku mmg dok tunggu hgpa ja ni nk mai sini.

DeLyla Style said...

yer la..byk lg stock aku tak upload..ader 100pcs lg..tak larat aku nk amik gamba.. byk jual by hand jer..promote la kat kakak nko yer..ha ha..

Ninie Hanis said...

ok nanti aku bgtau my sis. :)

mrs.aAn said...

kenyang aku tgk pix ko kat oxford. best2. blh lak ko ingat every single scene dalam harry potter tu ek.

nota kaki: beg guess mu amat menawan. close up sket weh kasi clear tgk..

Ninie Hanis said...

fiza,

dasar peminat harry potter lah katakan..

p/s tiada gambar close up kerna tiada tujuan show off kekdahnya..hehe

ayu said...

ahaha..sgt suke ini entry..dr makan kt ashiana, main bowling, g jln2 window shop, oxford n makan lagi..hihi..wagamama~i luuurve! oishiii! (^_^)

Ninie Hanis said...

ayu,

kannn..kira complete habis ah..hehe.nanti kita repeat lg trip ni k.