Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Saturday, 10 April 2010

Soal Jawab

Tak pernah lagi buat keje2 ni.Tapi kawan aku si Fatt ni dah tag aku kt belog beliau maka dengan rasa berbesar hati aku pun jawab le.Ni sume benar dan bukan rekaan semata ye :)

Adakah anda mempunyai lesen memandu?
Of course. ~eksyen.

Bilakah anda mengambil lesen memandu?
Tahun 2003 dan hanya sekali test. ~ eksyen lagi.

Berapa lamakah pengalaman memandu anda?
Setelah memiliki lesen yg sah,setahun saya tak pernah pegang stereng keta pun.tahun 2004 kekaseh merangkap hasben kini membelikan kereta kancil dan aku buaz biz car rental di UIA.sejak itulah gua dah jadi cam kejap bos kejap kuli ngambik ngantor keta kt student.pung pang pung pang lebih kurang 6 tahun le dah pengalaman memandu.

Pengalaman pahit ketika memandu?
Masa buat car rental,ada student tereksiden keta aku ngn lori.seb baik kemalangan kecil.hari tu pulak kekaseh tgh sibuk jadi wali nikahkan kakak dia.panik gua.seb baik student tu ckp dia nk support sume bil repair,phewwww!

setakat ni alhamdulillah,keta kancil aku tu tak pernah buat hal.sayang dia :)

Pengalaman manis?
Manis sebab dengan kereta kancil itulah aku pandai bawak kereta,kalo tak sampai sudah tak pegang stereng.huhu..manis jugak sbb keta manual,so lebih pro dr bwk keta auto.manis sebab sampai sekarang dia masih ada di ipoh dalam jagaan org tua aku,esok2 kitorg balik setahun sekali itulah kereta 'kami'.tak kesah kecik pun keciklah..janji ada memori.

3 tabiat ketika memandu?
multi-tasking, seperti:
1. Menyanyi sambil menari henjut2 bila dengar lagu best
2. Jawab tipon tp guna tangan percuma* (i kan pemandu berhemah)
3. Memandu laju.

3 pantang time aku memandu bila...
1. Keta depan slow nak mampus.kalau org tua bawak aku respek lagi,tp yg aku hangin pernah tetiba je dari slow dia berenti terus.bila aku potong baru perasan couple keling tgh berpegangan tangan konon berjanji setia hapa jadah ntah.boleh lak berdrama camtu.panehhhhh!
2. Keta belakang tak reti menyabar.dok mencucuh-cucuh bontot keta aku.eyy pantang betul.
3. Tgh elok2 semua keta bersabar queue @ jalan jem,ade lak keta tak menyabar nak potong barisan,pakai masuk ikutsukatimakbapak dia je.kalau mintak elok2 takpe gak,bagi tangan ke ape ke,ni tak..eyyy panehhh!!!

6 comments:

fatt said...

haha...macih menjawab tag aku :)
part keling berjanji setia tu lawak..hehehe..sabo jela dek non spesis cenggitu.nak bercenta ke comolot ke takyah bawak keta hocayy! ekekeke ;p

Ninie Hanis said...

haha..ur welkam.ko takkan xbiasa kot naik ngn aku.bawak ko merewang malam2 makan chow koew teow mali ngn koew teow kerang keramat.huhu..best doh.rindu la moment makan luar camtu T_T

Ms AiReEn MoHd said...

hahahaha aku pun nak tergelak hokehhh

Ninie Hanis said...

ko nak tergolek,aku time tuh nak penampor je laju2.hahahaha

lesbLeus'07 said...

ade 1 spesyel keto AED ko tuh.bile aku tunggang ngn zaid ari 2,sekali lyn 1 lep maut kt kmpg diye,rase cm da bleh pkai jaghii klingking je.ape ke 'power steering giler' cmtuh.seb baik aku nih ado daghah syumaker ckit,sompek jgk zaid g mnikah.hehe...~

Ninie Hanis said...

lesbleus '07,

yeke ko merempit ngn kete tu?ko nih..jgn nk menjahanamkan kete yg penuh memori aku ngn zaid tu.ish ish...