Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, 12 April 2010

We Are The CHAMPIONS!!! Hoorayyy!

Finally....the Stafford team made it.They really made their dreams came true.After all the obstacles they went through,the boys have proven they were good enough to be a champion.Pheewiitt! Hebat! Memang tak sangka sungguh..and for Zaid (n maybe to all Stafford FC footballers) inilah piala Champion pertama dia menang sepanjang menceburkan diri dalam arena bolasepak di UK ni. :)

Cerita bermula apabila sepuluh pemain termasuk aku memulakan perjalanan dengan train ke London.Aku dan zaid stay kat Malaysia Hall kt Bayswater,London selama 2 hari.Malam pertama lepas pekena nasi goreng daging merah kat kafe Malaysia Hall,kitorang jalan2 ambik angin malam kejap kat Bayswater.


~kat kedai souvenir yg berlambak sepanjang Queensway Road.

Esoknya pagi2 pukul 8.30 kitorang gerak ke Regent's Park dengan tube.Agak kucar-kacir jugak pagi tu sebab time Easter boleh pulak banyak tube suspended.Apalagi pulun la kitorang baca map line tube,dah macam nak hafal peta geografi pulak.wakaka.. :D Kalau nak naik tube kat London memang kena bersiap sedia lah kalau2 tube suspended camni,memang ini perkara lazim selalu jadi kt tube di London.

Sampai di Regent's Park,terpegun sekejap dengan keindahan pagi tu,dengan air tasik yg tenang dan itik angsa yg mandi manda.



Canadian geese.

Warm-up time..


Bergambar beramai2 sebelum acara bermula..



Gambar2 yg di'copy paste' dari Mior La Weh fesbuk.TQ for the nice shots!





Saat manis ketika diumumkan layak ke semi final (semi final lebih ter'excited' dari final huhu)..


Staffrod FC dan team Brunei bergambar bersama ketika qualified ke final.

Kenangan paling manis rasanya..sebab Stafford belum pernah menang apa-apa sebelum ni.Paling kuat pun kata encek zaid layak ke semi final di Cardiff 4 tahun lepas. :)





Juga sedikit sebanyak gambau2 yg takde kaitan dgn bola contohnya..

Beli nasi lemak..sedap pulak makan nasi lemak sejuk2 tgh padang.Heehee..


Snap gambau si comel ni.Yang gegirl tu bijak bercakap.She said "Uncle..Bubeye!!" ;)

Ok that's it.Sorry entry ni lambat update sbb bz punya pasal.Apapun,Congrats to all Stafford FC players.U guys Roxxxx!

2 comments:

ayu said...

yeahh..go stafford!! hehe..kan ke best kalu hubby ku join game kali ni..;) champion tu~

Ninie Hanis said...

ayu,

tu arr.takpe2,thn depan kita paksa diorang masuk lg skali.tu pun kalu diorang xretired kowt.hahaha.