Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Sunday, 25 April 2010

Karipap or Curry Puff?

Akhirnya berjaya jugak buat karipap.Dah lama nak cuba buat karipap sendiri.Thanks to Ayu sebab ajarkan cara2 buat karipap.Taklah susah mana,antara rajin dengan malas je.Kalau kat Msia tu takyah susah2 dah kot,boleh beli je.Tapi untuk golongan2 merantau macam aku ni,hujung2 minggu nak gak pekena sarapan pagi karipap, nasi lemak, roti canai..kan!!! :)






Tadaaa...hihi :p

8 comments:

fatt said...

argh..jeles nih reti buat karipap. aku pun tak reti esp part nak kelim keliling dia tu,buh inti reti le.kih3..
tahniah beb,nmpk gaya ko da terer masak sikalang :)

ciknoqa said...

wah..wah..wah giler la terbaeek la hang skg..isy napa bijak ngat nie..kagum nya aku..leh wat karipap tu..kek..mee ketam..mmg caya lah babe hehehe..

mrs.aAn said...

mantep la ko.... t blk cni leh watkan karipap sardin utk aku. i loikeeee

Ninie Hanis said...

Fatt,

saya budak baru belajar,part kelim masih di tahap amatur..tapi part mencanai doh dah teror kot.wakaka!

Jaja,

aku pun tak percaya aku buat karipap.itu pun sbb kawan ajarkan,kalau tengok resepi je tak jadik kowt.bahah!!

Fiza,

Jangan mengidam ek.Ko kalau ngidam tak susah berlambak je org jual karipap sardin.Aku belajau ni bukan apa,kot2 tiba time aku ikut jejak langkah ko haa..takle susah kalau mengidam. :D

eline said...

r u really my sista ninie chelup2? coz last time nk jahit jelujur pon tk tau.. la ni bleh kelim karipap lg.. fuh!! am keliru.. huahaha

Ninie Hanis said...

Eline,

ye sila keliru.saya pun mula2 keliru jugak like 'eh boleh buat karipap lah' :p

p/s mana resepi desert hg tu?janji nk kirim..aku dh beli bahan dah oi.

mrs.aAn said...

ninie... ko try wat pdung trifle lak. aritu aku mkn sedap weh

Ninie Hanis said...

Fiza,

aku xbuat sebab desert strawberry trifle murah gile sini.£1 je semangkuk kat tesco/asda.tapi mmg teringin nk buat sendiri sbb kwn ckp xsusah pun.K,nnti klu aku buat aku post sini yek.