Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Saturday, 1 May 2010

I am a Food Lover! heee... :D

Okey,semua kawan-kawan seuniversiti tahu saya penggemar kari kepala ikan atau boleh juga peminat kedai mamak.Kawan rapat tahu bahawa antara kari kepala ikan dan kelas Advertising Mdm. Aida, saya akan pilih kari kepala ikan jugak. ponteng kelas pun sanggup. Ada yang kata i kalau dah jumpa kepala ikan,makan macam jantan.Tak baek tau,walaupun i makan kari kepala ikan,i tetap sopan uolss..Bahah! :D Teringat kat Line Clear Penang,kitorang 1 family makan situ,tp semua xhabis makan kecuali i sorang je yg licin licap.Heehee..

Gile dah setahun lebih tak makan kari kepala ikan,tup-tup rezeki pulak dapat beli kari kepala ikan kat Birmingham.Hambik kau..bapak besau kepala ikan sampai 3 ekor.Mau tak puas makan.Dahlah mat saleh tak makan kepala ikan,so diorang jual 3 kepala £3.seb baik jauh,kalau belakang umah pasar ikan dia hari-hari encek zaid makan kari kepala ikan.Wakakak...!

Aku pun pelagi masak le kari,next day makan asam podeh kepala ikan pulak.Terangkat lu!



~post gambau dua kali sebab terlalu teruja makan kari kepala ikan.heeee..

Masa pergi Birmingham sempat singgah 1 restoran ni, Oodles N'Oodles.Kitorang ingatkan ni branch Noodle Oodle kat London tu since logo dia pun dah ala-ala gaks.Sekali bukan.Noodle Oodle kat london tu femes sebab Gordon Ramsay pernah singgah makan situ.Restoran tu owner dia Chinese dr Penang n semua meat dia halal.The speciality is the noodles itself which all of them are hand-pulled by the chef in front of the diners.Tapi yang Oodle N'Oodle ni lain sikit.Owner nya org Singapore,makanan pun tak kurang hebat.Aku paling suka Seafood Laksa.Sedapp..mmm...





~double date, Mr.& Mrs. Ali wif Mr.& Mrs. Zaid.Love the seafood laksa (the one that zaid had ordered,mine was chow koew teow,the rest had ordered mee goreng,roti canai n nasi goreng.Malaysian habisss! :p



7 comments:

mrs.aAn said...

terangkat gile aku tgk kari kepala ikan ko. blk cni jgn lupe jamu kiteorg lak tau...

Ninie Hanis said...

fiza,

eeh..ko pun suka kari kepala ikan yek?hehe..boleh la kita buat party kari kepala ikan esok2..huhu.

Rinna said...

Mengancam sungguh kari kepala ikan ninie tuh.. hehehehe..Wah dah teror laa nie masak memasak skrg yer.. :)

MOMMAHOLICSURI said...

Ayoyo.. u dah buat i craving for Kari Kepala Ikan yg dekat Uptown tu!!!.. U pernah try x u?.. mmg kalau tulang boleh makan.. dengan tulang2 dia i makan. hahahaha.

Ninie Hanis said...

Maksu,

thnx for the compliment.rasa dia pun xkurang mengancam.hihi

mommaholicsuri,

tau2..kat uptown tu.mmg femes kari kepala ikan dia.dulu slalu makan dgn kakak masa zaman matrik.huu..nak balikkkk,nak makan...!!

ayu said...

ninie..rasenye 3 ketul kepala ikan sepound kot..hmm..;)

Ninie Hanis said...

ayu,oh yeke?haha..mmg murah siot..kann?