Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Sunday, 9 May 2010

Bihun Sup Tulang..

Sup Tulang dan Sup Gear Box adalah feberet saya.Mmm..slurpp! Dulu siap kalau makan misti dgn straw skali nak sedut isi dalam tulang tu.Perghh layan.. ^_^

Kat sini tulang2 ni orang tak makan sgt.Kat kedai Pakistan kat Stoke tu selalu la bagi apa2 yang tak laku dijual macam kepak ayam, paru (kelempung) dan jugak tulang-temulang ni.So dapat je tulang kambing itu ari,terus la buat sup tulang kekdahnye.Mekasih kat mak saya sebab beliau kirim sup bunjut tulang last year.Happy Mother's Day *eceh tiba-tiba.






Kena pulak dengan bergedil daging dan cabai kicap..memang complete ahh..hehehe.

8 comments:

Nadia Ahmad Kamal said...

Wah, you punya recent blog posts semuanya pasal food! I pun suka food, babe!! :)

Ninie Hanis said...

Nadia,

memang pun..semenjak 2 menjak ni asik nak try new recipes je.agaknya lifestyle sini mempengaruhi i la.weekend xsama mcm kat Msia,lepak rumah je.hehe..

mrs.aAn said...

beb... mcmana nak wat bergedil? kasi ajar sket. tp bhun sup ko mmg wat kecoq ayaq lioq la. huhuhu

ciknoqa said...

sup tulang kambing???tak pening ka weh makan..aku sejak2 menjangkau 28thn ni mkn kambing pening hahaha..tapi tgk sup tulang hg mmg meletopss..tertelan air liur aku tgk begedil hg tu..fuhh..hebat la hg pasal masak skg nie..ayat yg sama dr aku utk hg
SUNGGUH KAGUM...hehhee

Ninie Hanis said...

Fiza,

ko google jelah beb.malu la ai nak bg resepi.hehe...tapi kalau mengidam cakap taw..hihihi.. ;)

Jaja,

thanks for compliments.tapi biasa jer weh.takat2 bihun sup yg hg boleh beli kat simpang jalan ja..kuikuikui.

Ninie Hanis said...

Jaja,

Oh lupa,aku blom la capai tahap penin2 bila mkn kambing.Agaknya sbb mmg aku suka kambing kot. :D

lesbLeus'07 said...

psni wat le yg ekzotik ckit.cm sup tulang ghimau.korg balik nnt,bley le aku layaan.kalo zaid,ko wat sup tulang gorilla,baghu le brketaq2 6p8abs diye 2,hehhe...~

Ninie Hanis said...

lesbleus07,

baim,nak buat boleh yg lagi eksotik.takut tak termakan je..haa nnti balik mesia aku buat tengok ko leh makan tak sup tulang biawak komodo.tak makan jaga...