Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, 4 August 2010

Bebel Tenerife Day 3 & 4: Boat Excursions!

Okey..mari kita teruskan bebelan.. ;)

Day 3:
Hari ni kitorang ada boat excursion to see the whales and dolphins.After bfast,we just waiting for the courtesy bus to fetch us to the Los Cristianos harbour.Boleh je jalan ke pelabuhan tu tapi still nak gunakan jugak semua facility yang ada kan..kata free.Haha..Bot dah siap menunggu dan berlepas dalam pukul 1.30 pm.'Sail boat' bernama Peter Pan ini akan berlayar selama 3 jam,dengan tiket berharga 30 Euro,siap dengan food n drinks,toilet,dan stop untuk berenang.Setiap kali ternampak kelibat ikan paus yang malu2 alah..bot ni akan stop dan bagi masa kat orang utk ambik gambo.






~selain Peter Pan,ada bot lain jugak buat excursion.Macam atas ni bot 'Catamaran' sedikit mahal sebab lantainya berbentuk cermin so org boleh tengok hidupan laut especially whales and dolphins dengan lebih dekat.

Ada video tapi tak tau kenapa xleh buka, kena install software yang akupuntaktau...adoii next time bawak digicam gue ajelah..nanti dah ada video i upload ek..best dapat tgk mummy whale n baby whale berenang sama2..soo cutee! Bot berhenti dalam setengah jam untuk mandi dan makan.Makanan yang kitorang boleh makan masa tu nasi gorang sayur dan salad serta roti.





~silelah lihat aksi kami yang berenang di lautan luas TANPA LIFE JACKET! ape ko pikir aku ni macam korang ke kecik2 dah terjun laut..nak mintak pelampung malu la konon.orang lain siap terjun slumber je takkan kitorang tetiba nak mintak life jacket kan.adusss..

Dah merasa mandi laut,tengah makan..beru perasan zaid lama di toilet.Rupa-rupanya hero saya mabuk laut.Dia sudah pening2.Sebenarnya saya pun dah start rasa loya2 (bukan loya mengandung..tsk) tapi sebab saya lebih 'power rangers' so saya okey! :D

Habis excursion,balik bilik rehat..sempat upload few pics kat hotel.Malam makan di restoran berdekatan.Tapi tiada gambar kerana mood encek zaid yang masih fenin2 lalat so xdapatlah snap pic food saya 'Spaghetti with Prawns and Asparagus'.


Day 4:
Hari ni kitorang dah janji dengan Carlo nak naik bot dia pukul 11 pagi.Carlo,the Italian guy juga buat excursion to see whales n dolphins.Semalam satu hari tak dapat tengok dolphins.Kata orang dolphins susah nak jumpa.So hari ni harap2 dapatlah jumpa.Bot ni namanya 'Travelin Lady' berlayar selama 2 jam dengan harga diskaun 15 Euro.Oklah tu.Bot ni lebih baik dari Peter Pan semalam sebab bentuknya yg rendah (low gravity centre) jadi lebih stabil dan rendah,sampai kaki i pun boleh cecah air laut. :) Kita pun tak mudah pening atau mabuk laut.





Excursion kali ni lebih best dari semalam sebab dapat tengok whales dengan lebih dekat.Bila kata lebih dekat maksudnya sampai i boleh dengar dia bernafas yee...wohh terujaaa!!





Walaupun trip hari ni best,tapi still dolphins tak muncul2 jua..T_T Macam ni kena pegi Ostolia la.Huh..verangan.Bot bawak jalan2 ke satu gua yang cantik,air laut pun jernih sangat2.




Sampai kat jetty,terjumpa pulak family dari switzerland yang kitorang kenal masa naik bot Peter Pan semalam.Oh i lupa cerita ye..Semalam family ni naik bot sekali dengan kitorang.Diorang ni dari Zurich,so kitorang pun ceritala yg kitorang dah sampai Zurich.Diorang siap ada private boat kat Zurich.Sangat2 baik dan anak lelaki dia si Oliver ni,sangat ramah dan gentleman habis.Baru 13 tahun tau..




Habis excursion,balik rehat kat bilik.Sempat swimming jap kt pool.Pastu malam konon nak tengok sunset.Tapi boleh sunset tu terbenam tempat lain.hadoii,potong stim betoi.Sambil snap2 gambau kat tepi pantai,pastu dinner kat Restorante La Barca,still dgn my feveret 'Spaghetti a la marinara' (Seafood Spaghetti).Harga 5.60 Euro.Nak try pulak Creamy Lobster Soup..mm nyummy...harga 8.50 Euro.







Dah confuse dah ni belog ke hape nih panjang berjela..nanti i sambung next entry hokeh..

4 comments:

ciqnora said...

aah actually mmg dari aritu aku nak tanya pic tu..tapi xsempat nk online lama2..tanpa life jacket..sungguh berani kamu di situ..sangat kagum lagi sekali..kalu aku tentu sudeeh lemas hehehe..

Ninie Hanis said...

nak lemas pun xjadi..malu kat org sekeliling..jadi harus pura2 timbul..lalu berenang skejap saje.hahaha

kemang~ said...

jeles nye..bile la boleh pi sane ni..huhu

Ninie Hanis said...

kemang,

insyallah..malaysia & asian countries pun tak kurang cantik jugak beach dia.mungkin lebih cantik kot..kalau tak mat saleh takkan gi asian beaches mcm Sabah/Phuket/Bali kan?