Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, 3 August 2010

Sudah Pulang dari Tenerife..Mari dengar bebel Tenerife Day 1 & 2

Wahh..update gak cite ni.Ingat nak bermalas-malasan,tapi karang tertangguh pulak.Banyak lagi keje nak buat.Seb baik baju kotor dalam beg dah selamat basuh. ;)

Hari Isnin lepas,26hb Julai 2010,pukul 4 pagi,teksi dah siap menunggu kitorang di luar pagar.Kitorang punya flight pukul 7 pagi depart kat Manchester Airport.Naik flight EasyJet,alhamdulillah semuanya berjalan lancar.Maklumlah,banyak yg komplen easyjet ni sucks! tapi rezeki kitorg tiap kali naik easyjet (sebelum ni ke swiss) ok jer.Perjalanan ke Tenerife South-Reina Sofia Airport ambik masa dlm 4 jam. Kitorang sampai pukul 11.50 pagi waktu sama dengan UK.Sampai je airport dah ada shuttle bus yang menunngu (sebab kitorang book sekali masa booking hotel).Dari airport ke hotel dalam 30-40 minit.

Sampai je kat lobi Arona Gran Hotel,Los Cristianos,memang terpegun sangat dengan dekorasi hotel tu.Sangat sejuk mata memandang sebab dalam hotel dah ala-ala konsep jungle.Siap bunyi2 air.Tak caya tengok nih..

~Lobi di bahagian atas,bawah buffet retaurant,dan ada 2 lagi restoran lain dekat swimming pool.


~Gambar lobi hotel waktu malam..

Day 1:
Sampai je tengok2 dapat side seaview balcony,oklah xdapat yg in front pun.snap2 gambau bilik sikit,terus salin baju...swimming bebeh! ;) Cuaca panas terik kowt.Kenalah bermanja-manja dengan air.Nak-nak pulak hotel bagi 2 welcome drinks,ewah..pelagi.Hehe..




Malam tu siap2 gi dinner buffet kt hotel,sorang 15 Euro.Berbaloi sebab buffet,ada ikan,seafood n deserts..Slurpp! Pastu jalan2 sekitar hotel dan town berdekatan.


~one of the hotel's restaurant.


Day 2:
Lepas je breakfast di hotel (kami book bed & bfast),kitorang start jalan2 di Los Cristianos.Pantainya tidaklah menarik sangat,cuma suasananya saje yg quiet n relaxing.Kitorang jalan sekejap je dah sampai kat harbour dia.Los Cristianos ni tempat pelabuhan,sesuai utk fishing.




Kalau datang sini,by package,kena pandai2 la.kalau nak naik excursion macam boat excursion ke,apa ke,better survey sendiri kat kaunter2 kat town dia.Lebih murah lah kan.Macam kitorang terjumpa mamat Itali ni,Carlo,dia offer boat excursion dia utk hari tu 15 euro dari harga asal 18 euro utk 2 jam.Tapi kitorang jek2 sikit (nak2 pulak dia dah pernah sampai Malaysia),so dia pun bagi la price tu bila2 masa je kitorg nak.Kitorang book untuk Day 4.


Kitorang teruskan perjalanan sepanjang promenade tu,takkan sesat punya,sebab serius xpakai map pun.Sebelah Los Cristianos ialah Playa Las Vistas (playa = beach).Tempat ni sangat cantik.Beach dia lebih putih dan lawa.Siap port surfing lagi..





Sempat la mandi-manda kat pantai Las Vistas tu.Then,on the way back tapau some meal (spaghetti a la marinara dgn ikan dan seafood bakar) to makan2 at the balcony.Yelah,tak beragak nak makan kat restoran dengan seluar dah basah kuyup. :p

~mamat dan minah spain sedang praktis beach volleyball.


~makan sambil menikmati panorama ketika sunset.


OK,cukup utk Day 1 & 2.the rest next entry..

6 comments:

Princess Effa said...

ei..nak lagi! nak lagi! i want more! i want more!! hahhahaha

Ninie Hanis said...

kamu nak ape epa..bwk bersabo.haha..ok2,ai taulah ai janji nk bg resepi cheese cake kan.i tak lupe.nanti i post.

MOMMAHOLICSURI said...

Ha.. mesti lupa nak kem salam ni.. yg main bola tampar tu semua hensem!! hahaha

Ninie Hanis said...

kak nuril,

dah kirim salam dah.saya cakap 'kawan saya kirim "OLA" kat awak'! teehee..

p/s howt kannn...next entry ada soccer beach pulak..;)

ciqnora said...

sila update lagi...upload pic banyak ckit oke..

Ninie Hanis said...

jaja,

ini bukan comment dah ni,ini suda berbaur arahan.. :D