Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, 18 April 2011

Royal Wedding Fever!

Penangan perkahwinan diraja William & Kate. Pagi-pagi Sabtu di kala ramai penghuni flat masih ketiduran, aku bangun lalu menggosok gigi. Terus menapak ke tesco untuk beli suratkhabar. Satu aktiviti mingguan yang langsung tak lazim dengan aku semata-mata untuk dapatkan benda ni....

Semangat aku nak beli newspaper pagi tu sebab aku tengok kat tv yang Daily Mail akan selitkan dvd Happy & Glorious Royal Wedding On Film.

Best sangat dapat buat collection & tengok perkahwinan kerabat diraja Britain, dan yang paling best aku dapat tengok balik rakaman first royal wedding back in 1923 (still in black and white), Princess Elizabeth (now Queen) married to Prince Philip (handsome ;p ) on 1947...dan of course lah the fairytale wedding of Prince Charles and Lady Diana Spencer.

Yes..the whole country can't wait to see Price William & Kate Middleton's wedding on this coming 29th. Even my Singaporean friend,Hanna will be coming to experience it herself. Hanna,i nak flag gambar william & kate/or any souvenirs depan Buckingham Palace ok. :p

15 comments:

fatt said...

hanna nak turun UK semata2 tgk wedding dorg?? omg..she's a real fan! ko tak pegi ke? dkt dah tu.

lately ni aku bz la..msg ko tak reply lg walhal dah bc..ym pun lama x bukak, klu hapdet blog pun hapdet jela..nak blogwalk pun tak sempat...byk benda nak catch up dgn ko ni...all i need is more time *sigh*

dah pindah ke? ke belum lg? take care ok!

Ninie Hanis said...

Yes,she is. Aku tgk kt tv jelah.dia ada aunty dia kt london.aku dgn aktiviti pindah rumah lg nx week..memang tgk live telecast jelah. Takpe beb,kita keep in touch thru blog pun dh ok. ;-)

Nadine said...

Hi Ninie :)

Kitaorg kat M'sia pun terasa tempias fever about the royal wedding. Every week ade special documentary about the lovebirds baik kat NTV7 or Astro.

BTW, bestnya dpt DVD tu!! :)

Mijoe said...

salam Hanis

dah pindah ke belum neh?

William ada hantar invitation card ke tak? he he he..

kat astro pun dah start tayang2 britain's royal wedding. tgk je la dari mesia.. :p

Effa Akmal said...

eh, siap bagi dvd free ke lam newspaper?? jahat betol. pesal malaysia xde wat camni pon? sangat jelesh tau.. nak tgk jugak britain wedding tuh!!!

Ninie Hanis said...

Hi Nadine,

yeke..hebat kan penangannya.Tak sabar nak tgk documentary kat tv 'My Mother Diana'.Mesti ada kat telly di Msia jugak kan.


mijoe,

belum lagi,insyallah next week.ohh william kasik invitation,tp invite duduk depan tv je.katanya takyah susah2 berhimpit2,ramai orang.hahaha!

Ninie Hanis said...

Effa,

the next morning pulak,Daily Mail bagi mug yg ada gambar william & kate.abg zaid bgtau dh petang,xsempat nk beli.

best kan suratkabo sini,saya bayar 80 pence je.murah.. ;)

❀aRaBeLLa❀ said...

bestnyer!! jeles okeh. ;)

Ninie Hanis said...

arabella,

tak perlu jeles,utiub je nanti.hihi..i je gagah membeli suratkabo.

fatt said...

owh patotla..selama dia merepeat selalu london tu..cam kl-londang je dah..hehe

tak abis2 lagi ke ko kemas brg? nak aku tolong? hihi :P

Ninie Hanis said...

fatt,

hehe..best kan camtu.ko pun patut wat camtu gak,aku suka je anytime ko dtg. :) aku kemas slow n steady..huhu

ikan said...

Ninie, copy banyak2 kasi I jual kat pasar mlm! Sure laku der:)

Ninie Hanis said...

kak dd,

hoho..nak wak biznes pulok..laku ke zaman utube skrg neh.hehe..

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, jemput singgah my blog 'Aku Sebutir Pasir' kalau nak baca my travelling experiences ke 45 buah negara.. :)

Ninie Hanis said...

thanks for visiting.dah buat short visit,memang seronok tgk gambar2. :)