Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, 22 June 2011

Flying With Etihad Airways (WW4)


Coral Economy seats, with pillow & blanket (i did take home the blanket)

reciting du'a before flying

The largest economy seat-back tv screen of any airlines 10.4 inches

Layan citer Hooperz, mengimbau nostalgia netball :)


Etihad cabin crews


my travel pillow..si dia tukang tiup :p

Ohsem! the food on par with Emirates (halalun tayyibah)

-__-




What: 13 hours journey to Malaysia
Who: Zaid & Ninie
How: Etihad Airways
Where: London Heathrow-Abu Dhabi-Kuala Lumpur
When: 1st December 2010

19 comments:

bdk2 said...

hello! coming back to msia? ^_^

Ninie Hanis said...

bdk2,

alamak..bukan.terlupa nak tulis yg ni gambar masa balik Msia last year. :p

Nadine said...

Interesting :). The price wise? Cheaper or at par with Emirates?

Ninie Hanis said...

nadine,

the price does not much different with emirates if u book early.price wise and tip top service. ;)

p/s love etihad more coz they'll give us sleeping kit (together with small toothbrush and toothpaste, and socks). :D

mommaholicSURI said...

I'm so gonna watch Hooperz when i fly with MAS & Etihad next month :)
Etihad looks yemmi!!

Ninie Hanis said...

kak nurill,

where are you flying to kak nurill? i'm sure MAS is way too good compared to etihad/emirates (never fly with MAS before,coz it's too pricey).

Hooperz best,i'm sure there will be loads of new movies. :)

Mijoe said...

Ninie

bape sen tiket etihad London-Abu Dhabi-KL? last october KUL-LHR-KUL saya dapat RM3232 with MAS B747. Makan onboard pun mmg mantop! :)

ada lagi gambar makanan...cam biasa la, buat saya lapar je tgh2 malam ni..

Ninie Hanis said...

mijoe,

570 pounds (about RM2,500 ke 3k).tp MAS kalau RM3k tu kira murahlah,selalu tgk RM5k camtu.

gambar makanan adalah wajib di belog ini. :)

Mijoe said...

alamak..ni yang buat bersemangat nak join Kelana Convoy neh... 570 pounds ek..hmm

transit kat Abu Dhabi bape jam? :)

(tampal lagi gambor makanan banyak2, kasi saya bersemangat nak makan dan nak masak...:p )

Mijoe said...

lupa pulak, Ninie, 570pounds tu one way ke return flight? :)

Ninie Hanis said...

£570 for return tix.transit kitorang pilih 2 jam je,jimat masa sbb nk balik mesia.

masak jgn xmasak! :p

ishamizu said...

Wow not bad..jg Etihad..masa thn 2006 kami pnh naik airbus emirates..mmg bestla compare to naik MAS aritu. Emirates pon mkn heaven+yummy+byk kali..servis tiptop jgk :D

Ninie Hanis said...

ishamizu,

kalau mcm tu betul lah kata hubby emirates or etihad tak jauh beza pon dengan MAS (sbb dia penah naik MAS).in fact dia kata lagi best sbb leh transit utk hilangkan lenguh2 dalam dua jam,then sambung perjalanan ke msia.Penting tu sbb direct flight mcm MAS boleh buat sakit pinggang dan belakang.unless if u're in business class.

fatt said...

aku dah rembat 2 selimut MAS. hoyeh!! dan....bantalnya. hahaha :P

Ninie Hanis said...

fatt,

syabas beteh! ko rembat masa wat umrah aritu ye?haha..

fatt said...

iskk ko nih...tak bek rembat masa p umrah. tak barakah. yg tu aku mintak dr steward.

tapi, yg aku rembat tu masa thn 2009 waktu balik dr nz...bwahaha~

Ninie Hanis said...

fatt,

okey le tu dah mintak izin kan.aku lak masa tu tgk mat saleh sorang tu selamba je selit tepi beg dia,takde sorok2 pon.so aku pun ambik la.hihi.

kemang~ said...

aiyo. lepas ni nak rembat jugak lah selimut hihi

Ninie Hanis said...

kemang,

rembat jgn tak rembat..hihi