Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, 4 July 2011

Ada Tetamu Dari Malaysia

Yeay! Ada tetamu dari Malaysia!

~Shieela's family

~aku masak special punya; Ikan salmon stim, sea bass fillet masak lada, sayur goreng kicap (kacang panjang, fucuk, suun, kentang dan baby tomatoes), Mediterranean chargrilled vegies (ni frozen punya) dan ulam salad beserta sambal belacan nyok (kelapa). Harap2 kena la dengan selera diorang :)

Seronoknya kalau dapat berkumpul satu family di sini. Tapi yelah, belum ada rezeki. Kitorang pun tumpang seronok bila Shieela bawak familynya datang makan malam di rumah kitorang semalam. Shieela's parents, her aunt and sister arrived yesterday morning and before that I met them at carboot. Balik dari carboot bertembung lagi diorang kat Tesco. Kat Tesco shieela told me that they are going to pass my stuff (family kirim) tonight and guess what??? Shieela's mom brought petai for me!!! Hahahaha..terima kasih makcik. Siap daun kesom dan bunga kantan you..siap la berlaukkan asam pedas nanti. :)



Bukan tu je, ada ole-ole buah pala (orang Penang lah katakan), coconut cookies & kacang potong (sedap!). Aunty Shieela pulak bagi sambal ikan bilis peket yang tahan 3 bulan katanya. Thank you so much. Mewah la kami dengan makanan bulan ni. Alhamdulillah.


Family zaid kirimkan serunding daging dan ikan bilis, stok setahun lagi boleh ni. Hehe..tenkiu kak yong & family. Dan... yang paling teruja bila dapat ini..jeng jeng jeng.....



~yang kutunggu-tunggu, blouse dari Jakarta hadiah ex-roomate Emil Jamila. Makasih ya buk emil ;) Waduh2, cantik bangat sih.


~glam habis, Eline ko jangan cemburukan baju adikmu ini :p


~kebaya blouse hadiah dari kakak gue ibuk Elina..waduh cantik bener kerawangnya :p


~kemeja untuk si Om Zaid. Saiznya sedikit besar kok, barangkali kakakku berpikirin adik iparnya udah gemuk ya? Kamu silap dong, Om zaid belum mencecah size XL ya. Tapi masih boleh disarung, terima kasih ibuk Elina. Terimalah jeans skinny sebagai balasan dengan ucapan..

NAK SKINNY JEANS, TAK MENAHAN! :p



So now, I have baju to wear on Shieela's convocation. Ehem, which one do you think the best choice (except for the last one) for me to pick for the event? The event will be in the afternoon. Sibuk je orang lain yang konvo kita yang sebok. Hahaha!




10 comments:

Mijoe said...

wooohooo..meja baru itu dah ada cover..:)

cedapnya lauk Ninie! dah la gua belum lunch ni!!! :p sure salmon murah kat sana kan?

err, for convo, gua suggest kaler merah ataupun yang kelabu tuh...

sekian terima kasih!

(aritu gue kempunan nak makan sea bass kat Bham sebab tak available! he he..)

Ninie Hanis said...

mijoe,

salmon taklah murah sgt tapi masih boleh beli la kalau teringin.dalam £5 utk seminggu oklah.kalau ayam £10 3 weeks camtu punya stok.hehe

thanks for the suggestion,nanti sy belek2 lagi.hari tu beli sea bass yg reduce price punya mmg syok la,banyak!

ayu said...

ninie..sgt cun okeh blouse2 itu..simple & gorgeous! yg kaler merah tu sweet2 aje..yg black tu mcm glam abess..hehe..mayb sesuai for evening function ke.. kalu mau yg ala2 etnik..yg kelabu laa kan. heee..can't wait to c u & cik shiela yg dimakeover.. oh btw, rindu mau makan sea bass, sea bream reduced price!! hehe..rase mcm fresh aje..haha..merepek betul..k, enjoy ur day! ;)

Ninie Hanis said...

ayu,

tulah..rambang mata nak pilih ni.Help!! hahaha!

hari tu dah test2 mekap mcm yg dia nak ikut youtube.tak sama dgn 2 tahun dulu,skrg misti lagi advance mekap cik kak shieela kita.hihi.. :D

sedap kan sea bream tu.sea bass kitorg dapat £2 adalah dlm 8-10 keping fillet.berbaloi2!

eline hamdan said...

amboi kenduri sakan noo.. jeles bila la turn kami nak sampai.. pakai kebatat tu la woi..

fatt said...

my vote goes for baju kerawang. u'll look gorgeous in it, trust me!

hamboi siap ada petai lagi tu..kelasss! cer ko tanam daun kesom & bunga kantan tu kot2 nak berbuah time summer ni. mana la tau kannn. nanti boleh la buat lakse.. :D

Ninie Hanis said...

fatt,

As pencinta kelabu aku paham minat ko tearah kat baju mana.hihi..baju tu nice tapi kerawang di yg banyak tu buat aku gatal2 pulak.hahaha,opss jgn marah kakak gue.

pastu aku rasa aku gemok pakai baju kelabu tu.huwaaa.. T_T

ha,tulah..mak si shieela ni ada bagi aku yang ada akar daun kesom sikit.mungkin aku boleh tanam.bunga kantan tak dapat tanam kot sbb bunga je ada.tangkai dia takde (tanam pakai tangkai ke?)

Ninie Hanis said...

eline hamdan,

tula tak sabaq weh bila la rezeki nak bergether-gether kat sini.

kebatat tu apa?kebaya ketat?amboi..nama ganaihnya..baju kebatat tu agak ketat utk aku.aku rasa aku dah gemuk.hahaha!

shieela said...

Ting tong..wah dah lama ye ko letak entry nie.aku je yg lambat baca.anyway masakan ko hari tu mmg superrrr BEST!! rasa2 bila ko nak masak lagi kat aku nie.huhuhuh

Ninie Hanis said...

shieela,

best ke?baguslah kalau kena dgn selera family ko..masak lagi boleh,tunggu ko n mak ko lepak umah aku nanti eh?insyallah kita masak sama2 la br best.aku blom pernah masuk dapo ngan ko ni. :)

p/s ko kena asah skill dh ye..tak lama lagi mau jd tunangan orang ;)