Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Saturday, 2 July 2011

Celakalah Kamu Wahai Budak KFC Pengotor!

Aku hangin betul tengok video ni. Aku bukanlah seorang yang suka nak cursing people dalam blog. Blog ahkak bersih je okay dari carutan dan kejian. Tapi perbuatan malaun 3 ekor (termasuk yang ambik video dan sorang lagi kat situ) memang melampau okey. Susah kan bila manusia tak tahu erti bersyukur. Kalau aku campak dia duduk negara orang yang susah nak makan kfc halal baru dia tau apa perasaan aku sekarang.



This is not what has been taught in Islam, buat malu orang Islam je. Dah sah-sah bangsa melayu pulak kena kutuk kat dalam youtube ni. Korang tegok la sendiri video ni.



Jijik doh!




Aku dapat dapat tau kawan zaid dah hantar complain kat KFC. Semoga ada tindakan yang sepatutnya yang akan diambil untuk menangani isu ni.

13 comments:

fatt said...

lucky aku bkn jenis org yg suka mkn di luar even fast food. im safe! phew~

ops lupa nak tambah..mmg aku sokong tindakan mengadu tu..aku rasa lagi byk aduan yg diterima lagi bagus. serve them right!

Ninie Hanis said...

fatt,

Mmg pon.sejak merantau ni makan2 luar jaranglah.kalau kat mesia keraplah.tapi c'mon lah kan,KFC tuu..KFC must give feedback to the public.We want to know what are the actions taken upon this issue.

mashitah said...

mcm nk mencarut je kt budak bangang 3 eko ni.

Tukang Campak said...

Same here ninie, naik kembang tekak lepas tengok. Kok ye pun ko x pueh hati kat sape2 cthnya ngan floor manager ke, janganla sampai tahap tu. Kitorang pn jarang makan KFC tp dlm kepala dh t'bayang segala kes2 ludah dlm air, kencing dlm piuk...omaigod rasa nk bwk bekal jek g mana2 hehe

Takpe, dh rmai blogger2 besar upload, sure KFC kuar statement x lama lagi.

Effa Akmal said...

he's too much la kak ninie...

nasib baik dah lame x makan fast food sejak preggy nie, baru jek tukar makan ayam radix lak sekarang. huh.

p/s : patot bagi jantan tu makan balik ayam tapak kasut die tuh. huh.

Ciknoqa Yusof said...

weh ni baru ke?tak kecoh lg kt paper..emm gilak btoi bdk2 tu..dh aku nye fav fast food kfc..mmg tak sekolah btol bdk2 nih..satu lg kurang ilmu agama tuh..org yg ada ilmu x buat gtu..

mommaholicSURI said...

mmg memalukan!! Rezeki buat macam tu. Allah tarik langsung nanti baru tahu. Haih!!!!

Ninie Hanis said...

eta,

totally bangangness!


kak zie,

apa faedahnya kalau diorang wat camtu?tak ke bangang sebab kalau alasannya marahkan manager or whatsoever bukannya manager dia makan ayam tu pun.Yup,i've read Sue Anna Joe's blog and hopefully there will be an action taken towards this issue.

Ninie Hanis said...

effa,

baguslah tak makan fast food sbb mmg tak digalakkan utk ibu mengandung kan.Ayam radix?wah..what's that?produk baru ke?keluaran HPA 'mai kopi secewen?' tu ke? :p

Ninie Hanis said...

noqa,

aku setuju sangat dgn hang.bukan kurang tapi tak dak langsung ilmu agama sbb tu jadi camtu.kalau kurang masih boleh pikir lagi tu..tapi ni kurang hajo namanya.

Ninie Hanis said...

kak nurill,

kan?diorang tak sedar ke itu makanan tau..haish..Sick! Budak2 dan anak2 suka pulak tu mkn kepci.Hmm..

Mijoe said...

gua tak sempat tengok video tuh... :p

Ninie Hanis said...

mijoe,

ahaa..the user has removed it.huhu!